Kæmperejer i cremet hvidvinssauce med spinat

Saftige og spicy kæmperejer…….

Kæmperejer eller krebsehaler stegt i hvidløgssmør, smager vidunderligt i sig selv, men tilsat hvidvin og fløde…..åhhh det er SÅÅÅ lækkert.

Her er tilsat lidt ekstra fylde i form af spinat og soltørrede tomater, der kun gør det hele endnu bedre.

Retten er vist med henholdsvis pasta og zucchini kørt igennem spiraljern, men smager også godt uden og blot serveret som den er med en stor blandet salat og et stykke groft brød f.eks. mit  skønne valnøddebrød til at suge den lækre sauce op med eller med ris serveret ved siden af.

Laver du retten med zucchini-pasta kan du portionsanrette den i små skåle og anvende den som enten forret eller som en del af en større tapasbuffet.

Mange foretrækker en lidt mere cremet sauce, så pastaen hænger bedre ved, og det klares nemt ved at du rører en teskefuld maizena op i lidt af madlavningsfløden og tilsætter den mængde du finder passende, men pas på at saucen ikke bliver for tyk. Det ville være synd.

TIP: Jeg har i opskriften anvendt kæmperejer fra frost med haler, hvilket ser smukt ud under serveringen, men er lidt besværligt når man under spisningen skal fjerne halerne. Vil du undgå dette, kan retten sagtens laves med rejer uden halerne.

Det har jeg brugt (4 pers):

  • Ca 500 gram optøede kæmperejer eller krebsehaler  (anvender du friske skal de klargøres, men ikke koges forinden)
  • 4-6 fed hvidløg – knuste
  • 1 løg – finthakket
  • 2 dl hvidvin
  • 150 gram soltørrede tomater – finthakkede
  • Ca 4 dl. fløde eller madlavningsfløde
  • 3 håndfulde spinat – vasket grundigt
  • Lidt friskrevet parmesan
  • 2 tsk tørrede krydderier – f.eks. oregano, basilikum timian
  • Friskhakket bredbladet persille

Sådan gør jeg:

  1. Anvender du pasta: Kog pastaen som anvist på pakken og dræn for vand
  2. Anvender du zucchini: Kør dem igennem din spiralizer og giv dem et kort opkog i letsaltet vand – dræn for vand
  3. I en stor pande/stegegryde smelter du smør og tilsætter hvidløgene og krebsene/rejserne.
  4. Sauter til rejer/krebs er lige netop færdige og fint lyserøde – kun et par minutter på hver side.
  5. Tag rejser/krebs op og stil dem til side
  6. Sauter nu de finthakkede løg til de er klare.
  7. Tilsæt hvidvin og lad den reducere til omkring halvdelen – husk at skrabe stegerester af pandebunden, det giver god smag til saucen.
  8. Tilsæt de soltørrede tomater og krydderier og lad det simre et par minutter inden du tilsætter madlavningsfløden.
  9. Lad det koge op og smag derefter saucen til med salt og peber
  10. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen inden du river parmesan henover
  11. Lad saucen simre et par minutter og juster her tykkelsen på saucen. Ønsker du en tyndere version tilsætter du evt. lidt af pastaens kogevand og ønsker du en tykkere sauce kan du evt. røre lidt maizena op i lidt madlavningsfløde eller vand og tilsætte en lille smule, men pas på at saucen ikke bliver for tyk.
  12. Læg rejer/krebsehalerne tilbage på panden og drys med ekstra krydderier og friskhakket persille.

Du kan vælge at vende pastaen i saucen eller portionsanrette som vist på fotoet. Anvender du zucchini-pasta vil jeg anbefale portionsanretninger, da zucchinien er ret sart i strukturen og derfor hurtigt bliver mast, når du blander den i saucen.

Velbekomme🧡