Høvdinggryde – simremad med oksekød, bacon og cocktailpølser

Høvdingegryde

Kan du huske høvdingegryde…? Den der skønne gryderet med smørmørt oksekød og rodfrugter i den skønneste krydrede rødvinssauce. Det er perfekt mad her i efterårs- og vintermånederne.

Hjemme hos os, elsker vi gryderetter og simremad som Boeuf BourguignonBoeuf DaubePoulet Chasseur og naturligvis den uundværlige Gullash. Og så snart bladene begynder at blive gyldne og temperaturerne signalerer efterår, så kommer lysten til gryderetter og simremad tilbage.

Høvdingegryde

Vær den første til at vurdere!
Lækker simremad med smørmørt oksekød i den skønneste rødvinssauce.
Den færdige ret er pyntet med karameliserede perleløg og gremolata og jeg har serveret den med en luftig kartoffelmos som tilbehør.
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1000 gram oksekød f.eks. gullashkød
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 stk gule løg skåret i både
  • 2-3 fed hvidløg – fintsnittede
  • 4 stk persillerødder – groftskårede
  • 4 stk pastinakker – groftskårede
  • 4 stk gulerødder – groftskårede
  • 2 spsk tomatpuré
  • 4 dl rødvin
  • 4-6 dl kraftig oksebouillon
  • Krydderier: Salt, friskkværnet peber, frisk rosmarin eller timian

Karameliserede perleløg

  • 250 gram perleløg (jeg bruger dem fra frost)
  • 2-3 spsk rå rørsukker
  • 1 tsk smør

Gremolata:

  • 1 stk økologisk citron – fintsnittet skal og lidt af saften
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
  • 2 fed hvidløg – knust eller fintsnittet

Instruktioner

  • Skær oksekødet ud i mundrette stykker og klargør grøntsagerne.
  • Smelt smørret i en stor gryde og brun kødet grundigt på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber. Drys hvedemel henover og lad det stege lidt under omrøring.
  • Tilføj tomatpure og lad lad også det stege lidt med inden du tilsætter løg, hvidløg og de øvrige grøntsager. Rør grundigt rundt så intet brænder på bunden og efter et par minutter tilsætter du rødvin, oksebouillon, rosmarin/timian.
  • Sæt låg på gryden, sænk varmen og lad det simre ca 2 timer eller til kødet er smørmørt.
    Imens laver du gremolata og de karameliserede perleløg
  • Sådan laver du karamelliserede perleløg:
    Smelt smør på en lille pande og rist perleløgene til eventuel væde er fordampet. Drys rørsukker henover og lad dem karamellisere.
  • Sådan laver du gremolata:
    Riv skallen på den økologiske citron meget fint. Det er vigtigt at du kun får den gule skal med. Snit persille og hvidløgsfed fint. Alt bladet sammen og justeres med lidt citronsaft.
  • Smag oksegryden til og juster evt. med ekstra salt og friskkværnet peber.
  • Server med gremolata, karamelliserede perleløg og en lækker kartoffelmos, løse ris eller en stripettimos som tilbehør.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tip til opskriften

Som med de andre skønne gryderetter, så er høvdingegryde meget nem at lave, men den kræver tid – og jo længere tid du lader den simre på komfuret, jo mere mørt og lækkert blir kødet.

Jeg er ret vild med at servere karameliserede perleløg sammen med de her gryderetter og så en dejlig luftig kartoffelmos, der moses med smør og mælk og så gerne med en god håndfuld frisk persille.

Høvdingegryde - gryderet med oksekød, bacon og cocktailpølser

For eller imod oksekød

Det er efterhånden ved at være politisk ukorrekt at servere noget med oksekød, men altså jeg vover alligevel at dele den her dejlige opskrift. Er du blandt dem, der har valgt oksekødet helt fra, så findes der heldigvis også dejlige simreretter med enten svinekød eller kylling.

Her får du nogle direkte links til mine mest populære simreretter eller gryderetter. Bemærk, at hvis du vælger at udskifte oksekødet med svin eller kylling, så skal retterne endelig kke stå og simre i flere timer. Det vil gøre kødet sejt og ødelagt. Så her går de altså fra at være simreretter til gryderetter.

Gryderet med kylling, svampe og karameliserede perleløg

Stifado – græsk gryderet med oksekød

Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce

Boeuf Daube – provencalsk gryderet

Toscansk gryderet med kylling og brune ris

Coq au vin | fransk gryderet med kylling

Gullash – opskrift på nem og lækker ungarsk gullash

Gullash – opskrift på ekstra lækker ungarsk gullash

Høvdingegryde - oksegryde med bacon og cocktailpølser

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften.

Rigtig god fornøjelse!

Simremad med oksekød, bacon og cocktailpølser
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments