Hvide asparges i baconsvøb med hollandaise sauce

Hvide asparges i baconsvøb med hollandaisesauce
Hvide asparges i baconsvøb med hollandaisesauce

Hvide asparges i baconsvøb

Uhmmm….så er en rigtig delikatesse endelig landet i grøntafdelingen – de store hvide asparges!

Og de skal nydes mens de er i sæson og helst helt friske, så de knirker, når du gnubber dem mod hinanden.

Der findes utallige måder at nyde de hvide asparges. Jeg foretrækker at servere dem ret enkelt, så man virkelig kan smage delikatessen. Hvide asparges i baconsvøb er helt klart en af familiens favoritter, men også hvide asparges med varmrøget laks og æggevinaigrette, hitter hvert år.

Hvide asparges i baconsvøb med hollandaise sauce
Hvide asparges i baconsvøb med hollandaise sauce

Lidt om den hvide asparges

De hvide asparges, er hvide fordi de dyrkes under jorden modsat de grønne, der dyrkes over jorden.

Asparges tilhører liljefamilien og har været kendt af ægypterne for mere end 5000 år siden, hvor de blev brugt som lægeplante. De indeholder store mængder B6, C-vitamin og folacin og så er de rige på kostfibre og indeholder kun få kalorier.

Tip: Når du køber hvide asparges, kan du sikre at de er helt friske ved at gnubbe dem mod hinanden. De skal give en nærmest knirkende lyd. Når du kommer hjem, skal de helst anvendes samme dag ellers opbevar dem på køl.

Er de blevet lidt slatne og triste, kan du skære bunden af (den du alligevel skal fjerne inden tilberedning) og lægge dem i blød i iskoldt vand en time eller to. Så har de fået lidt livreddende førstehjælp.

Vild med asparges…?

Hjemme hos os er vi ret vilde med asparges. De grønne spises både rå og tilberedte året rundt, mens de hvide kun nydes her imens de er i sæson og altid tilberedt.

Herunder får du nogle direkte links, hvor der indgår asparges. Måske du får lyst til at lade dig inspirere og afprøve nogle af opskrifterne:

Hvide asparges med varmrøget laks og æggevinaigrette

Salat med grønne asparges burrata og skinke

Jordbær caprese med grønne asparges og skinke

Galette med grønne asparges

Flammkuchen med grønne asparges og bacon

Tærte med grønne asparges og kartofler

Lun kartoffelsalat med asparges og slikærter

Fritatta med grønne asparges og kartofler

Grønne asparges med balsamico-tomater og ost

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Hvide asparges i baconsvøb med hollandaise

Forsommerens skønneste ret med delikate hvide asparges svøbt i bacon, der bages sprød og lækkert. Server med en pimpet hollandaise sauce med masser af friske krydderurter og små nye kartofler.
Ret Forret, Hovedret, sommermad
Køkken dansk
Keyword asparges, bacon, hollandaise sauce, hvide asparges
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 1 bundt hvide asparges - de skal være helt friske!
 • 1 pakke bacon af god kvalitet
 • 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. timian, oregano og lidt mynte der snittes meget fint og bruges til at pimpe Hollandaise-saucen med og som drys på den færdige ret.
 • Lidt olivenolie som dryp
 • Lidt salt til kogevandet

Tilbehør:

 • Lidt fintsnittede friske krydderurter som drys
 • små kogte kartofler
 • Hollandaisesauce der pimpes med de friske, fintsnittede krydderurter Jeg laver min egen hollandaise, men du kan også sagtens bruge en færdiglavet en af god kvalitet

Ingredienser til den hjemmelavede hollandaise sauce:

 • 2 stk æggeblommer
 • 1 stk citron - saften heraf
 • Ca 150-200 gram smør
 • Lidt fintsnittede friske krydderurter
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

 • Start med at knække eller skære den nederste del af stænglen på de hvide asparges og skræl dem herefter.
 • Læg dem ned i bredbundet gryde med kogende vand tilsat lidt salt og kog dem al dente. Kogetiden varierer efter hvor tykke de hvide asparges er. Mine fik ca 5 minutter. Løft dem forsigtigt over på en tallerken med køkkenrulle og lad dem køle en smule af så du kan håndtere dem uden at brænde fingrene.
 • Varm ovnen op til 225 grader
 • Fold bacon omkring de hvide asparges og læg dem i et ildfast fad. Dryp lidt god olivenolie henover og sæt dem ind i den varme ovn indtil baconsvøbet får en fin gylden farve og begynder at blive lidt sprødt.
 • Tilbered eller varm imens hollandaise-saucen og pimp den med masser af fintsnittede friske krydderurter.
 • Sådan laver du din egen Hollandaise-sauce:
  Det er meget vigtigt, at alle dine ingredienser til saucen har stuetemperatur inden tilberedningen!
  Smelt smørret.
  Kom æggeblommerne og citronsaften i en gryde på det laveste blus.
  Under konstant piskning, ser du at æggemassen begynder at skumme og tykne en smule. Nu begynder du så at tilsætte det smeltede smør i en tynd stråle. Og det er vigtigt, at du fortsat pisker - ellers skiller saucen.
  Når saucen har opnået den ønskede konsistens, tilsætter du de fintsnittede friske krydderurter og smager saucen til med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
  Hold saucen lun, men pas på den ikke kommer i kog, for så skiller den.
 • Tag de færdige hvide asparges i baconsvøb ud af ovnen og server dem sammen med små kogte kartofler, den pimpede hollandaisesauce og lidt ekstra grønt drys på toppen.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.