Kartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurter
Kartoffelsalat….
Ingen sommer uden kartoffelsalat…..eller hvad mener du?
Hos os kan vi ikke undvære kartofler – og derfor heller ikke kartoffelsalaten her i sommermånederne.
Derfor finder du også flere opskrifter på kartoffelsalat herinde på bloggen. Prøv f.eks. kartoffelsalat med friskbælgede ærter, kartoffelsalat med en rigtig dejlig honning-dijon-dressing eller den her med rød pestodressing.
Er du mere til de varme kartofler, så er flødekartofler altid et hit og ellers er der også en kartoffelsalat med asparges og slikærter, der serveres lun.
I dag har jeg så lavet årets første kartoffelsalat. Den skulle serveres til årets første grillpølser – og så skulle der selvfølgelig lidt nyt til. Det blev så fetaost eller rettere sagt: Puckost. Den er dejlig i smagen og har en blød og lækker konsistens, der gør sig rigtig godt i salater.
Jeg er ikke sååå vild efter de danske udgaver af “feta” og da slet ikke de fedtfattige varianter. Dels smager de ikke af ret meget og så har de en ret grynet konsistens. Så hellere lidt mindre, men godt!
Jeg bruger også Puckosten, når jeg laver dressings til sommerens salater. Det gir virkelig en skøn smag, så det skulle du prøve.
I dag har jeg så smuldret Puckosten henover kartoflerne EFTER at de var vendt i dressingen. Og jeg vender stort set altid kartoflerne i dressing, imens de stadig er lidt lune. Først herefter lader jeg dem afkøle i køleskabet inden kartoffelsalaten færdiggøres. På den måde tager kartoflerne mere smag fra dressingen (uanset hvilken dressing du bruger).
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Opskriften på KARTOFFELSALAT kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Kartoffelsalat med feta og ærter
Ingredienser
- 400 gram små kogte kartofler Husk at salte vandet rigtig godt
- 100 gram feta - jeg bruger Puckost
- 2 dl ærter - friske eller fra frost, der er optøede
- 5 stk radiser skåret i skiver
- 2 spsk frisk dild - fintsnittet
- 2 spsk frisk purløg - fintsnittet
Dressing:
- 2 dl græsk yoghurt
- 2 spsk mayonnaise af god kvalitet
- 2 tsk Dijonsennep
- 2 tsk flydende honning
- Lidt citronsaft til at smage til med
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Sådan gør du
- Start med at skrubbe kartoflerne rigtig godt og kog dem i godt saltet vand indtil de er lige netop færdige. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af. De behøver ikke være helt kolde inden du vender dem i dressingen.Imens kartoflerne koger, laver du dressing og resten af ingredienserne klar.
- Dressingen laves ved at du rører græsk yoghurt med mayonnaise, sennep og flydende honning. Smag til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
- Skær de stadigt lune kartofler i mindre stykker eller skiver og vend dem i dressingen. Stil dem herefter på køl indtil de er helt kolde.
- Vend med halvdelen af de friske krydderurter og fordel på et fad.Fordel herefter resten af krydderurterne henover sammen med smuldret feta(puckost), ærter og radiser.
- Server som tilbehør til sommerens grill eller prøv den på ristet rugbrød.Opbevares i lufttæt beholder på køl.
- Rigtig god fornøjelse!