Helstegt kylling med rodfrugter

Det her får vi bare alt for sjældent – HELSTEGT KYLLING med rodfrugter og hjemmelavet agurkesalat.

…..og det er virkelig en skam, for det er virkelig bare så nemt og lækkert!

Helstegt kylling med rodfrugter

Vær den første til at vurdere!
Lækker marineret kylling, der helsteges på en bund af blandede rodfrugter.
Server f.eks. med hjemmelavet agurkesalat og evt det her lækre hvidløgsflutes.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk hel kylling ca 1600 gram (uden indmad)
  • 1500 gram blandede rodfrugter (rødbede, flerfarvede gulerødder, pastinak, kartofler, beder)
  • Lidt olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og frisk timian eller rosmarin
  • 2-3 spsk god aioli som dip
  • 1 portion agurkesalat som tilbehør (link nedenfor)

Til rub (marinade)

  • 50 gram blødt smør
  • 25 gram olivenolie
  • 1 spsk Epic Spice Rotisserie Chicken Rub eller din egen blanding af tørret rosmarin, timian, oregano og evt lidt revet skal af en øko-citron
  • 2 tsk Paprika – jeg bruger edelsüss
  • 1-2 fed hvidløgsfed – knuste
  • 1 spsk brun farin eller muscovadosukker

Instruktioner

  • Start med at røre marinaden/rubben sammen og gnid den ind i den klargjorte kylling. Læg kyllingen i et fad eller i en plasticpose og stil den på køl min 30 minutter og meget gerne længere.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
  • Skræl kun rodfrugterne hvis det er nødvendigt. Ellers skrub dem grundigt og skær dem i mundrette stave.
  • Vend dem med olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og frisk timian eller rosmarin. Læg dem i bunden af et ildfast fad.
  • Tag kyllingen ud af posen og læg den med brystet NEDAD oven på rodfrugterne.
    Sæt fadet ind i den varme ovn og giv det i første omgang 20 minutter, hvorefter kyllingen vendes så brystet vender opad.
  • Sæt fadet tilbage i ovnen i 30-40 minutter eller indtil kyllingen er gennemstegt (kødsaften skal være klar)
  • Tag fadet ud og skær kyllingen ud og server med de bagte rodfrugter, hjemmelavet agurkesalat og evt et lækkert hvidløgsflute
  • Husk du kan følge Majspassion på Instagram (klik på linket) og hold dig opdateret på nyhederne herinde på bloggen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Rodfrugterne er skåret i strimler og vendt i olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og frisk timian. Kyllingen har jeg givet en rub lavet af smør rørt med lækre krydderier og hvidløg og lægges ovenpå rodfrugterne. Så kommer det hele ind i ovnen og det er perfekt, for rodfrugter og kylling skal have lige lang tilberedningstid. Se det er da nemt!

Imens kan du lave min lynhurtige og meget nemme opskrift på agurkesalat, der bare smager perfekt til den helstegte kylling.

Er du vild med kylling, så er jeg sikker på, at du vil blive glad for de mange andre opskrifter med kylling, du kan finde under OPSKRIFTER/KYLLING. Herunder kommer nogle forslag til dig:

Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad

Butterflykylling med spinat og kartofler – sund og lækker aftensmad

Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad

Teriyaki kylling med ris og grønt

Marinerede kyllingespyd med pico de gallo

Thai suppe med kål og kylling

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments