Italiensk kyllingegryde

Er du vild med Italien…?

Hvis ja, så MÅ du bare prøve denne skønne italienske kyllingegryde!

Sprødstegt kylling, der er saftig inden i og ris i en krydret tomatsauce med alle de skønneste italienske krydderier, soltørrede tomater og sorte oliven – alt sammen lavet i een stegegryde.

En travl hverdag…

Alle undersøgelser af vores madvaner viser (desværre), at vi  bruger mindre og mindre tid på både at tilberede mad, men også at spise sammen. 

Det forekommer som et paradoks, at der samtidig aldrig tidligere har været SÅ meget fokus på mad, spisevaner og kostretninger som nu. Der har heller aldrig tidligere været så stort et udbud af opskriftsbøger inden for alle tænkelige kostretninger, som nu.

Hvad blir alle de mange opskriftsbøger så brugt til…? Samler de blot støv på hylderne hos familier, der rigtig gerne vil, men bare ikke får det gjort i en travl hverdag……?

Det synes jeg er frygteligt synd – og jeg siger det ikke bare fordi jeg selv elsker både at lave maden, men også at spise sammen med min familie og venner.

Jeg føler virkelig, at det netop er omkring tilberedningen af maden, men også under selve måltidet, at der er god tid og anledning til hygge, nærvær og snak om dagen, der er gået.

Jeg er er åbenbart ikke ene om at dele den opfattelse, for flere har opfordret mig til at rette fokus mod især sund aftensmad, der ikke kræver lang tids tilberedning. 

One-pots/gryderetter løsningen for den travle familie

Hvis du følger med herinde vil du vide, at jeg E.L.S.K.E.R one-pots eller gryderetter. Jeg synes det giver maden langt mere smag, når retternes forskellige ingredienser får lov at simre sammen i stedet for hver for sig.

Samtidig sparer det på opvasken – og hvem kan have noget imod det…?

Retterne er tilmed super lette at lave med ingredienser du kan finde i ethvert supermarked.

Tilberedningstiden er også ganske kort og flere af mine one-pots/gryderetter færdiggøres i ovnen, så din tid med hands-on bliver minimal. 

One-pots eller gryderetter er også geniale som meal-preps. Laver du en dobbelt portion har du nem mad, der blot skal varmes dagen derpå. Eller du kan putte dem i fryseren i de smarte glasbeholdere med tætsluttende låg – de nyeste af dem, kan tåle både en tur i fryseren, ovnen og mikroovnen. Så får du nemt og på ingen tid et sundt og lækkert måltid, familien kan samles omkring.

Jeg serverer en stor skål grøn salat til ved siden af og gerne en godt brød til at suge den sidste væde op med. Det kunne være dette skønne valnøddebrød

Low carb….

Spiser du efter low carb eller vil du blot gerne mindske indtaget af stivelse – og dermed ris, kan du vælge at koge risene ved siden af og servere den som et selvstændigt tilbehør.

Du kan også vælge at tilsætte blomkålsris, der enten kan købes færdige i supermarkedets grøntafdeling eller du kan putte friske blomkålsbuketter i din foodprocessor og køre dem til blomkålsris. Tilsæt dem på samme måde som du ville gøre med almindelige ris.

Du kan også vælge at servere mine blomkålsris med et twist. Det er en luksusudgave af blomkålsris, der nærmest minder lidt om risotto.

Skal det være ekstra nemt og uden ris, kan du servere en mættende blandet salat med årstidens grøntsager og en lækker cremet dressing lavet med rosmarin og honning-dijon.

Rigtig god fornøjelse!

Italiensk kyllingegryde

Vær den første til at vurdere!
Lækker italiensk kyllingegryde med sprødstegt kylling og ris i en krydret tomatsauce med alle de skønneste italienske krydderier, soltørrede tomater og sorte oliven - alt sammen lavet i een stegegryde.
Der er også tips til hvordan du kan lave retten lchf/keto-venlig

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 4 stk. kyllingebryst (1 stk. pr person)
  • Lidt olivenolie til stegning (eller smør)
  • 1 stort rødløg delt i 8 både
  • 1 stor rød peberfrugt skåret i tern
  • 3-4 stk knuste hvidløgsfed
  • 1 håndfuld sorte kalamataoliven - fjern eventuelle sten
  • 1 håndfuld soltørrede tomater - finthakket (Du kan på bloggen finde opskriften på mine egne soltørrede tomater - de smager fantastisk!)
  • Tørrede krydderier Flagesalt, friskkværnet peber, chipotle chili krydderi, gurkemeje, basilikum og oregano
  • ½ dl bredbladet persille - fintsnittet
  • 2.5 dl langkornede ris (Vil du undgå ris, kan du tilsætte en portion blomkålsris - se forslag i blogindlæget)
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater - 400 gram
  • 4-5 dl grøntsagsbouillon - fx Herbamare
  • Topping ved servering Parmesan og fintsnittet bredbladet persille

Instruktioner

Sådan gør jeg:

  • Jeg bruger som altid min store skønne stegegryde med låg, da den både er god at stege i og kan gå direkte i ovnen. Har du ikke en stegegryde eller en stor pande, der kan gå i ovnen, kan du sagtens færdiggøre retten på komfuret i stedet for i ovnen. Du skal så blot holde øje med at retten ikke koger tør og evt justere med ekstra bouillon.
  • Varm ovnen op på 200 grader
  • Varm lidt olivenolie op i din stegegryde og steg kyllingestykkerne 3-4 minutter på hver side, så de får en fin og brun stegeskorpe. De skal ikke gennemsteges, da de senere skal i ovnen sammen med resten af retten.
  • Læg kyllingerne over på en tallerken
  • Sauter nu løg, hvidløg og rød peber i 3-4 minutter
  • Tilsæt de soltørrede tomater, sorte oliven, krydderier og ris/blomkålsris.
    Rør godt rundt også i bunden, så eventuelle stegerester fra kyllingerne osv kommer fri. Der sidder masser af god smag i stegeresterne og de er med til at give smag til gryderetten.
  • Lad ris/blomkålsris opsuge saften og læg de stegte kyllinger tilbage i stegegryden
  • Tilsæt nu de flåede, hakkede tomater samt bouillon og bring det hele i kog
  • Smag til og juster evt med ekstra krydderier.
    Vend kyllingestykkerne og dæk så stegegryden til med låg eller et stykke staniol
  • Sæt stegegryden ind i den varme ovn i ca 40 minutter - eller lad retten koge færdig på komfuret.
  • Færdiggør du retten på komfuret skal du røre i den med jævne mellemrum og holde øje med at den ikke koger tør og dermed brænder på. Juster evt med lidt ekstra bouillon uden at den bliver helt våd.
  • Når risene er helt møre fjerner du låg/staniol og har du brugt kylling med skind, kan du tænde for ovnens grill-funktion, så kyllingeskindet blir sprødt og lækkert.
    Bruger du kyllingebryst kan du springe den del over.
  • Lad retten stå og trække (som når du koger almindelige ris). Den skal være fugtig uden at svømme i væde.
  • Drys ved servering lidt fintsnittet bredbladet persille henover.
    Stil gerne en lille skål med ekstra fintsnittet persille ind samt en humpel god parmesan og et lille rivejern , så alle selv kan forsyne sig.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

 

 

 

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments