Honning med citrontimian og ingefær

honning med ekstra smag

Pift dine dressings og marinader op med en lækker honning tilsat timian og ingefær….eller stil honningen på ostebordet. Det er bare så lækkert!

Honning med timian og ingefær

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker opskrift på honning med citrontimian og friskrevet ingefær. Brug den i dine dressings og marinader eller stil den ind på ostebordet.
Antal: 4 dl

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 bæger/glas honning – 400 ml
  • 1 spsk frisk timian/citrontimian – meget fintsnittet
  • 2 cm frisk ingefær – skrællet og revet på den fine side af rivejernet

Instruktioner

  • Varm honningen op over vandbad. Honningen må endelig ikke komme i kog.
  • Læg den meget fintsnittede timian/citrontimian ned i den varme honning sammen med den fintrevne ingefær.
  • Rør det hele grundigt rundt og hæld over på et rengjort og skoldet glas.
    Lad honningen køle af inden du lukker låget.
  • Brug honningen som smagsgiver og til sødning af dine dressings og marinader og stil den ind på ostebordet – det er virkelig lækkert.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg hører til dem, der ikke er så vild med honning i ren form. Den er bare lidt for sød til mine smagsløg. Derfor er jeg rigtig glad for at tilsætte ekstra smag fra f.eks. friske krydderurter, citrusfrugter m.m.

Er du også vild med at bruge honning som smagsgiver og sødning i dine dressings og marinader, vil du måske også synes om min opskrift på honning med rosmarin og citron.

Nem at lave….

Det er både meget nemt og hurtigt at lave en personlig honning – personlig fordi du kan tilsætte lige netop den smag, der passer dig allerbedst.

Jeg foretrækker følgende smagsgivere:

  • Rosmarin
  • Timian herunder især citrontimian
  • Salvie
  • Citronmelisse
  • Mynte
  • Frisk ingefær (fintrevet)
  • Lime (usprøjtede og kun skrællen)
  • Citron (usprøjtede og kun skrællen)
  • Appelsin (usprøjtede og kun skrællen)

Jeg foretrækker naturlige smage, der passer godt til den søde honningsmag og som vil fungere godt i bl.a. dressings og marinader. Du kan også bruge tørrede krydderurter, men de mister ofte en del af smagen og jeg synes det fungerer bedst med de friske.

Lime, citron og appelsin gir en dejlig smag til honningen, der også fungerer fint i selskab med de friske krydderurter som f.eks. rosmarin. Husk altid at bruge en økologisk citrusfrugt, så du undgår sprøjtemidlerne. Brug kun selve skrællen og undgå den hvide hinde, der gir en bitter smag.

Jeg foretrækker at lade krydderurter m.m. blive i honningen, da det gir den bedste smag. Det er derfor vigtigt, at du snitter både krydderurter og citrusskaller meget, meget fint. Ingefæren kan du nemt skrælle med en teske og herefter rive på den fine side af rivejernet.

TIP: Prøv at bruge honningen i dressing med honning og friske krydderurter. En nem og lækker dressing, du også kan bruge til marinering af kylling og fisk.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments