Honningbagt laks med nøddeknas
Honningbagt laks med nøddeknas….
Ovnbagt laks er en sund, lækker og nem måde at tilberede fisk på. Mange (jeg selv inklusive) har lidt svært ved at få spist den anbefalede fisk. Ikke at jeg ikke kan lide fisk, for jeg er faktisk vild med fisk. Men ofte ender det alligevel med kylling, når der skal tilberedes aftensmad.
Til frokost går det lidt lettere, for her spiser jeg ofte salat, hvor der indgår tun, rejer og skaldyr eller en rugbrødsmad med sild eller makrel i tomat.
Nu får du så opskriften på en af mine favoritter, når det handler om fisk til aftensmaden – en honningmarineret lakseside toppet med nøddeknas. Det er bare lækkert!
Tilbehør…
Hos os serverer vi to slags tilbehør, da nogle spiser stivelsesholdige fødevarer, mens andre helst går uden om.
Min mand og børn spiser meget gerne kartofler. Derfor serverer jeg små kogte babykartofler, der vendes i friskhakket dild og drysses med flagesalt og friskkværnet peber.
Jeg spiser helst en salat som tilbehør – og gerne en salat med kål. I dag lavede jeg f.eks. en sprød og lækker salat med lilla spidskål, tyne skiver bolchebeder, avocado m.m. Du finder opskriften på den lilla spidskålssalat og en lang række andre dejlige salatopskrifter, hvis du kigger ind under fanen “Salater og tilbehør”.
Er du også vild med fisk og skaldyr…? så kommer her lidt forslag, der måske er lige noget for dig.
Sunde vafler med fisk og grønt
Frokost-salat med røget fisk | Salat No. 18
Salat med spidskål og varmrøget laks
Grillet laks med ostegratineret fennikel
Stenbiderrogn og lakserilette på sunde vafler
Hvide asparges med varmrøget laks og æggevinaigrette
Kartoffelrösti med lakserilette
Vil du se mere…? Så kig ind under fanen “Fisk/skaldyr”, hvor du finder kolde og varme fiskeretter.
Opskriften på den lette honningbagte laks med nøddeknas finder du her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Honningbagt laks
Ingredienser
- Ca 800 gram fersk lakseside eller lakseportioner
- 60 gram cashewnødder - grofthakkede
- 2 håndfulde bredbladet persille - fintsnittet
- 1 kvist bronze fennikel (kan udelades)
- 1/2 stk økologisk citron - saft og fintrevet skal
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
- Rør olivenolie, honning og saften af 1/2 citron sammen.
- Pensl laksesiden med marinaden.
- Drys laksesiden med lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Bland de grofthakkede cashewnødder, bedbladet persille, bronze fennikel og fintrevne citronskal sammen.
- Fordel blandingen ligeligt henover laksesiden og stil den ind i den varme ovn.
- Bag den ca 20 minutter og server den straks med små kogte kartofler og/eller en dejlig sprød salat.
- Under fanen salater og tilbehør finder du mange lækre opskrifter på salater til enhver lejlighed.
- Rigtig god fornøjelse!