Hvem kan sige nej til friskbagte hvidløgsflutes…? Ingen hjemme hos os!
Vi er vilde med de her lækre snoede flutes med masser af hvidløgssmør og bredbladet persille. De er selvfølgelig oplagte til sommerens grillmad, men hos os serveres de året rundt som tilbehør til salater, supper, gryderetter eller som snacks.
Hvidløgsflutes
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 5 dl lunkent minimælk eller vand
- 25 gram gær
- 2 spsk rørsukker
- 200 gram fuldkorns durum mel
- Ca 500 gram Manitobamel eller alm hvedemel
- 2 tsk flagesalt
- 3 spsk god olivenolie
- 1 stk æg til pensling
Hvidløgssmør:
- 200 gram smør – skal have stuetemperatur
- 2 fed solohvidløg eller 3-4 alm hvidløgsfed – knuste (Juster selv mængden alt efter hvor glad du er for hvidløg)
- 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
Instruktioner
- Jeg ælter dejen på en røremaskine
- Rør gæren ud i den lunkne mælk eller vand
- Tilsæt sukker og al fuldkorns durum og rør det godt igennem
- Tilsæt halvdelen af Manitoba melet og ælt dejen igennem nogle minutter
- Først herefter tilsættes olienolie og salt og lidt ad gangen det sidste af melet.
- Ælt dejen godt igennem til den er blank og smidig. Det tager ca 10 minutter med røremaskine.
- Dæk røreskålen til med et rent klæde og stil den til hævning et lunt sted i ca 1 time eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
- Lav imens hvidløgssmør klar:Rør det bløde smør med knust hvidløg og 1 håndfuld fintsnittet bredbladet persille
- Hæld den færdighævede dej ud på et meldrysset bord og del den i fire lige store stykker.
- Rul hver kugle ud til et rektangel der passer til bredden på din bageplade – jeg går efter 20 x 30 cm
- Fordel smøret på de 4 rektangler og smør det ud – helt ud til kanterne.
- Rul herefter hver rektangel som en roulade
- Med en skarp kniv eller di pizzahjul skærer du en lang slids 2 cm fra den øverste kant af hver "roulade", så der ligesom blir to ben.
- Her kan du vælge to måder at lave dine flutes på:Luk med fingrene snitfladerne og fold de to ben skiftevis over hinanden. Luk på undersiden og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.Eller:Lad snitfladerne være åbne og vend dem opad, når du snor benene over hinanden. På den måde løber der lidt af smørret ud under bagning, men det gir et rigtig fint mønster.
- Lad de 4 flutes efterhæve 30 minutter imens ovnen varmer op til 225 grader alm over- og undervarme.
- Pensl med sammenpisket æg og bag dem på midterste rille i 15-20 minutter.
- Nyd dem lune som lækkert tilbehør til dine salater, grill, gryderetter, supper eller bare som en virkelig lækker snack.
- Husk du kan følge Majspassion på Instagram (klik på linket) og på den måde altid være opdateret på, når der kommer nye opskrifter herinde på bloggen.
Heldigvis er hvidløgsflutes lette at lave – og så er de fryseegnede. Så når du nu alligevel er igang, kunne du overveje at lave en dobbelt portion. På den måde har du altid lækkert brød klar på ingen tid.
Hvis du er glad for brød som tilbehør, så vil du sikkert have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter som f.eks.
Focacciabrød – nem opskrift på et æltefrit focacciabrød
Grydebrød med surdej – et virkelig saftigt og lækkert brød med masser af smag
Flûte – nem opskrift på klassiske flûtes
Olivenbrød | Ostegratineret – luksusbrød for olivenelskere
Brydebrød |Pull apart – saftigt og lækkert brydebrød med ostefyld
Møllehjul | Brydebrød med persillepesto og mozarella – endnu et lækkert brydebrød med ost