Hasselback kartofler med grøn pesto

Hasselback kartofler

Ikke til at komme uden om – og heldigvis for det. De skønne bagte kartofler med de sprøde smørpenslede skiver kan nydes året rundt og er i mine øjne det perfekte tilbehør til stort set alt.

I dag har de fået selskab af en dejlig grøn basilikumspesto, der blot lægges henover de færdigbagte kartofler lige før servering. Resten af den grønne pesto serveres i en lille skål ved siden af, så alle selv kan forsyne sig.

Basilikumspesto er både hurtig og nem at lave, men du kan naturligvis også købe en færdiglavet en, hvis du foretrækker det. I så fald, vil jeg anbefale Pesto Alle Genovese, der er lavet med en god olivenolie – og det gør en kæmpe forskel. Jeg finder den i min lokale SuperBrugsen.

Når du skal skære kartoflerne, gøres det nemt ved at lægge spisepinde eller bambussugerør på begge sider af kartoflen. Så undgår du at komme til at skære hele vejen igennem.

Jeg smelter smør og knust hvidløg i en lille gryde og så pensler jeg kartoflerne både før bagning, men også et par gange undervejs, når skiverne begynder at skilles ad. Så kan hvidløgssmørret bedre trænge ned imellem skiverne og det gir efter min mening det bedste resultat. Ønsker du af den ene eller anden grund ikke at bruge smør, kan du i stedet bruge olivenolie. Olivenolie gir dog ikke helt samme resultat, så jeg anbefaler smør.

Vild med kartofler…?

I flere år turde jeg næsten ikke spise kartofler, fordi jeg gik en lang bue uden om alt med stivelse. Det var simpelthen så svært at undvære, for jeg elsker virkelig kartofler. Heldigvis blev jeg klogere, så nu er kartoflerne igen på menuen herhjemme.

Er du også vild med kartofler, så vil du måske have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter, hvor den skønne grøntsag indgår. Se f.eks. her:

Pommes frites – de bedste!

Flødekartofler | Nem opskrift på de lækreste flødekartofler

Flødekartofler med ost – nem og lækker opskrift

Flødekartofler med Pikantost – opskrift på flødekartofler

Kartoffelpizza – sprød bund med mascarpone og kartofler

BBQ Kylling med sprøde kartoffelbåde og bagte tomater

Focaccia med kartoffel, timian og parmesan

Kartoffelsalat med friske ærter

Kartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurter

Kyllingelår med hasselback kartofler og esdragon dip

Kylling med kartofler, spinat og soltørrede tomater

…og mange flere, når du går ind under mine opskrifter med KARTOFLER

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Hasselback kartofler med grøn pesto

Lækre hasselback kartofler med basilikumspesto
Ret Aftensmad, Grill-tilbehør, Tilbehør
Keyword basilikumspesto, grøn pesto, hasselback, kartofler
Antal 8 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 8 stk mellemstore bagekartofler
 • 1 stor spsk smør
 • 2 fed hvidløg
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
 • 1 portion basilikumspesto - købt eller hjemmelavet F.eks. Pesto alle Genovese fra SuperBrugsen

Hjemmelavet basilikumspesto:

 • 1 stor bøtte frisk basilikum
 • 2 fed hvidløg
 • 50 gram friskrevet parmesan
 • 50 gram ristede pinjekerner eller mandler
 • Lidt god olivenolie
 • Lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 • lad gerne skrællen blive på kartoflerne, der blot skrubbes rene og tørres i et viskestykke.
 • Læg en kartoffel på et skærebræt og læg evt en spisepind eller bambussugerør på begge sider. Skær kartoflen i tynde skiver uden at skære hele vejen igennem. Det hjælper spisepindene/sugerørene til ikke sker.
  Læg kartoflerne over på en bageplade eller ildfast fad evt beklædt med bagepapir.
 • Smelt smør og knust hvidløg i en lille gryde og pensl kartoflerne og drys med lidt flagesalt inden kartoflerne sættes ind i den varme oven. Pensl kartoflerne med hvidløgssmørret et par gange under tilberedningen.
 • Lav imens basilikumspesto således:
  Rist pinjekernerne på en tør pande.
  Alle ingredienser blendes til en ensartet masse og smages til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
 • Dryp de færdigbagte hasselback kartofler med lidt af den lækre basilikumspesto og stil resten med ind på bordet i en lille skål. Giv også kartoflerne et lille drys flagesalt og friskkværnet peber.
 • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.