Kartoffelsalat med honning-dijondressing

Kartoffelsalat med honning-dijondressing

Kartoffelsalat hører bare sommeren til og den må gerne være både nem og hurtig at lave.

Det er den her – både nem og hurtig – og så har den en skøn dressing, hvor jeg har brugt lidt af den honning med citron og rosmarin, som jeg lavede forleden. Et skønt alternativ til den mere tunge kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise.

Kartoflerne…..

Når du skal lave en rigtig god kartoffelsalat, skal der naturligvis være fokus på kartoflen. Vælg derfor en kartoffel, der er fast og med god smag.

Jeg er vild med aspargeskartofler og så koger jeg dem ganske kort tid med masser af salt og gerne frisk dild eller løvstikke.

Vand til kogte kartofler skal gerne være lige så salt, som var det havvand. Og så er det virkelig vigtig, at kartoflerne kun lige koges færdige. Faktisk hælder jeg vandet fra, når de er næsten færdige. På den måde undgår jeg at få overkogte kartofler.

Kog dem gerne aftenen før de skal bruges og stil dem på køl. Så får du en dejlig fast kartoffel, der både smager dejligt og er meget lettere at skære i pæne stykker.

Vild med kartofler…?

Så vil du måske finde de her opskrifter interessante:

Kartoffelsalat med rød pestodressing

Kartoffelsalat med asparges og ærter

Kartoffelpizza

Sød kartoffel med avocado dip

Tærte med grønne asparges og kartofler

Spansk tortilla med kartofler og løg

Laksefad, laks med spinat og kartofler

Kylling med citron og kartofler

…og mange flere, hvis du kigger ind under opskrifter/kartofler.

Opskriften på kartoffelsalat med honning-dijondressing kommer lige her nedenfor.

Følger du mig på Instagram…? Så blir du altid opdateret med nye opskrifter herinde.

Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelsalat med honnin-dijondressing

Nem og lækker kartoffelsalat med honning-dijondressing
Ret Aftensmad, frokost, sommermad, Tilbehør
Keyword kartoffelsalat
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Kartoffelsalaten:

  • 800 gram kogte, kolde kartofler (jeg bruger aspargeskartofler)
  • 1 bundt radiser skåret i kvarte
  • 1/2 bundt grønne asparges
  • 1 håndfuld kapers med stilk
  • 1 bundt forårsløg

Dressing:

  • 1/2 dk rigtig god olivenolie
  • 1 spsk honning - jeg bruger min honning med tilsat rosmarin og citron (find opskrift på bloggen)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 stk citron - saften heraf
  • 2 spsk friske krydderurter som oregano, timian, rosmarin, purløg - fintsnittet
  • 1 stk bananskalotteløg - fintsnittet
  • 1-2 fed hvidløg - fintsnittet
  • 4 små ansjosfiletter - bare rolig den fungerer kun som et krydderi
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Start med at lave dressingen:
    Alle ingredienser puttes i et blenderglas og køres til en jævn og cremet konsistens.
    Smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Skær de kogte, kolde kartofler i skiver og læg dem ned i et stort fad
  • Skær radiser i kvarte og asparges i skiver og læg over i skålen
    Tip: Foretrækker du de grønne asparges tilberedt, kan du enten blanchere dem i 2 minutter i kogende vand eller give dem et par minutter på en varm (grill)pande.
    Jeg bruger de grønne asparges rå.
    Hold lidt af radiserne og 2 grønne asparges tilbage og brug dem som pynt.
  • Skær de grønne toppe af forårsløgene. Snit dem groft og læg til side, da de skal bruges som topping på den færdige kartoffelsalat.
  • Dræn kapers for væde
  • Vend kartofler, radiser og asparges i dressingen. Tilsæt kun den dressing der er nødvendig og det varierer lidt fra gang til gang, hvor meget der skal bruges.
  • Pynt med kapers med stilk, radiser og grønne asparges.
  • Lad den gerne stå og trække lidt inden servering.
  • Smager dejligt til alle sommerens hovedmåltider. Prøv den også sammen med honningbagt laks.
  • Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.