Haven i april | Prikling

Haven i april – De forspirede sommerblomster trænger til ny jord og større potter…

Jeg bruger mange sommerblomster både fordi jeg elsker bede fyldt med blomster og så slipper jeg for at luge, hvilket jeg simpelthen ikke kan holde til i min dumme lænd.

Det er dyrt, når der skal indkøbes langt over 100 sommerblomster og samtidig er det virkelig hyggeligt at sidde der i vinterkulden og kigge i frøkataloger og planlægge årets sommerhave – englænderne kalder det så smukt armchairgardening.

I marts måned såede jeg de første og de er nu blevet priklet over i større potter med ny jord, der er tilført gødning, så de kan vokse sig store og fine inden de skal ud og fylde havens bede, så snart risikoen for nattefrosten er overstået.

Du kan læse indlægget om forspiring liger her.

Jeg bruger en helt almindelig blomsterjord, hvor der er tilsat gødning.

For at undgå at indkøbe nye plasticpotter, laver jeg potterne af avispapir med en potmaker eller genbruger gamle potter, som jeg fylder med blomsterjord. Hvis jorden er meget tør, vander jeg potterne godt igennem inden jeg begynder at prikle. Rodnettet er meget fint og sart, så de tørrer lynhurtigt ud. Er jorden fugtig, venter jeg med at vande til efter priklingen.

Fordelen ved at bruge aviser som potter er, at når planterne er klar til at blive plantet ud i bedene, så behøver du ikke tage dem ud af potterne, men kan sætte dem direkte i jorden med avispotten. Aviserne opløses og forgår i løbet af ingen tid. Trygsværten indeholder ikke længere giftige stoffer, så du behøver ikke være bekymret for at bruge dem – heller ikke til grøntsager.

Jeg laver et lille hul i jorden med en pind og løfter forsigtigt hver lille plante fri af spirebakken, som forsigtigt sættes ned i hullet og jorden trykkes let fast omkring stænglen.

Husk at vande grundigt og stil de priklede blomster lyst men endelig ikke i direkte sol.

Man siger, at fra midten af maj er faren for nattefrost et overstået kapitel, så der kan du uden at risikere at blomsterne går til, plante dem ud i bedene. I en uge eller to inden udplantning, er det en rigtig god ide at vænne dem til livet udendørs. Stil dem ude et beskyttet sted – både mod hård vind og direkte sol – og husk endelig at vande dem.

Jeg stiller allerede nu mine ud på en overdækket terrasse og tager dem kun ind for natten, hvis der loves nattefrost.

Rigtig god fornøjelse🧡

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.