Hasselback kartofler

Et lækkert tilbehør til det meste….

Hasselback kartofler, er en af mine absolutte favoritter, når det handler om kartoffeltilbehør.

Hasselback kartofler, der er sprøde uden på, bløde inden i og med et strejf af smør og krydderurter – og så et drys flagesalt. Så enkelt og så lækkert!

Hasselback kartofler

Vær den første til at vurdere!
Sprøde uden på, bløde inden i – og en himmelsk smag. Det er hasselback kartofler!
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1-1.5 kg kartofler – gerne mellemstore og med pæn skræl, så du undgår at skulle skrælle dem.
  • 75 gram smør
  • Lidt flagesalt
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1-2 kviste frisk rosmarin

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Start ovnen op på 200 grader
  • Vask kartoflerne og dup dem tørre i et rent viskestykke
  • Smelt smør og tilsæt dem fintsnittede rosmarin og hvidløg
  • Skær med en skarp kniv kartoflerne i fine skiver, der kun må gå 2/3 igennem.
  • Stil kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med lidt af smørblandingen.
  • Sæt dem ind i den varme ovn.
    Ca hvert kvarter pensles kartoflerne med smørblandingen
    Kartoflerne skal bages ca 1 time alt efter størrelse.
  • Tag de færdige kartofler ud af ovnen og giv dem et drys flagesalt og evt lidt ekstra fintsnittet rosmarin.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

En svensk opfindelse…

Selvom vi i udlandet kærligt kaldes kartoffeldanskere, kan vi ikke bryste os af at have opfundet Hasselback kartoflen. Det er derimod en svensk opfindelse fra Restaurant Hasselbacken. I 1950’erne skulle restauranten efter sigende være begyndt at skære kartoflerne næsten helt igennem for at forkorte bagetiden. Om det er helt korrekt, kan jeg ikke garantere, men det er da en sød historie.

Det er enkelt og nemt….

Det er meget enkelt og nemt at lave hasselback kartofler og det der tager længst tid, er den tid de skal bage i ovnen.

Vælger du nogle mindre kartofler fremfor de meget store bagekartofler, mindsker du bagetiden betragteligt. Hvis du samtidig køber kartofler, hvor skrællen er fin, behøver du ikke skrælle kartoflerne.

Det er i det hele taget synd og skam at skrælle kartoflerne, for i skrællen sidder der rigtig mange gode vitaminer og fibre, som vi har så meget behov for. Så lad endelig bare skrællen blive siddende og fjern blot eventuelle mørke pletter.

Variation, variation, variation….

Helt klassisk laves hasselback kartoflen med smeltet smør, der pensles eller dryppes på nogle gange i løbet af bagetiden. Foruden at give den lækre smag er smøret også medvirkende til at overfladen bliver dejlig sprød.

Det er nemt at variere smagen, når du laver hasselback kartofler. Kartoflen smager jo som kartoflen nu gør, men ved at variere de krydderier og friske krydderurter, der kommes i det smeltede smør, kan du nemt ændre på smagen.

Mine foretrukne krydderier/krydderurter:

  • knust hvidløg
  • Paprika
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • Frisk esdragon
  • Fintrevet citronskal (fra økologisk citron)

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments