Kartoffelsalat med rød pestodressing

Kartoffelsalat med et twist

Tør man pille ved den gode gamle kartoffelsalat….?

Sommeren igennem kommer der kartoffelsalat på bordet rigtig mange gange og jeg må indrømme, at selvom den klassiske kartoffelsalat smager dejligt, så blir jeg hurtigt lidt træt af den samme smag.

Så jeg har pillet lidt ved opskriften og synes selv, der er kommet et rigtig godt alternativ frem. En dejlig nem og lækker kartoffelsalat med rød pestodressing. Perfekt til en dejlig sommermiddag!

Kartoffelsalat med rød pestodressing

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker kartoffelsalat med grillede asparges og dejlig dressing af rød pesto
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1.5 kg aspargeskartofler
  • 3-4 stk forårsløg
  • 1 stk rødt æble
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 spsk friske, fintsnittede krydderurter f.eks. oregano, timian, rosmarin, purløg eller bredbladet persille

Dressing:

  • 1 glas rød pesto af god kvalitet
  • ½ dl hyldeblomsteddike eller æblecidereddike (Har du lavet min opskrift på hyldeblomsteddike, passer den perfekt i den her dressing.)
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 stor spsk flydende honning
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber
  • Evt lidt chiliflager eller meget fintsnittet rød chili hvis dressingen ønskes stærk

Instruktioner

  • Kog kartoflerne, så de kun netop er nok og hæld omgående vandet fra.
    Stil dem til afkøling og for det bedste resultat, på køl natten over.
    Skær dem i skiver og læg dem ned i en stor skål
  • Snit forårsløgene – den grønne del i ringe og den hvide del fintsnittes. Den hvis del blandes sammen med kartoflerne og den grønne del gemmes til pynt.
  • Æblet skæret i fine tern
  • Radiser vaskes grundigt og skæres i skiver eller fine både alt efter deres størrelse.
    Gem halvdelen til pynt.
  • Bræk de nederste træede ender af aspargsene og vend dem i lidt olivenolie og læg dem et par minutter på en brandvarm grillrist.
    Alternativt kan du stege dem på en grillpande.
    De skal ikke gennemsteges, men bevare deres bid.
    Halvdelen skæres i mundrette stykker og blandes med kartoflerne, resten gemmes til pynt.
  • Alt blandes godt.
  • Lav dressingen ved at blende alle ingredienser til dressingen til en nogenlunde ensartet dressing.
    Smag den til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt.
  • Hæld den over kartoflerne og de øvrige salatingredienser og vend det hele godt rundt.
  • Pynt med de grønne skiver af forårsløg, radiser, grønne asparges og friske krydderurter
  • Server som tilbehør til grill, kødretter eller som et vegetarisk måltid sammen med lidt lækkert brød.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Kartoflerne….

Kartoflerne spiller naturligvis hovedrollen i en kartoffelsalat og det er derfor heller ikke ligegyldigt, hvilken sort du vælger.

De nye sommerkartofler er jo selvskrevne og så sværger jeg til aspargeskartoflerne, der virker mere faste og har en dejlig smag.

Jeg skræller ikke de nye kartofler. De vaskes og får efter behov en gnubbetur med en svamp og så koges de i godt saltet vand. Min mormor sagde altid, at kartofler skulle koges i vand, der var lige så salte som havet – og hun havde ret!

Nye kartofler skal kun koge ganske kort tid og der kan ikke siges nogen nøjagtig kogetid. Du må holde øje og prikke i dem med en kødnål og i samme øjeblik der kun er en smule modstand, skal kogevandet hældes fra – eller blir de overkogt og det er bare synd.

Kartofler, der skal bruges i f.eks. kartoffelsalat har rigtig godt af at komme en tur på køl inden de skal bruges. Så hvis ved, at du dagen efter vil lave kartoffelsalat, så kog endelig kartoflerne og stil dem i køleskabet indtil de skal bruges. Det gir en lang mere fast kartoffel, der er nem at skære og som ikke smuldrer i stykker.

Vild med kartofler….?

Så er de her opskrifter måske lige noget for dig:

Tærte med grønne asparges og kartofler

Spansk tortilla med kartofler og løg

Laksefad, laks med spinat og kartofler

Søde kartofler i lag

Pizza med kartofler og svampe

Kylling med citron og kartofler

Kartoffelsalat med asparges og ærter

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments