Forside,  Frokost,  Grill og tilbehør,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Opskrifter med kartofler,  Salater,  Tilbehør,  Vegetariske retter

Kartoffelsalat med rød pestodressing

Kartoffelsalat med rød pestodressing…

Tør man pille ved den gode gamle kartoffelsalat….?

Sommeren igennem kommer der kartoffelsalat på bordet rigtig mange gange og jeg må indrømme, at selvom den klassiske kartoffelsalat smager dejligt, så blir jeg hurtigt lidt træt af den samme smag.

Så jeg har pillet lidt ved opskriften og synes selv, der er kommet et rigtig godt alternativ frem. En dejlig nem og lækker kartoffelsalat med rød pestodressing. Perfekt til en dejlig sommermiddag!

Kartoflerne….

Kartoflerne spiller naturligvis hovedrollen i en kartoffelsalat og det er derfor heller ikke ligegyldigt, hvilken sort du vælger.

De nye sommerkartofler er jo selvskrevne og så sværger jeg til aspargeskartoflerne, der virker mere faste og har en dejlig smag.

Jeg skræller ikke de nye kartofler. De vaskes og får efter behov en gnubbetur med en svamp og så koges de i godt saltet vand. Min mormor sagde altid, at kartofler skulle koges i vand, der var lige så salte som havet – og hun havde ret!

Nye kartofler skal kun koge ganske kort tid og der kan ikke siges nogen nøjagtig kogetid. Du må holde øje og prikke i dem med en kødnål og i samme øjeblik der kun er en smule modstand, skal kogevandet hældes fra – eller blir de overkogt og det er bare synd.

Kartofler, der skal bruges i f.eks. kartoffelsalat har rigtig godt af at komme en tur på køl inden de skal bruges. Så hvis ved, at du dagen efter vil lave kartoffelsalat, så kog endelig kartoflerne og stil dem i køleskabet indtil de skal bruges. Det gir en lang mere fast kartoffel, der er nem at skære og som ikke smuldrer i stykker.

Vild med kartofler….?

Så er de her opskrifter måske lige noget for dig:

Tærte med grønne asparges og kartofler

Spansk tortilla med kartofler og løg

Laksefad, laks med spinat og kartofler

Søde kartofler i lag

Pizza med kartofler og svampe

Kylling med citron og kartofler

Kartoffelsalat med asparges og ærter

Og meget mere, hvis du kigger på opskrifter og finder fanen med “kartofler”.

HUSK du kan følge mig på Instagram, så du nemt får besked på, hvornår der er nye opskrifter klar herinde på Majspassion.

Herunder kommer opskriften på den dejlige kartoffelsalat med rød pestodressing og grillede grønne asparges.

Rigtig god fornøjelse!

Husk du kan følge MAJSPASSION på Instagram og på den måde altid være opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.

Kartoffelsalat med rød pestodressing

Nem og lækker kartoffelsalat med grillede asparges og dejlig dressing af rød pesto
Ret Aftensmad, frokost, Grill-tilbehør, vegetarmad
Keyword asparges, kartoffelsalat, kartofler, rød pesto, sommersalat
Antal 6 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1.5 kg aspargeskartofler
  • 3-4 stk forårsløg
  • 1 stk rødt æble
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 spsk friske, fintsnittede krydderurter f.eks. oregano, timian, rosmarin, purløg eller bredbladet persille

Dressing:

  • 1 glas rød pesto af god kvalitet
  • 1/2 dl hyldeblomsteddike eller æblecidereddike Har du lavet min opskrift på hyldeblomsteddike, passer den perfekt i den her dressing.
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 stor spsk flydende honning
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber
  • Evt lidt chiliflager eller meget fintsnittet rød chili hvis dressingen ønskes stærk

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne, så de kun netop er nok og hæld omgående vandet fra.
    Stil dem til afkøling og for det bedste resultat, på køl natten over.
    Skær dem i skiver og læg dem ned i en stor skål
  • Snit forårsløgene - den grønne del i ringe og den hvide del fintsnittes. Den hvis del blandes sammen med kartoflerne og den grønne del gemmes til pynt.
  • Æblet skæret i fine tern
  • Radiser vaskes grundigt og skæres i skiver eller fine både alt efter deres størrelse.
    Gem halvdelen til pynt.
  • Bræk de nederste træede ender af aspargsene og vend dem i lidt olivenolie og læg dem et par minutter på en brandvarm grillrist.
    Alternativt kan du stege dem på en grillpande.
    De skal ikke gennemsteges, men bevare deres bid.
    Halvdelen skæres i mundrette stykker og blandes med kartoflerne, resten gemmes til pynt.
  • Alt blandes godt.
  • Lav dressingen ved at blende alle ingredienser til dressingen til en nogenlunde ensartet dressing.
    Smag den til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt.
  • Hæld den over kartoflerne og de øvrige salatingredienser og vend det hele godt rundt.
  • Pynt med de grønne skiver af forårsløg, radiser, grønne asparges og friske krydderurter
  • Server som tilbehør til grill, kødretter eller som et vegetarisk måltid sammen med lidt lækkert brød.
  • Rigtig god fornøjelse!