Karrysuppe med kylling/ LCHF

En helt fantastisk dejlig suppe, fyldt med skønhed og sundhed – og meget mættende…….

Sådan skal en suppe være – og du kan spice den op og ned og tilsætte lige den topping du synes smager bedst og som også giver maden et smukt og indbydende udtryk. Nåhh ja, og så er den virkelig hurtig lavet, so what’s not to like…?

Indrømmet, jeg kan spise suppe året rundt og jeg laver gerne en lidt større portion end nødvendigt, for så er der en rest til enten frokosten dagen derpå eller en hurtig aftensmad i fryseren, hvis jeg er alene hjemme til aftensmad.

Suppe uden kylling:

I opskriften er der tilsat kylling, men ønsker du en vegetarisk suppe, så undlader du bare kyllingen. Jeg laver den gerne med kylling og har jeg ikke selv lyst til kød lige den dag, går jeg bare uden om kødstykkerne. Har du et mere striks princip om ikke at spise kød overhovedet, kan du som sagt sagtens lave suppen, hvor du så blot helt undlader kyllingen – resten af ingredienserne er vegansk.

Lchf-version:

Spiser du lchf og keto, skal du være obs på toppingen og tilbehøret, der begge er rige på kulhydrater – kort: Ingen korn eller stivelse, når du spiser LCHF/keto

Du bør derfor også undlade at jævne suppen med maizena.

Topping:

I dagens opskrift er det sorte ris – min absolutte favorit-ris, men den kan  sagtens udelades eller erstattes af andre kornprodukter: perlespelt, brune ris, quinoa i forskellige farver eller ristede kikærter. Du kan finde min opskrift på nogle virkelig skønne, sprøde – og spicy kikærter her.

Men igen – spiser du LCHF/keto, så spring dem over. De indeholder ALT for meget kulhydrat.

Derudover bruger jeg i mine supper ofte topping i form af ristede græskarkerner – nåh ja dem bruger jeg så også i salater og de er meget lette at lave: Olie på panden, middel varme, græskarkerne på og et drys flagesalt, lad dem få lidt farve og når de begynder at “poppe”, tager du dem af, hælder dem over på en tallerken med lidt køkkenrulle, der suger det overskyende olie – og så er de klar. Lav gerne en stor portion som du kan gemme i glas med tætsluttende låg.

Antal personer – det svære spørgsmål:

Jeg har altid meget svært ved at angive til hvor mange personer en ret er, for vi spiser jo så forskelligt og det kommer også helt an på om den skal være en suppe til frokost eller aftensmad og om man topper med ris eller andet, spiser brød til osv, osv…. Så altså, portionen bliver hjemme hos os, hvor vi nu kun er to voksne tilbage til aftensmad til os og en fin portion, der kom i fryseren til en enkelt portion en dag, hvor der lige er behov for hurtig udrykning. Når jeg fryser suppen ned, blander jeg lidt af de sorte ris ned i suppen inden jeg fylder den over i beholderen, der skal i fryseren. Så skal suppen blot varmes op og toppes med lidt grønt og de ristede græskarkerner.

Til suppen bruger jeg:

  • Tørre krydderier: Carry, stødt spidskommen, gurkemeje, salt, friskkværnet peber og evt. chipotle chilikrydderi
  • Krydderurter: Bredbladet persille og timian
  • 1 kyllingebryst pr. person (kan udelades hvis du ønsker en vegetarisk suppe) skæres i tern eller mundrette stykker
  • 1 stort løg (finthakket)
  • 3 porrer (rensede og fintskårede)
  • 2-3 fed hvidløg
  • Olie til sautering
  • 5 dl. grøntsagsbouillon (jeg bruger altid Herbamare)
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • 1 håndfuld små tomater skåret i tern
  • 2 håndfuld peberfrugt (gerne en orange, der passer til suppens fine farve). Halvdelen skæres i tern den anden halvdel i skiver der skal bruges som topping
  • Evt lidt Maizena rørt ud i lidt vand, hvis du ønsker en lidt tykkere suppe
  • Topping: Kogte sorte ris eller andet – se ovenfor
  • Pynt: Ristede græskarker, skiver af orange peberfrugt og finthakket bredbladet persille

Sådan gør jeg:

  1. Sorte ris har en længere kogetid end almindelige ris, ca 40 minutter. Anvender du sorte ris, starter du dem samtidig med at du går igang med suppen.
  2. Start med at “brænde” carry og stødt spidskommen af på panden, men pas på at det ikke brænder på.
  3. Tilsæt lidt olivenolie og sauter løg, hvidløg og porrer til de er bløde – hæld det over i en lille skål
  4. Tilsæt lidt ekstra olivenolie hvis det er nødvendigt og svits kyllingekødet. Ønsker du en vegetarisk suppe springer du bare dette over og går videre med opskriften.
  5. Hæld grøntsagerne tilbage i gryden og tilsæt bouillon og finthakket timian (har du ikke en frisk, så brug bare tørret krydderi)
  6. Lad det koge op og tilsæt kokosmælken. lad det koge i ca 15 minutter
  7. Tilsæt nu tomater og peberfrugt i tern, smag suppen til og ønsker du den lidt tykkere, er det nu den kan jævnes. Husk endelig kun at tilsætte lidt ad gangen, så den ikke bliver for tyk.
  8. Anret suppen i små skåle, toppet med sorte ris, de ristede græskarker, skiver af orange peberfrugt og et drys bredbladet persille.
  9. Stil ekstra topping frem i små skåle, så alle kan forsynes sig med ekstra tilbehør.

Velbekomme🧡