Hvide chokoladekugler med marcipan

Hvide chokoladekugler med marcipan

Små lækre chokoladekugler, der smager fantastisk og samtidig er mega lette at lave. Har du børn eller kan du få lov til at låne et par stykker, er det oplagt at tage dem med i køkkenet til en hyggedag i chokoladens tegn.

Køleskabet er din ven…

Normalt hører chokolade absolut IKKE til i køleskabet. Men altså her taler vi dels om hvid chokolade og så blir marcipanmassen meget lettere at arbejde med efter en tur på køl.

Især hvis du har børnene med i køkkenet og det skal være hyggeligt og med god tid, blir køleskabet hurtigt din ven. Lav marcipanmassen klar og stil den lidt på køl, så den blir mere fast og mindre klistrende. På den måde, er det meget lettere for de små varme barnehænder at trille de små kugler.

Læg også de færdigtrillede marcipankugler en halv time på køl inden de overtrækkes med den hvide chokolade.

De smager vild godt de små kugler, men skulle der mod al forventning blive nogle til overs, kan de også fint opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet.

Hvide chokoladekugler med marcipanfyld

Lækker smagskombination med den søde marcipan og hvide chokolade, der møder det syrlige hindbær og citron.
Ret Dessert, kage, Snack
Keyword chokoladekugler, hvid chokolade, marcipan
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 125 gram marcipan af rigtig god kvalitet
 • 1/2 stk økologisk citron (du skal bruge både saften og skallen)
 • 100 gram hvid chokolade af rigtig god kvalitet (til at blande i marcipanmassen)
 • Ca 1 dl flormelis
 • Ca 125 gram hvid chokolade af rigtig god kvalitet (til at overtrække marcipankuglerne med)
 • Lidt frysetørrede hindbær eller hindbærstøv og lidt fintrevet citronskal

Sådan gør du

 • How to video
 • Start med at lave marcipanmassen.
  Rør marcipanen blod med fintrevet citronskal og saften fra den halve citron.
  Smelt 100 gram af den hvide chokolade i en chokoladesmelter eller over vandbad og rør den i marcipanmassen. Tilsæt nu lidt efter lidt formelis. Marcipanmassen skal være netop så fast, at du kan arbejde med den, men pas på den ikke bliver for fast og dermed tør og kedelig.
  Sæt den på køl en halv times tid.
 • Nu er du klar til at trille marcipanmassen til kugler i den ønskede størrelse. Imens kan du smelte den hvide chokolade du skal bruge til at overtrække kuglerne med. Jeg bruger altid min lille chokoladesmelter, men det kan også gøres over vandbad.
  TIP: Har du børn med til det hyggelige projekt, er det en fordel, hvis du putter de færdigtrillede kugler en tur på køl. Så er de meget lettere at arbejde med.
 • Når chokoladen er smeltet, dypper du hver enkelt kugle i chokoladen og stiller dem til afdrypning.
  Drys straks med hindbærstøv eller frysetørrede hindbær, du lige har knust til mindre stykker. Riv også gerne lidt frisk citronskal henover imens chokoladen stadig er smeltet.
 • Du kan opbevare kuglerne i en tætsluttende beholder på køl.
 • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.