Kartofler | smørristede

De her kartofler er svært vanedannende – så er du advaret!

Kartoflen blir jeg aldrig træt af og hvor ville jeg bare ønske, at jeg igen kunne spise den på (næsten) daglig basis.

Smørristede kartofler

Vær den første til at vurdere!
Fine skiveskårede kartofler, der smørristes i ovnen.
Passer perfekt som tilbehør til både hverdag og gæstemad.
Antal: 2

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 250-300 gram kartofler – vaskede og skåret i fine tynde skiver evt på mandolinjern
  • 50 gram smør
  • 1-2 fed hvidløg – fintsnittet eller knust
  • Lidt frisk timian og rosmarin – fintsnittet
  • Lidt fintrevet citronskal fra økologisk citron
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Vask kartoflerne, men lad skrællen blive på så vidt det er muligt
  • Dup dem tørre i et rent viskestykke
  • Skær dem i meget tynde skiver evt på et mandolinjern
  • Læg dem i et ildfast fad evt portionsanrettede i små cocotter, så hver får sin egen.
  • I en lille gryde smeltes smør sammen med de friske krydderurter, knust hvidløg, salt, friskkværnet peber og den fintrevne citronskal
  • Pensel kartoffelskiverne med ca halvdelen af smørsaucen
  • Sæt kartoflerne ind i den varme ovn og pensel dem med smørsaucen ca hvert kvarter indtil de er møre inden i og sprøde på kanten.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Den går bare ikke, men engang imellem skal der bare kartofler på menuen, og så skal det være rigtig lækkert, som med disse smørristede kartofler er.

De er tilmed super lette at lave og kræver blot lidt kærlig opmærksomhed engang imellem alt imens de steger sig fine og sprøde i ovnen.

Vil du helst undgå stivelsen…?

Vi kommer ikke uden om, at kartoflen indeholder en del stivelse. Vil du gerne undgå stivelsesholdige fødevarer, kan du i stedet bruge søde kartofler.

Smagen på de søde kartofler er naturligvis anderledes og de har pga den manglende stivelse svært ved at blive sprøde i kanterne – men smagen er stadig virkelig lækker!

Vild med spændende kartofler…?

Som nævnt ovenfor, er jeg vild med kartofler, men spiser dem ikke længere på daglig basis. Derfor må der også gerne gøres lidt ekstra ud af de få kartofler jeg så til gengæld spiser med stor glæde og nydelse.

En af vores favoritter herhjemme, er mine knuste kartofler med hvidløg og parmesan. De er også syndigt lækre og svært vanedannende.

Du kan også prøve fyldte søde kartofler, der udgør et helt mættende måltid.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments