Kålsalat med sød kartoffel og sprøde kikærter | Salat No. 29

En dejlig vegetarisk salat med kål, spicy søde kartoffelskiver og sprøde kikærter. 

Salaten mætter rigtig godt og kan fint spises som et selvstændigt måltid evt sammen med et godt fuldkornsbrød eller med spejlæg, der lægges oven på salaten lige før servering.

Du kan naturligvis også servere den med stegt kyllingebryst eller grillet fisk, hvis du foretrækker det. Du kan se hvordan du laver salaten med stegt kyllingebryst her.

Rigtig god fornøjelse!

Kålsalat med sød kartoffel og sprøde kikærter

En dejlig vegetarisk salat, der mætter godt og længe. Den er sprød og lækker med bagte søde kartoffelskiver, der er godt krydrede og sprøde kikærter, der gir et dejligt knas på toppen.
Ret frokost, Hovedret, Salat
Keyword avocado, grønkål, kikærter, sød kartoffel
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1 stk mellemstor aflang sød kartoffel - skrællet og skåret i 1 cm skiver
  • 1 brik forkogte kikærter - skyllet og drænet for væde
  • 2 håndfulde fintsnittet grønkål
  • 2 håndfulde blandet bladsalat fx ruccola, feldsalat eller salatmix
  • 1/2 håndfuld blandede friske krydderurter - her er der anvendt bredbladet persille, der er groftsnittet
  • 1 stk avocado skåret i fine skiver
  • Lidt olivenolie
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, chipotle chili eller røget paprika
  • 1 stk lime (saften heraf)
  • Lidt friskrevne parmesanspåner (kan udelades)

Det skal du bruge til vinaigretten:

  • 4 spsk mild olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1/2 spsk grov sennep eller dijonsennep
  • 2 tsk flydende honning
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt friske fintsnittede krydderurter (jeg brugte lidt rosmarin)

Sådan gør du

Start med at lave de sprøde kartofler og kikærter - sådan her:

  • Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn)
  • Skrub eller skræl den søde kartoffel og skær den i 1 cm tykke skiver. Vend dem i lidt olie og krydderier, så alle flader bliver dækket.
  • Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca 20 minutter. Tag herefter pladen ud og tilsæt de godt afdryppede kikærter. Vend det hele godt rundt, så kikærterne også får gavn af både olie og krydderier. Stil bagepladen tilbage i ovnen og fortsæt bagningen i yderligere 20 minutter eller indtil de søde kartofler er møre og kikærterne sprøde.
    Pas på de søde kartofler ikke blir sorte på kanterne!
    Tag dem ud og lad dem kølelidt af.

Sådan samler du salaten:

  • Fordel den fintsnittede grønkål, friske krydderurter og bladsalat på et stor fad. Er bladsalaten i store stykker, kan du med fordel rive den - ikke snitte - i mindre og mere mundrette stykker.
  • Skær avocadoen i fine skiver og fordel den henover salaten. Dryp med limesaft, så avocadoen ikke blir brun og kedelig.
  • Fordel de bagte søde kartoffelskiver og kikærter i små grupper oven på salaten. Lad dem ligge øverst, så de bevarer deres sprødhed.
  • Pynt med mikrogrønt hvis du har det. Jeg har på fotoet brugt rosenradiser, der smager skønt af små friske radiser og så har de en fantastisk dejlig farve, der pynter i enhver salat.
  • Drys til aller sidst lidt hvid sesam over og riv evt lidt parmesan-spåner henover.
  • Ofte vil man vende salaten i vinaigretten eller anden form for dressing. Men her vil det ødelægge sprødheden i de søde kartoffelskiver og kikærter. Derfor serveres den ved siden af i en lille skål.

Sådan laver du en nem vinaigrette:

  • 4 spsk mild olivenolie, 2 spsk æblecidereddike eller hyldeblomsteddike, 1/2 spsk grov sennep, 2 tsk flydende honning, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt fintsnittede friske krydderurter (jeg har her brugt rosmarin) fyldes i et glas, sæt skruelåget godt fast og ryst kraftigt indtil alt er blandet godt sammen.
  • Rigtig god fornøjelse!