Hjemmelavet pizzadej – nem og hurtig opskrift

Bag samme dag pizza: Opskrift på hjemmelavet pizzadej

“Kan du ikke lave en opskrift på en pizzadej, jeg kan bage med samme dag – altså en der samtidig gir en let og luftig bund”?

Det spørgsmål har jeg fået stillet flere gange, når jeg har delt opskrifter på pizzadej eller pizza, hvor jeg har brugt langtidshævning (koldhævning). Og jeg har lyttet til jer og her kommer så en opskrift på en hjemmelavet pizzadej, med alt det i efterlyser: Der bruges helt almindeligt frisk gær, den skal ikke koldhæves, den kan bages med samme dag OG den gir sprød bund med masser af lufthuller. Lyder det ikke bare godt?

Savner du inspiration til fyldet på den dejlige pizzabund, så prøv f.eks. opskriften på Kartoffelpizza med krydret chorizopølse, eller hvad med en lækker pizza med salami og to slags oste.

Pizza Salsiccia: Lækker italiensk pizza med krydret pølse, kartofler og creme fraiche

Hjemmelavet pizzadej – opskrift på nem og hurtig pizzadej

Vær den første til at vurdere!
Dejlig nem pizzadej lavet på alm gær og som ikke kræver koldhævning. Du stiller blot dejen til hævning et lunt sted et par timer – og så kan du bage pizza med sprød bund og store dejlige lufthuller.
Antal: 4 pizzaer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 1 stor spsk flydende honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 5 dl lunkent vand
  • Ca 600 gram pizzamel (Tipo 00)
  • 1.5 tsk salt

Instruktioner

  • Rør gær og flydende honning ud i det lunkne vand.
  • Tilføj lidt over halvdelen af pizzamelet og kør dejen fri for melklumper. Herefter tilsættes lidt ad gangen resten af melet – eller så meget, som dejen kan trække. Det er vigtigt, at dejen er ret fugtig uden at være våd.
  • Først nu tilsættes saltet og maskinen sættes op på max hastighed (hold evt en hånd ovenpå maskinen, så den ikke hopper rundt)
  • Ælt dejen indtil den slipper skålens kanter og bund.
  • Dæk skålen til og stil den et lunt sted i ca 1 time, til dejen er hævet til nogenlunde dobbelt størrelse.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 4 ligestore stykker og stram dejen op til 4 stramme kugler.
    Læg dem over i en olivenolie-smurt hævekasse med låg eller i 4 skåle, smurt med olivenolie, så dejen ikke hænger fast.
    Lad dem efterhæve et lunt sted i 1-2 timer.
  • Nu er dejen klar til at blive bagt med.
  • Tip:
    Når du former dine pizzaer, så prøv kun at bruge hænderne og lad kagerullen ligge i skuffen.
    Bag altid med over- og undervarme ved ovnens højeste temperatur.
    Bag altid pizza på en bagesten eller pizzaplade. Har du ikke en, så brug i stedet en af ovnens bageplader.
    Varm pizzasten og ovn op mindst 30 minutter før du skal bage. Det skyldes at stenen eller pladen er længere tid om at varme op, som ovnen.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Pizza Salsiccia: Lækker italiensk pizza med krydret pølse, kartofler og creme fraiche

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Hjemmelavet pizzadej - nem og hurtig opskrift der gir sprød og luftig bund

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Opskrift på hurtig pizzadej der gir sprød bund med store lufthuller
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments