Kartoffelsalat med ærter og grønne asparges med sennepsdressing

Kartoffelsalat med ærter og grønne asparges med sennepsdressing
Nem, enkel og så alligevel en af sommerens allerbedste opskrifter på kartoffelsalat.
Der er ellers mange opskrifter på kartoffelsalat rundt omkring på de sociale medier – og nu kommer der så en mere. Den er nem at lave og indeholder mine absolutte favoritter – små letkogte kartofler, friskbælgede ærter og grønne asparges.
Når de så mødes med den skønne dressing…ja så er det bare match made in heaven!

Kartoflerne….
Kartoflerne spiller naturligvis hovedrollen i en kartoffelsalat og det er derfor heller ikke ligegyldigt, hvilken sort du vælger.
De nye sommerkartofler er jo selvskrevne og så sværger jeg til aspargeskartoflerne, der virker mere faste og har en dejlig smag.
Jeg skræller ikke de nye kartofler. De vaskes og får efter behov en gnubbetur med en svamp og så koges de i godt saltet vand. Min mormor sagde altid, at kartofler skulle koges i vand, der var lige så salte som havet – og hun havde ret!
Nye kartofler skal kun koge ganske kort tid og der kan ikke siges nogen nøjagtig kogetid. Du må holde øje og prikke i dem med en kødnål og i samme øjeblik der kun er en smule modstand, skal kogevandet hældes fra – eller blir de overkogt og det er bare synd.
Kartofler, der skal bruges i f.eks. kartoffelsalat har rigtig godt af at komme en tur på køl inden de skal bruges. Så hvis ved, at du dagen efter vil lave kartoffelsalat, så kog endelig kartoflerne og stil dem i køleskabet indtil de skal bruges. Det gir en lang mere fast kartoffel, der er nem at skære og som ikke smuldrer i stykker.

Genialt tilbehør…
Kartoffelsalat er bare et genialt tilbehør og ja, mere end det. Laver du en mættende kartoffelsalat fyldt med grøntsager, kan en kartoffelsalat sagtens udgøre et selvstændigt måltid evt. sammen med lidt lækkert friskbagt flûtes.
Er du vild med kartoffelsalat med grønne asparges, vil du måske også være vild med den her: Lun kartoffelsalat med slikærter og grønne asparges
Vild med kartoffelsalat…..?
Så vil de her opskrifter måske være noget for dig:
Kartoffelsalat med ærtepesto og saltmandler
Kartoffelsalat med bagte kartofler og ruccola pesto
Kartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurter
Kartoffelsalat med honning-dijondressing
Kartoffelsalat med rød pestodressing
Kartoffelsalat med asparges og ærter
Kartoffelsalat med marinerede butterbeans
Du finder flere spændende opskrifter med kartofler, når du kigger ind under fanen “kartofler/søde kartofler”.
Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid holde dig opdateret på, hvornår der er nyt på bloggen.
Opskriften på dagens kartoffelsalat med friske ærter og grønne asparges får du lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelsalat med ærter, grønne asparges og sennepsdressing
Ingredienser
- 1 kg kogte kolde kartofler skåret i skiver
- 1 bundt grønne asparges
- 150 gram friskbælgede ærter
- 50 gram saltede mandler
- Lidt friske krydderurter til pynt
- 1 håndfuld friske salatblade - feldsalat, spinat eller som her, hvor jeg har brugt rød krølsalat lige fra køkkenhaven.
Dressing:
- 1 dl god mayonnaise
- 2 spsk grov sennep
- 1 spsk honning - jeg har brugt min honning tilsat citron og rosmarin (se opskrift i et tidligere opslag)
- 1-2 spsk frisk citronsaft
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Sådan gør du
- Det er en rigtig god ide at koge kartoflerne dagen i forvejen. De skal koges i godt saltet vand og kun så de lige netop er møre. Hæld straks vandet fra.
- Skær de kogte kolde kartofler i skiver og læg dem over i en stor skål
- Bræk de nederste ender af de grønne asparges og skær dem i mindre stykker.Læg dem ned i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 4-5 minutter alt efter tykkelse. Hæld vandet fra og skyld dem i iskoldt vand. De skal stadig have bid.Dryp dem godt af og læg halvdelen over i skålen til kartoflerne. Resten skal bruges til pynt.
- Bælg ærterne og læg halvdelen over til kartoflerne. Resten bruges til pynt.
- Rør dressingen sammen og hæld halvdelen af dressingen over kartoflerne. Vend godt rundt.Pynt kartoffelsalaten med de resterende grønne asparges, ærter, friske krydderurter og grofthakkede salte mandler.
- Server resten af dressingen i en lille skål ved siden af kartoffelsalaten.Så kan i selv tilføje ekstra dressing efter behov.
- Rigtig god fornøjelse!
- Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.

