Hummus
Vegetarisk spread eller dip…
Hummus er skøn både som dip til grøntsager og rugbrødschips eller knækbrødsstave og som spread i pitabrød og sandwich – og så er det tilmed super nemt at lave.
TIP: Har du god tid, så anvender du tørrede kikærter, men husk at de skal udbløde i 10 timer og derefter koges 40-60 minutter inden brug. Alternativt kan du bruge kikærter på dåse – og smagen er absolut lige så god. Så valget er dit ?
Du skal bruge:
- 200 gram tørrede kikærter eller 1 dåse drænede kikærter
- 2 fed hvidløg
- 1/2 – 1 dl olivenoli
- 3-5 spsk citronsaft
- 1 spsk tahin
- 1/2 tsk cayennepeber
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Evt lidt vand til at regulere konsistensen med
De udblødte og derefter kogte kikærter eller drænede kikærter fra dåse blendes med de øvrige ingredienser til en ensartet og cremet konsistens. Reguler med vand, hvis massen føles for tyk. Smag til med salt og peber og evt. de andre ingredienser. hvis du ønsker en mere spicy version.
Du kan finde opskriften på rugbrødschips her
Velbekomme