Jordbærtærte med rabarberskum – low carb

Sommerkage med friske jordbær og rabarberskum

For mig er friske jordbær indbegrebet af sommer!

Her har de fået selskab af bagte rabarber vendt i flødeskum og store stykker mørk chokolade i gavmilde mængder alt sammen fyldt i en sprød tærte lavet på mandelmel.

En sundere version

Følger du mig på instagram eller herinde på bloggen vil du vide, at jeg forsøger at begrænse indtaget af både stivelse og sukker til et absolut minimum.

Det gør jeg primært af sundhedsmæssige årsager, men jeg må indrømme at som tiden går, handler det også om, at smagsløgene har ændret sig, så jeg i dag ikke bryder mig om smagen af f.eks. en traditionel tærtebund.

Derfor er dagens opskrift en såkaldt low carb eller lchf-version forstået på den måde, at der hverken er tilsat mel eller sukker i opskriften. Spiser du lchf for at opnå et vægttab, skal du være opmærksom på, at du stadig skal holde øje med dit daglige kalorieindtag, der skal være negativt for at opnå det ønskede vægttab.

En anderledes bund

At bage uden brugen af hvedemel er altid en udfordring, fordi bagværk hurtigt bliver tungt, når hvedemelet erstattes af f.eks. mandelmel og kokosfibermel.

Det er derfor vigtigt, at du trykker dejen ud i formen, så den bliver så jævn og tynd som muligt og bager den, så den bliver sprød uden at få for meget farve.

Du kan sagtens bage bunden dagen før du skal bruge den, smøre den med mørk chokolade og lade den afkøle. Pak den ind i f.eks. bagepapir og opbevar den på køl indtil du skal pynte kagen.

Valg af bær

Tærten her er lavet af jordbær, simpelthen fordi jeg elsker friske jordbær og synes de hører sommeren til. Vil du lave kagen uden for jordbærsæsonen og vil du bruge friske bær, så smager den skønt med både hindbær, brombær eller blåbær, der fåes friske året rundt.

Måske du har lyst til at lave en rabarbertærte med jordbær-rabarberskum – den er virkelig lækker!

Men tilbage til jordbærtærten – opskriften kommer herunder.

Rigtig god fornøjelse!

Jordbærtærte med rabarberskum -LCHF

Dejlig jordbærtærte bagt uden hvedemel og sukker.
Den er fyldt med rabarberskum og pyntet med friske jordbær og mørk chokolade - en rigtig sommerkage!
Foretrækker du den klassiske tærtebund, får du også opskriften på en sådan. Så kan du frit vælge.
Ret Brød og kager, småt og godt, Dessert, lchf/keto
Keyword jordbær, lchf, low carb, kage uden mel, sommer
Antal 6
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Ingredienser til LCHF-tærtebunden

  • 200 gram mandelmel Lav den gerne selv ved simpelthen at blende mandlerne i en foodprocessor. De skal IKKE smuttes først.
  • 1 spsk kokosfibermel
  • 50 gram blød kokosolie
  • 1 stk æg str. M/L
  • 2 spsk Sukrin Gold
  • 4 stykker mørk chokolade min 72%

Ingredienser til klassisk tærtebund

  • 150 gram smør (stuetemp)
  • 500 gram økologisk hvedemel
  • 100 gram mandelmel
  • 4 spsk økologisk rå rørsukker
  • 3-4 spsk koldt vand
  • 4 stykker mørk chokolade min 72%

Ingredienser til rabarberskum

  • 300 gram rabarber
  • 1 tsk vanillepulver
  • 2 spsk sukrin gold
  • 1 spsk kokosblomstsukker
  • 1/4 ltr piskefløde pisket til flødeskum
  • 1 bakke friske jordbær - skyllede Du kan også bruge andre friske bær som blåbær, hindbær og brombær
  • Lidt grofthakket mørk chokolade til pynt

Sådan gør du

Sådan laver du lchf-bunden

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Blend mandlerne til mel i din foodprocessor. De skal ikke smuttes først.
  • Bland alle ingredienserne til tærtebunden sammen. Dejen virker meget løs og kan ikke udrulles som en almindelig tærtedej.
  • Fordel dejen med fingrene i en smurt tærteform, der gerne må have en løs bund. Jeg har brugt en aflang form, men du kan også bruge en helt almindelig tærteform der er ca 23 cm i diameter.
  • Vær opmærksom på at dejen endelig ikke må være for tyk - så bliver den meget kompakt.
  • Bag tærtebunden i ca 20-25 minutter eller til den er sprød og gylden - sænk evt varmen, hvis den bliver for mørk.
  • Tag bunden ud og læg små stykker mørk chokolade ned i den varme bund og lad det smelte. Smør derefter kanterne med den smeltede chokolade. Jeg bruger bare en madpensel.
  • Lad nu bunden køle helt af inden du putter fyldet i.

Sådan laver du den klassiske tærtebund

  • Alle ingredienserne køres til en ensartet masse i en foodprocessor, hvorefter den stilles på køl en times tid.
  • Rul dejen ud og læg den over i en smurt tærteform, hvorefter den bages ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Sænk evt varmen, hvis den tager for meget farve.
  • Når bunden er sprød og gylden, tages den ud og der lægges små stykker mørk chokolade ned i den varme bund. Når chokoladen er smeltet pensles kanter og bund med chokoladen.
  • Stil tærtebunden til afkøling inden du putter fyldet i.

Sådan laver du rabarberskum

  • Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker og læg dem i et ildfast fad.
  • Drys med sukrin, kokossukker og vanillepulver
  • Bag ved 175 grader varmluft i ca 30 minutter.
    Prik med en gaffel og tjek om de er gennembagte
  • Tag dem ud og lad dem køle helt af, hvorefter de moses med en gaffel

Sådan samler du kagen

  • Pisk fløden til skum og vend de bagte rabarber forsigtigt i skummet. Smag den til og juster evt med lidt ekstra kokossukker og vanillepulver
  • Fordel rabarberskummet i den afkølede bund og top med masser af friske jordbær og slut af med at drysse hakket mørk chokolade henover
  • Velbekomme!