Hokkiado-gryde med sorte ris og bønner
Endnu en skøn simreret med hokkiado eller butternut, der i dag er toppet med granatæble og frisk timian.
Den kan også piftes op med parmesanbagte græskarfritter og sprøde rodfrugtchips.
Lav gerne en dobbeltportion for retten smager skønt som fyld i en mættende frokostbowl eller som fyld i en wrap evt. lavet på sød kartoffel.

Det skal du bruge til 2 personer:
- lille hokkiado (skær evt et par tynde skiver af til parmesanbage græskarfritter)
- 4 gulerødder (vaskede og skåret fine terntern)
- 2 løg (finthakkede)
- 2 fed hvidløg (finthakkede)
- lidt olivenolie til stegning
- 1 ds flåede, hakkede hakkede tomater
- 1/2 ds vand
- 1 stor tsk grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
- frisk timian
- stødt spidskommen
- chiliflager
- salt og friskkværnet peber
- sorte ris (kog dem imens det tager ca 40 minutter)
- 1 ds sorte drænede og skyllede bønner
- lille ds kokosmælk
- bredbladet persille (finthakket)
- Evt kerner af granatæble
Sådan gør du:
- Halver kokkiado’en og fjern kerner – skær i tern
- Gem evt. et par skiver til lækre parmesanfritter
- Sauter løg og hvidløg i lidt olivenolie indtil løgene bliver klare
- Tilsæt gulerødder og hokkiado og sauter videre 5-10 minutter
- Tilsæt de flåede, hakkede tomater, grøntsagsbouillon rørt ud i vandet og krydderierne
- Sæt låg på og lad retten simre indtil gulerødder og græskar er helt møre
- Kog imens en portion sorte ris eller andet fuldkornsprodukt
- Tilsæt de drænede og skyllede sorte bønner og lad dem koge med et par minutter
- Med en stavblender moses ca halvdelen af retten, så den får en fyldigere konsistens – men endelig ikke det hele
- Tilsæt en lille ds kokosmælk og hvis retten føles for tyk også en smule vand el bouillon
- Smag til med salt og friskkværnet peber
- Tilsæt de sorte ris og drys med hakket bredbladet persille, kerner fra granatæbler og en limebåd
- Alternativt til granatæblekerner, kan du lave de lækre parmesanbagte græskarfritter og sprøde rodfrugtchips
Rigtig god fornøjelse!