Jordbærtærte – Low carb

Sprød mandelbund, mørk chokolade og friske jordbær…

En skøn tærte, der smager af sol og sommer!

Måske er low carb en tilsnigelse, når det handler om kage, men set i forhold til almindelige kager, er denne jo nærmest sund, for den er bagt helt uden mel og sukker.

At bage uden at bruge mel og sukker er en udfordring og både smag og konsistens bliver lidt anderledes end de traditionelle – ikke dårligere, bare anderledes.

Du kan sagtens bage bunden dagen forinden, så er den super hurtig samlet og klar til at blive nydt sammen med dine gæster.

Du kan også bruge andre bær eller kombinere med f.eks. blåbær eller hindbær.

Rigtig god fornøjelse!

Jordbærtærte - uden mel

Lækker sprød mandelbund bagt uden mel og sukker, hjemmepisket flødefraiche og toppet med skønne friske jordbær og mørk chokolade.
Ret Brød og kager, småt og godt, Dessert
Keyword Jordbær, tærte, kage, dessert, sommer

Ingredienser

  • Til mandelbunden:
  • 150 gram mandelmel Jeg laver den selv ved at blende mandler til fint mel
  • 1 spsk kokosfibermel
  • 40 gram kokosolie Skal have stuetemperatur
  • 1 stk æg str. M/L
  • 2 spsk Sukrin Gold eller kokossukker
  • Til cremen:
  • 1/4 ltr piskefløde
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 knsp vanillepulver Husk at vanillepulver intet har med vanillesukker at gøre
  • 2 tsk Sukrin Gold
  • Topping:
  • 1 bakke friske jordbær
  • 75 gram mørk chokolade 72% eller højere

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader (alm ovn)
  • Bland alle ingredienserne til mandelbunden, ælt dem grundigt sammen
  • For et 23 cm tærtefad med bagepapir eller smør det grundigt med smør. Fordel tærtedejen i formen med fingrene ved at trykke den godt ud i kanterne og op langt siderne.
  • Bag den i ca 20 minutter til den er sprød og gylden, men hold godt øje med at den ikke bliver for mørk. Dæk den evt lidt over med staniol de sidste minutter eller sænk varmen lidt.
  • Tag bunden ud og sæt den til afkøling på en bagerist
  • Hak chokoladen fint og fordel den over den endnu varme bund og op langs kanterne. Jeg bruger en madpensel.
  • Pisk fløden med sukrin gold og vanillepulver og vend det sammen med creme fraiche
  • Fordel flødefriachen på den afkølede bund og pynt med friske jordbær evt. skåret i skiver og drys til sidst med grofthakket mørk chokolade.