Hjemmelavet pizzadej – opskrift på nem og hurtig pizzadej

Hjemmelavet pizzadej - opskrift på nem og hurtig pizzadej
Hjemmelavet pizzadej – opskrift på nem og hurtig pizzadej

Nem pizzadej der gir sprød og luftig pizzabund

“Kan du ikke lave en opskrift på en pizzadej, jeg kan bage med samme dag – altså en der samtidig gir en let og luftig bund”?

Det spørgsmål har jeg fået stillet flere gange, når jeg har delt opskrifter på pizzadej eller pizza, hvor jeg har brugt langtidshævning (koldhævning). Og jeg har lyttet til jer og her kommer så en opskrift, som kan det i efterlyser: Der bruges helt almindeligt frisk gær, den skal ikke koldhæves, den kan bages med samme dag OG den gir sprød bund med masser af lufthuller. Lyder det ikke bare godt?

Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk, da jeg gik igang. For kan det virkelig lade sig gøre, at lave en dej med store luftbobler efter blot få timers hævning og uden den stretch and fold teknik, jeg ellers er varm fortaler for? Ja, det kan det faktisk, men det kræver en røremaskine – eller flere armmuskler end jeg i hvertfald kan præstere.

I min lille how-to-video nedenfor, kan du se hvordan jeg lavede dejen. Og mellem os to sagt, så blir det absolut ikke sidste gang, jeg bruger den opskrift. Vi var alle meget overraskede og begejstrede for resultatet.

Savner du inspiration til fyldet på den dejlige pizzabund, så prøv f.eks. opskriften på Kartoffelpizza med krydret chorizopølse, eller hvad med en lækker pizza med salami og to slags oste.

Under mine opskrifter, finder du en fane med alle mine opskrifter på PIZZA.

Hjemmelavet pizzadej - opskrift på nem og hurtig pizzadej

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på den super hurtige pizzadej, du kan bage med samme dag kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Nem opskrift på hjemmelavet pizza fra Majspassion.dk

Hjemmelavet pizzadej - opskrift på nem og hurtig pizzadej

Dejlig nem pizzadej lavet på alm gær og som ikke kræver koldhævning. Du stiller blot dejen til hævning et lunt sted et par timer - og så kan du bage pizza med sprød bund og store dejlige lufthuller.
Ret Bagværk, pizzabund, pizzadej
Køkken Italiensk
Keyword pizza, pizzabund, pizzadej
Antal 4 pizzaer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

 • Jeg bruger røremaskine

Ingredienser

 • 25 gram gær
 • 1 stor spsk flydende honning
 • 2 spsk olivenolie
 • 5 dl lunkent vand
 • Ca 600 gram pizzamel (Tipo 00)
 • 1.5 tsk salt

Sådan gør du

 • Rør gær og flydende honning ud i det lunkne vand.
 • Tilføj lidt over halvdelen af pizzamelet og kør dejen fri for melklumper. Herefter tilsættes lidt ad gangen resten af melet - eller så meget, som dejen kan trække. Det er vigtigt, at dejen er ret fugtig uden at være våd.
 • Først nu tilsættes saltet og maskinen sættes op på max hastighed (hold evt en hånd ovenpå maskinen, så den ikke hopper rundt)
 • Ælt dejen indtil den slipper skålens kanter og bund.
 • Dæk skålen til og stil den et lunt sted i ca 1 time, til dejen er hævet til nogenlunde dobbelt størrelse.
 • Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 4 ligestore stykker og stram dejen op til 4 stramme kugler.
  Læg dem over i en olivenolie-smurt hævekasse med låg eller i 4 skåle, smurt med olivenolie, så dejen ikke hænger fast.
  Lad dem efterhæve et lunt sted i 1-2 timer.
 • Nu er dejen klar til at blive bagt med.
 • Tip:
  Når du former dine pizzaer, så prøv kun at bruge hænderne og lad kagerullen ligge i skuffen.
  Bag altid med over- og undervarme ved ovnens højeste temperatur.
  Bag altid pizza på en bagesten eller pizzaplade. Har du ikke en, så brug i stedet en af ovnens bageplader.
  Varm pizzasten og ovn op mindst 30 minutter før du skal bage. Det skyldes at stenen eller pladen er længere tid om at varme op, som ovnen.
 • Rigtig god fornøjelse!

Video

Det er både nemt og hurtigt at lave sin egen pizzadej

Hjemmelavet, nem og hurtig pizzadej - opskrift fra Majspassion

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.