Hvide asparges i baconsvøb med hollandaise sauce

Uhmmm….så er en rigtig delikatesse endelig landet i grøntafdelingen – de store hvide asparges!

Og de skal nydes mens de er i sæson og helst helt friske, så de knirker, når du gnubber dem mod hinanden.

Der findes utallige måder at nyde de hvide asparges. Jeg foretrækker at servere dem ret enkelt, så man virkelig kan smage delikatessen. Hvide asparges i baconsvøb er helt klart en af familiens favoritter, men også hvide asparges med varmrøget laks og æggevinaigrette, hitter hvert år.

Hvide asparges i baconsvøb med hollandaise

Vær den første til at vurdere!
Forsommerens skønneste ret med delikate hvide asparges svøbt i bacon, der bages sprød og lækkert. Server med en pimpet hollandaise sauce med masser af friske krydderurter og små nye kartofler.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 bundt hvide asparges – de skal være helt friske!
  • 1 pakke bacon af god kvalitet
  • 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. timian, oregano og lidt mynte der snittes meget fint og bruges til at pimpe Hollandaise-saucen med og som drys på den færdige ret.
  • Lidt olivenolie som dryp
  • Lidt salt til kogevandet

Tilbehør:

  • Lidt fintsnittede friske krydderurter som drys
  • små kogte kartofler
  • Hollandaisesauce der pimpes med de friske, fintsnittede krydderurter (Jeg laver min egen hollandaise, men du kan også sagtens bruge en færdiglavet en af god kvalitet)

Ingredienser til den hjemmelavede hollandaise sauce:

  • 2 stk æggeblommer
  • 1 stk citron – saften heraf
  • Ca 150-200 gram smør
  • Lidt fintsnittede friske krydderurter
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Instruktioner

  • Start med at knække eller skære den nederste del af stænglen på de hvide asparges og skræl dem herefter.
  • Læg dem ned i bredbundet gryde med kogende vand tilsat lidt salt og kog dem al dente. Kogetiden varierer efter hvor tykke de hvide asparges er. Mine fik ca 5 minutter. Løft dem forsigtigt over på en tallerken med køkkenrulle og lad dem køle en smule af så du kan håndtere dem uden at brænde fingrene.
  • Varm ovnen op til 225 grader
  • Fold bacon omkring de hvide asparges og læg dem i et ildfast fad. Dryp lidt god olivenolie henover og sæt dem ind i den varme ovn indtil baconsvøbet får en fin gylden farve og begynder at blive lidt sprødt.
  • Tilbered eller varm imens hollandaise-saucen og pimp den med masser af fintsnittede friske krydderurter.
  • Sådan laver du din egen Hollandaise-sauce:
    Det er meget vigtigt, at alle dine ingredienser til saucen har stuetemperatur inden tilberedningen!
    Smelt smørret.
    Kom æggeblommerne og citronsaften i en gryde på det laveste blus.
    Under konstant piskning, ser du at æggemassen begynder at skumme og tykne en smule. Nu begynder du så at tilsætte det smeltede smør i en tynd stråle. Og det er vigtigt, at du fortsat pisker – ellers skiller saucen.
    Når saucen har opnået den ønskede konsistens, tilsætter du de fintsnittede friske krydderurter og smager saucen til med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
    Hold saucen lun, men pas på den ikke kommer i kog, for så skiller den.
  • Tag de færdige hvide asparges i baconsvøb ud af ovnen og server dem sammen med små kogte kartofler, den pimpede hollandaisesauce og lidt ekstra grønt drys på toppen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Lidt om den hvide asparges

De hvide asparges, er hvide fordi de dyrkes under jorden modsat de grønne, der dyrkes over jorden.

Asparges tilhører liljefamilien og har været kendt af ægypterne for mere end 5000 år siden, hvor de blev brugt som lægeplante. De indeholder store mængder B6, C-vitamin og folacin og så er de rige på kostfibre og indeholder kun få kalorier.

Tip: Når du køber hvide asparges, kan du sikre at de er helt friske ved at gnubbe dem mod hinanden. De skal give en nærmest knirkende lyd. Når du kommer hjem, skal de helst anvendes samme dag ellers opbevar dem på køl.

Er de blevet lidt slatne og triste, kan du skære bunden af (den du alligevel skal fjerne inden tilberedning) og lægge dem i blød i iskoldt vand en time eller to. Så har de fået lidt livreddende førstehjælp.

Vild med asparges…?

Hjemme hos os er vi ret vilde med asparges. De grønne spises både rå og tilberedte året rundt, mens de hvide kun nydes her imens de er i sæson og altid tilberedt.

Herunder får du nogle direkte links, hvor der indgår asparges. Måske du får lyst til at lade dig inspirere og afprøve nogle af opskrifterne:

Hvide asparges med varmrøget laks og æggevinaigrette

Salat med grønne asparges burrata og skinke

Jordbær caprese med grønne asparges og skinke

Galette med grønne asparges

Flammkuchen med grønne asparges og bacon

Tærte med grønne asparges og kartofler

Lun kartoffelsalat med asparges og slikærter

Fritatta med grønne asparges og kartofler

Grønne asparges med balsamico-tomater og ost

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments