Kartoffelpizza – den allerbedste!

Grundlaget for en lækker pizza, er i min verden en perfekt bund. Den skal være tynd og sprød.

Hjemme hos os er vi ret vilde med pizza, og kartoffelpizza i særdeleshed. Hele hemmeligheden ved en perfekt pizza, er bunden. Derfor har jeg lavet to opskrifter, der begge giver sprøde bunde, men den ene er tilsat biga (tynd surdej) og det er bare den ultimative pizzadej og så en lettere een, der laves helt traditionelt.

Opskrift på den ultimative pizzadej med biga

Opskrift på den nemme pizzadej

Når du har færdighævet din pizzadej, er det tid til at få bygget dine pizza’s

Jeg bager pizza på en bagesten, der ligger på nederste rist i ovnen. Jeg tænder ovnen i god tid inden bagningen og jeg sætter den på max varme. Min kan gå op til 300 grader, men selvom ovnen fortæller at der nu er de 300 grader, betyder det ikke, at stenen er lige så varm. Så derfor: start i god tid, så stenen bliver max varm.

Har du ikke en bagesten, lader du en bageplade blive på nederste ribbe. Det virker næsten lige så godt og så kan du sætte en bagesten på ønskelisten. Den kommer du til at elske.

Du skal bruge følgende:

  • Kartofler (jeg koger dem ikke)
  • Frisk mozarella
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • God olivenolie
  • Evt. skiver af chorizo-pølse

Sådan gør du:

  1. Skær kartofler i papirstynde skiver på et mandolinjern (så behøver du ikke koge dem)
  2. Læg dem i koldt vand evt med et par dråber citron (det trækker noget af stivelsen ud af dem)
  3. Afdryp kartoflerne på et viskestykke, så de ikke er våde
  4. Jeg beregner ca 160 gram pizzadej pr. pizza
  5. Rul pizzadejen ud til ca 30 cm i diameter – brug rigeligt med mel, så dejen ikke hænger fast i bordet
  6. Smulder frisk mozarella jævnt ud men lad en fin kant være fri hele vejen rundt
  7. Læg et lag kartofler hele vejen rundt. Skiverne må gerne ligge tæt sammen, men ikke oven på hinanden
  8. Drys med frisk rosmarin
  9. Med en bage-spade sætter du pizzaen ind på den rygende varme bagesten
  10. Hold øje med en og tag den ud, når den er fint brunog sprød i kanterne.
  11. Drys med friskhakket løvstikke eller timian, dryp lidt olivenolie hen over og smag til med flagesalt og friskkværnet peber

TIP: Vi tilsætter ofte nogle små skiver chorizo-pølse oven på kartoflerne inden pizzaen kommer i ovnen. Det smager også vældig godt med lidt parmaskinke.

Velbekomme!