Brød og kager,  Forside,  Morgenmad,  Opskrifter,  Småt og godt

Kardemommesnurrer med remonce – nem opskrift på lækkert bagværk

Kardemommesnurrer…

Er der et krydderi jeg virkelig elsker, så er det kardemomme!

Jeg bruger kardemomme alle de steder, hvor det overhovedet er muligt – og derfor er de her kardemommesnurrer bare helt fantastiske. De er nemlig fyldt med kardemommefrø – uhmmm!!

Ud over den skønne smag fra kardemommefrøene, er der virkelig kælet for dejen med rigeligt smør og lækker remonce som fyld.

Lidt om kardemomme…

I den her opskrift bruger jeg hele kardemommefrø og det vil jeg også anbefale dig, at bruge. Kardemommefrø gir nemlig en helt anden og helt vidunderlig kardemommesmag du ikke vil få, hvis du bruger en stødt kardemomme.

Det kan nogen gange være lidt svært at finde de hele kardemommefrø, men de fåes som oftest i specialbutikker og ellers på nettet, hvor man jo næsten kan finde hvad som helst.

De hele kardemommefrø ligger i nogle ret hårde kapsler. De er lettest at få hul på ved at gi dem en omgang i en morter. Bagefter kan du nemt og uden at ødelægge fingrene, pille de små frø ud af kapslerne.

Jeg foretrækker at bruge kardemommefrø fra Mill & Mortar.

Lidt om hvedemel…

Uanset hvad du bager, så er det vigtigt at vælge en rigtig god mel – og gerne en økologisk en af slagsen.

Til hvedebrød og dermed også kardemommesnurrer bruger jeg altid Manitobamel.

Manitobamel har et højt proteinindhold og dermed en unik bageevne, der gør dejen elastisk og smidig. Det er lige det vi har brug for, når vi skal bage snurrer.

Når vi former snurrerne skal dejen nemlig være meget smidig, da den både skal strækkes og snoes omkring fingrene. Så duer det ikke, at dejen sprækker.

Vild med lækkert bagværk…?

Er du også vild med lækkert bagværk, så vil du måske blive glad for at prøve nogle af mine andre opskrifter. Herunder kommer nogle forslag til dig:

Boller – luftige og bløde

Surdejsboller med maskmel

Focacciabrød – opskrift på nemt og æltefrit brød

Grydebrød med surdej

Brød med tomater og mozzarella

Rabarberkage med hasselnødder og marcipan

Rabarberkage med marcipan og orange

Æbleskiver

….og meget, meget mere når du under opskrifter kigger ind under fanen med BRØD & KAGER.

Husk du kan følge Majspassion på INSTAGRAM (klik på linket). På den måde kan du altid holde dig ajour med, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.

Opskriften på de lækre KARDEMOMMESNURRER MED REMONCE, kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Kardemommesnurrer med remonce

Opskrift på de dejligste kardemommesnurrer med lækkert fyld af remonce
Ret Bagværk, boller, brød, kardemommesnurrer
Keyword kardemommeboller, kardemommesnurrer, snurrer
Antal 25 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 3.5 dl lunkent sødmælk
  • 35 gram gær
  • 100 gram rørsukker
  • 1 stk æg
  • 1 tsk flagesalt
  • Ca 650 gram Manitobamel
  • 10 gram kardemommefrøkapsler
  • 100 gram blødt smør

Til remonce:

  • 175 gram blødt smør
  • 175 gram rørsukker
  • 10 gram kardemommefrøkapsler - godt knuste i en morter

Glace:

  • 2 spsk flydende honning
  • 1 spsk kogende vand

Sådan gør du

  • Start med at knuse alle kardemommefrøeneskallerne i en morter.
    Tag frøene ud af de ituslåede skaller og læg dem tilbage i morteren, hvor du støder dem godt, så der ikke er alt for store stykker kardemomme.
  • Rør gær og sukker ud i den lune sødmælk.
    Tilsæt hvedemel og knuste kardemommefrø og begynd at ælte dejen i en røremaskine ved lav hastighed.
    Ælt dejen i et par minutter, og tilsæt så først nu saltet. Ælt dejen videre i ca 5 minutter til den er spændstig og glat.
    Tilsæt nu det bløde smør lidt ad gangen imens du stadig ælter ved lav hastighed.
    Lad maskinen ælte indtil dejen er skinnende og glat. Så er den klar til hævning.
  • Du enten lade dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time eller lade den langtidshæve på køl.
  • Hvis du langtidshæver dejen, lader du den først stå tildækket på køkkenbordet 1/2 time før du stiller den ind i køleskabet. Det samme gentager du, når du skal bruge dejen. Så lader du dejen få stuetemperatur.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.
  • Lav remonce ved at røre ingredienserne sammen - smør remoncen ud på dejen.
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og læg den anden tredjedel ind over, så dejen ligger i 3 lag.
  • Skær 1.5 cm brede strimler af dejen på tværs.
    Sno dine snurrer ved først at strække og sno din dejstrimmel en smule. Tag herefter fat i din dejstrimmel og sno den to gange omkring din pegefinger og langefinger – før herefter strimlen henover snurren og fæstn den under bunden.
  • Sæt dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad kardemommesnurrerne hæve til dobbelt størrelse i ca 1 time.
    Tænd ovnen på 200° varmluft.
  • Bag snurrerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er flot gyldne.
    De skal ikke pensles før bagning men derimod med en honningglace efter bagning. det gir dem den smukke blanke overflade.
  • Så er det bare om at nyde dem! Rigtig god fornøjelse...

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.