Forside,  Frokost,  Grill og tilbehør,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Salater,  Tilbehør

Jordbær caprese med grønne asparges og skinke

Jordbær caprese med skinke og grønne asparges….

Leder du efter en nem og alligevel lækker salat, så behøver du ikke lede længere. Her får du en rigtig nem og dejlig sommersalat der passer til stort set alt. 

.Den kan også spises som et selvstændigt måltid sammen med lidt lækkert brød f.eks. friskbagte flûtes eller måske et lækkert grydebrød.

Vild med lækre salater…?

Så er de her opskrifter måske lige noget for dig…..

Melon caprese salat

Bagt tomatsalat med burrata

Salat med grønne asparges

Kartoffelsalat med asparges og ærter

Salat med seranoskinke og vandmelon

….. og mange flere, hvis du går ind under fanen “Salater og tilbehør” der ligger under opskrifter.

Opskriften på jordbær caprese finder du her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Jordbær caprese med grønne asparges og skinke

Nem og lækker salat, der passer til stort set alt. Den kan også spises som et selvstændigt måltid sammen med lidt lækkert friskbagt brød.
Ret Forret, frokost, Grill-tilbehør, Salat, Tilbehør
Keyword grønne asparges, jordbær, mozzarella, salat, seranoskinke, skinke
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1/2 bundt grønne asparges
  • 1 håndfuld jordbær skåret i halve
  • 1 håndfuld kirsebær skåret i halve (fjern stenen)
  • 1 håndfuld Baby spinatblade og eller basilikumsblade (jeg bruger halvt af hver)
  • 1 bæger mini mozzarellakugler drænet for væde
  • 6 skiver god skinke fx parmaskinke eller seranoskinke (jeg fjerner fedtkanten)
  • 1/2 stk salatløg - fintsnittet

Dressing:

  • 2 spsk Rigtig god ekstra jomfru olivenolie f.eks. fra @rosario
  • 1 spsk flydende honning
  • 1/2 stk lime (saften heraf)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Sæt en gryde vand med salt over og bring i kog.
    TIP: Jeg bruger ofte en stor pande til at blanchere asparges i - det går meget hurtigere.
  • Knæk de trådede ender af de grønne asparges og læg dem ned i det kogende vand et par minutter. De skal stadig have "bid".
    Hæld vandet fra og skyl dem under iskoldt vand, så kogeprocessen standser. På den måde bevarer du deres sprødhed uden at de er helt rå.
  • Fordel spinatblade og basilikumsblade i bunden af et fad
  • Læg de godt afdryppede asparges ovenpå og fordel jordbær, kirsebær og mozzarellakugler rundt om.
    Drys med fintsnittet salatløg og pisk dressingen sammen.
    Hæld den over lige før servering.
  • Rigtig god fornøjelse!