Kartoffelsalat med bagte kartofler og ruccola pesto

Lun kartoffelsalat med bagte kartofler der vendes i ruccolapesto
Kartoffelsalat med bagte kartofler og ruccolapesto

Kartoffelsalat

Skøn kartoffelsalat, der både er nem at lave, smuk at se på og med den dejligste smag.

I stedet for først at koge og afkøle kartoflerne, er de halverede og bagt 20 minutter i ovnen med snitfladerne nedad, der gir dem en dejlig sprødhed. Herefter er de blot kølet ned i 10 minutter inden de er vendt med friske ruccolablade, radiser og vendt i en skøn pesto af ruccola.

Kartoffelsalaten med ruccola pesto bør serveres lun eller i hvertfald ved stuetemperatur, så de bagte kartofler stadig er sprøde på snitfladerne. Så har du brug for at lave den forud for serveringen, vil jeg anbefale at gøre alle ingredienserne klar og lave pestoen, så alt blot skal vendes sammen, når kartoflerne kommer ud af ovnen.

Vild med kartoffelsalat…?

De fleste spiser kartoffelsalat i løbet af sommeren og så er vi nogle stykker, der spiser kartoffelsalat året rundt. Dem hører jeg til, for jeg elsker kartofler i alle afskygninger.

Herunder får du nogle af mine bedste opskrifter på kartoffelsalater:

Kartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurter

Kartoffelsalat med friske ærter

Kartoffelsalat med honning-dijondressing

Kartoffelsalat med rød pestodressing

Lun kartoffelsalat med asparges og slikærter

Og så finder du naturligvis en række opskrifter med salater under OPSKRIFTER og SALATER & TILBEHØR.

Varm kartoffelsalat med bagte kartofler der vendes i ruccolapesto
Varm kartoffelsalat med bagte kartofler og ruccolapesto

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Lun kartoffelsalat med bagte kartofler der vendes i ruccolapesto
Lun kartoffelsalat med bagte kartofler og ruccolapesto

Kartoffelsalat med bagte kartofler og ruccola pesto

Nem kartoffelsalat med sprøde bagte kartofler, vendt i cremet ruccola pesto
Serveres lun eller ved stuetemperatur.
Ret Aftensmad, frokost, Grill-tilbehør, salater, Tilbehør
Køkken dansk
Keyword bagt kartoffel, kartoffelsalat, kartofler, pesto, ruccola, ruccola pesto, salat
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Til kartoffelsalaten:

  • 1 kg små kartofler - de skal ikke skrælles
  • Lidt olivenolie
  • 4 stk forårsløg - groftsnittede (du skal kun bruge den hvide del resten gemmes til drys)
  • 2 håndfulde ruccolablade
  • 6-8 stk radiser - fintsnittede
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Til ruccola pesto:

  • 1.5 dl olivenolie
  • 2 håndfulde ruccolablade
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade
  • 2 fed hvidløg - groftsnittede
  • 3/4 dl friskrevet parmesan
  • 3/4 dl pinjekerner - letristede på tør pande Alternativt: mandler, cashewnødder, solsikkekerner, græskarkerner el lignende
  • Lidt fintrevet citronskal og lidt af saften til at smage til med
  • 1 spsk flydende honning

Sådan gør du

  • Varm ovnen op på 200 grader alm ovn
  • Snit kartoflerne i halve og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
    Stil dem med snitfladerne nedad og bag dem i 15 minutter.
  • Tag pladen ud af ovnen og vend kartoflerne med de groftsnittede forårsløg (kun den hvide del) og sæt dem tilbage i ovnen 10 minutter til kartoflerne er gyldne og gennemstegte.
    Hæv evt temperaturen til 225 grader de sidste minutter, hvis kartoflerne mangler lidt farve.
  • Tag kartoflerne ud af ovnen og lad dem køle af 5-10 minutter.
  • Lav imens ruccolapestoen klar:
    Alle ingredienserne undtagen olivenolien køres i foodprocessor til den konsistens du foretrækker. Rør herefter olivenolien i og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • I en stor salatskål fordeles de friske ruccolablade, radiser i skiver og herefter vendes de stegte kartofler og ruccola pestoen i.
    Drys med den grønne del af forårsløgene, der er snittet fint og lidt ekstra skiver af radiser og ekstra friskkværnet peber.
  • Server kartoffelsalaten lun eller ved stuetemperatur.
    Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.