Indisk Dhal

En lækker vegetarisk ret fuld af skønne varme krydderier….

Med denne enkle dhal har du mulighed for at få brugt eventuelle grøntsagsrester i køleskabet. Jeg havde en squash og en aubergine, der trængte til at blive brugt, så de kom med.

Dhalen får en lækker fylde ved at tilsætte aubergine og squash og det fungerer rigtig fint, fordi man derved slet ikke savner kødet. Du kan skrue op og ned for “varmen”. Hos os er der ingen hjemmeboende børn længere, så vi kan godt li retten ret spicy. Laver du den, hvor især små børn spiser med kan du evt undlade chiliflagerne.

Det skal du bruge:

  • 4 finthakkede hvidløgsfed
  • 1 lille groftreven aubergine (kan undlades)
  • 1 lille groftrevet squash (kan undlades)
  • 1 lille stykke frisk ingefær (fintrevet)
  • Lidt god olivenolie
  • 3 tsk god carry
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • Lidt chiliflager alt efter hvor stærk din dhal skal være
  • 5-6 dl grøntsagsbouillon
  • 200 gram røde linser
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater (jeg bruger dem med chili)

Topping. Raita (en agurkecreme – se oskrift her) og friske koriander eller bredbladet persille.

Du gør sådan her:

  1. I en stor gryde opvarmes olie og krydderierne “svitses af”.
  2. Tilsæt hvidløg, ingefær, aubergine og squash og svits det med et par minutter
  3. Skyl linserne grundigt i koldt vand og tilsæt dem.
  4. Grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare) og de flåede tomater.
  5. Rør jævnligt i gryden og tilsæt lidt ekstra vand, hvis dhalen bliver for fast.
  6. Lad retten simre i ca 30-45 minutter til linserne er møre.

Jeg serverer dhalen i dybe skåle toppet med raita og bredbladet persille og med lækre fuldkorns naanbrød til.

Find opskriften på fuldkorns naanbrød her.