Hokkiado-gryde med sorte ris og bønner

Endnu en skøn simreret med hokkiado eller butternut, der i dag er toppet med granatæble og frisk timian.

Den kan også piftes op med parmesanbagte græskarfritter og sprøde rodfrugtchips.

Lav gerne en dobbeltportion for retten smager skønt som fyld i en mættende frokostbowl eller som fyld i en wrap evt. lavet på sød kartoffel.

Fladbrød af sød kartoffel toppet med guacamole, salat, græskargryde og revet cheddar. Tilbehør sprøde rodfrugtchips

Det skal du bruge til 2 personer:

  • lille hokkiado (skær evt et par tynde skiver af til parmesanbage græskarfritter)
  • 4 gulerødder (vaskede og skåret fine terntern)
  • 2 løg (finthakkede)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • lidt olivenolie til stegning
  • 1 ds flåede, hakkede hakkede tomater
  • 1/2 ds vand
  • 1 stor tsk grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
  • frisk timian
  • stødt spidskommen
  • chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • sorte ris (kog dem imens det tager ca 40 minutter)
  • 1 ds sorte drænede og skyllede bønner
  • lille ds kokosmælk
  • bredbladet persille (finthakket)
  • Evt kerner af granatæble

Sådan gør du:

  1. Halver kokkiado’en og fjern kerner – skær i tern
  2. Gem evt. et par skiver til lækre parmesanfritter
  3. Sauter løg og hvidløg i lidt olivenolie indtil løgene bliver klare
  4. Tilsæt gulerødder og hokkiado og sauter videre 5-10 minutter
  5. Tilsæt de flåede, hakkede tomater, grøntsagsbouillon rørt ud i vandet og krydderierne
  6. Sæt låg på og lad retten simre indtil gulerødder og græskar er helt møre
  7. Kog imens en portion sorte ris eller andet fuldkornsprodukt
  8. Tilsæt de drænede og skyllede sorte bønner og lad dem koge med et par minutter
  9. Med en stavblender moses ca halvdelen af retten, så den får en fyldigere konsistens – men endelig ikke det hele
  10. Tilsæt en lille ds kokosmælk og hvis retten føles for tyk også en smule vand el bouillon
  11. Smag til med salt og friskkværnet peber
  12. Tilsæt de sorte ris og drys med hakket bredbladet persille, kerner fra granatæbler og en limebåd
  13. Alternativt til granatæblekerner, kan du lave de lækre parmesanbagte græskarfritter og sprøde rodfrugtchips

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments