Italienske kødboller og spinat i cremet flødesauce
Italienske kødboller og spinat i cremet flødesauce
Skal det være nemt og virkelig lækkert….så MÅ du bare prøve de her skønne italienske kødboller, der er krydret med revet ost og italienske krydderier. De ligger i en cremet flødesauce med soltørrede tomater og spinat. Uhmmm det er bare lækkert for både store og små!
Du kan servere både ris, pasta, quinoa og små kartofler til. Og ja, jeg er sikker på, at en lækker kartoffelmos vil bringe lykke i de kolde måneder.
Er du vild med kødboller?
Hvis du også er vild med saftige kødboller, så skulle du prøve mine andre opskrifter, hvor kødboller spiller en central rolle. Se f.eks. her:
Boller i karry – store saftige kødboller i cremet sauce
Pasta med kødboller i krydret tomatsauce – nem opskrift
Asiatiske kødboller – opskrift på sticky meatballs
Italienske kødboller i tomatsauce
Kyllinge kødboller i spicy kokossauce
….og flere endnu, når du i søgefeltet skriver kødboller.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Italienske kødboller og spinat i cremet flødesauce
Ingredienser
Til de italienske kødboller:
- 500 gram hakket kylling
- 1 håndfuld revet mozzarella
- 4 fed knust hvidløg
- 2 tsk Pizza Seasoning fra EpicSpice eller andet italiensk krydderi
- 1 håndfuld friske krydderurter f.eks timian og bredbladet persille
- Lidt salt og friskkværnet peber
- 1 stk æg
- Olie/smør til at stege i
Til spinatsaucen:
- 4 fed hvidløg skåret i tynde skiver
- 1 stk gult løg - fintsnittet
- 150 gram soltørrede tomater skåret i mindre stykker
- 2 håndfulde frisk spinat - grundigt skyllet og duppet tørre
- 1-1.5 dl grøntsagsbouillon
- 3 dl fløde eller madlavningsfløde
- 1 håndfuld friskrevet parmesanost
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
Forslag til tilbehør:
- Løse ris, pasta, kartofler, kartoffelmos, quinoa, blomkåls- eller broccoliris.
Sådan gør du
- Rør den hakkede kylling sammen med æg, revet mozzarella, knust hvidløg og italienske krydderier grundigt sammen.
- Varm olie og/eller smør i en pande. Form middelstore kødboller der steges på panden til de er gennemstegte. Løft dem herefter over på en tallerken imens du laver saucen. Dæk dem til, så de holder sig varme.Panden skal IKKE vaskes af.
- Tilføj efter behov lidt ekstra smør/olie til panden og sauter løg og hvidløg til løgene er klare.
- Snit de soltørrede tomater i mindre stykker og tilføj dem. Lad dem sautere med et minuts tid inden du tilføjer bouillon og fløde/madlavningsfløde.
- Kog saucen lidt ind og tilføj så parmesanosten. Rør rundt så den fordeles i saucen og lad saucen simre indtil den opnår en cremet konsistens.
- Smag til med flagesalt og friskkværnet peber og tilføj spinaten. Vend den rundt til spinaten falder sammen.
- Læg kødbollerne ned i den varme sauce og server med løse ris, pasta, kogte kartofler, kartoffelmos eller quinoa.Vil du spare på kulhydraterne kan du i stedet servere med blomkåls- eller broccoliris.
- Rigtig god fornøjelse!