Haven i november | Forårsdrømme

Du kan nå det endnu!

Jeg elsker foråret og glæder mig hvert eneste år til at de første forårsblomster springer ud.

Derfor hører det med til min afslutning af haveåret, at sætte nye forårsløg i krukker og kurve.

Jeg kan bedst li at sætte forårsløg i flytbare beholdere, så jeg kan flytte rundt med dem og ikke mindst fjerne dem, når de ikke længere er pæne at kigge på.

Det er jo desværre sådan, at stængler og blade skal visne helt ned før de må fjernes – og det gider jeg ikke kigge på.

Så når de er afblomstrede, klipper jeg hovederne af og sætter jeg dem ind i skuret. Her får de stadig vand helt indtil de er visnede. Så tager jeg løgene op, tørrer dem og gemmer dem til efteråret, hvor de genanvendes hvis de er sunde.

Tulipaner genanvender jeg kun to år, så ryger de på komposten. De moderne tulipaner er desværre ikke flinke til at komme igen år efter år. Men det er narcisser osv heldigvis, så dem kan man roligt genanvende flere år uden problemer.

Sæt dem tæt

Jeg sætter gerne løgene ret tæt, hvilket selvfølgelig kræver en del løg, men det det giver altså også bare et meget flottere udtryk, når de står i blomst – som en stor buket forår!

Sådan gør jeg:

Når jeg sætter mine forårsløg starter jeg med at lægge et godt lag leccakugler i bunden. Det sikrer at løgene og senere blomsternes rødder ikke kommer til at stå og soppe i vand, hvis vi får et regnfuldt forår.

Samtidig hjælper det også med til at frostsikre dine krukker!

Herefter lægger jeg et godt lag pottemuld og sætter derefter løgene ret tæt.

Slut af med et lag pottemuld ca 3 gange løgets størrelse eller som beskrevet på posen.

Mine potter står i et skur, hvor der er gennemluftning – dvs de udsættes for frost, men ikke regn.

Jeg vander ikke før jeg stiller krukkerne ud engang i marts måned. Hvis det er en periode med meget tørt vejr, vander jeg krukkerne godt igennem, men altså først til den tid.

PS: Den første nattefrost har været, så hvis du ikke har fået Dahlia-knoldende op, så er det på høje tid.

Har du Agapanthus i haven, er det tid til at vinterdække dem. Mine står i potter og blev sat ind i sidste week-end. De står i en uopvarmet, men frostfri garage.

Du kan læse mere om, hvordan jeg opbevarer mine dahlia-knolde her og vil du have flere tips og tricks om haven, indsamling af frø og hyggelige DIY-projekter i haven, så kig under HAVELIV

Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.