Kardemommesnurrer med remonce

Kardemommesnurrer…

Er der et krydderi jeg virkelig elsker, så er det kardemomme!

Jeg bruger kardemomme alle de steder, hvor det overhovedet er muligt – og derfor er de her kardemommesnurrer bare helt fantastiske. De er nemlig fyldt med kardemommefrø – uhmmm!!

Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer med remonce

Vær den første til at vurdere!
Opskrift på de dejligste kardemommesnurrer med lækkert fyld af remonce
Antal: 15 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 3.5 dl lunkent sødmælk
  • 35 gram gær
  • 100 gram rørsukker
  • 1 stk æg
  • 1 tsk flagesalt eller fint salt
  • Ca 650 gram Manitobamel
  • 10 gram kardemommefrøkapsler
  • 100 gram blødt smør

Til remonce:

  • 175 gram blødt smør
  • 175 gram rørsukker
  • 10 gram kardemommefrøkapsler – godt knuste i en morter

Glace:

  • 2 spsk flydende honning
  • 1 spsk kogende vand

Instruktioner

  • Kardemommesnurrer
  • Start med at knuse alle kardemommefrøeneskallerne i en morter.
    Tag frøene ud af de ituslåede skaller og læg dem tilbage i morteren, hvor du støder dem godt, så der ikke er alt for store stykker kardemomme.
  • Rør gær og sukker ud i den lune sødmælk.
    Tilsæt hvedemel og knuste kardemommefrø og begynd at ælte dejen i en røremaskine ved lav hastighed.
    Ælt dejen i et par minutter, og tilsæt så først nu saltet. Ælt dejen videre i ca 5 minutter til den er spændstig og glat.
    Tilsæt nu det bløde smør lidt ad gangen imens du stadig ælter ved lav hastighed.
    Lad maskinen ælte indtil dejen er skinnende og glat. Så er den klar til hævning.
  • Du enten lade dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time eller lade den langtidshæve på køl.
  • Hvis du langtidshæver dejen, lader du den først stå tildækket på køkkenbordet 1/2 time før du stiller den ind i køleskabet. Det samme gentager du, når du skal bruge dejen. Så lader du dejen få stuetemperatur.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.
  • Lav remonce ved at røre ingredienserne sammen – smør remoncen ud på dejen.
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og læg den anden tredjedel ind over, så dejen ligger i 3 lag.
  • Skær 2 – 2.5 cm brede strimler af dejen på tværs (alt efter hvor store dine snurrer skal være)
    Sno dine snurrer ved først at strække og sno din dejstrimmel en smule. Tag herefter fat i din dejstrimmel og sno den to gange omkring din pegefinger og langefinger – før herefter strimlen henover snurren og fæstn den under bunden.
  • Sæt dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad kardemommesnurrerne hæve til dobbelt størrelse i ca 1 time.
    Tænd ovnen på 200° varmluft.
    Kardemommesnurrer remonce
  • Bag snurrerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er flot gyldne.
    De skal ikke pensles før bagning men derimod med en honningglace efter bagning. det gir dem den smukke blanke overflade.
  • Så er det bare om at nyde dem! Rigtig god fornøjelse…
    Kardemommesnurrer
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Ud over den skønne smag fra kardemommefrøene, er der virkelig kælet for dejen med rigeligt smør og lækker remonce som fyld.

Lidt om kardemomme…

I den her opskrift bruger jeg hele kardemommefrø og det vil jeg også anbefale dig, at bruge. Kardemommefrø gir nemlig en helt anden og helt vidunderlig kardemommesmag du ikke vil få, hvis du bruger en stødt kardemomme.

Det kan nogen gange være lidt svært at finde de hele kardemommefrø, men de fåes som oftest i specialbutikker og ellers på nettet, hvor man jo næsten kan finde hvad som helst.

De hele kardemommefrø ligger i nogle ret hårde kapsler. De er lettest at få hul på ved at gi dem en omgang i en morter. Bagefter kan du nemt og uden at ødelægge fingrene, pille de små frø ud af kapslerne.

Jeg foretrækker at bruge kardemommefrø fra Mill & Mortar.

Lidt om hvedemel…

Uanset hvad du bager, så er det vigtigt at vælge en rigtig god mel – og gerne en økologisk en af slagsen.

Til hvedebrød og dermed også kardemommesnurrer bruger jeg altid Manitobamel.

Manitobamel har et højt proteinindhold og dermed en unik bageevne, der gør dejen elastisk og smidig. Det er lige det vi har brug for, når vi skal bage snurrer.

Når vi former snurrerne skal dejen nemlig være meget smidig, da den både skal strækkes og snoes omkring fingrene. Så duer det ikke, at dejen sprækker.

Vild med lækkert bagværk…?

Er du også vild med lækkert bagværk, så vil du måske blive glad for at prøve nogle af mine andre opskrifter. Herunder kommer nogle forslag til dig:

Boller – luftige og bløde

Surdejsboller med maskmel

Focacciabrød – opskrift på nemt og æltefrit brød

Grydebrød med surdej

Brød med tomater og mozzarella

Rabarberkage med hasselnødder og marcipan

Rabarberkage med marcipan og orange

Æbleskiver

Kardemommesnurrer remonce
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments