Kiks – Low Carb

Low carb kiks med krydderier og hvid sesam

Savner du et sundere alternativ til små crackers til ost og pesto…? Så skulle du prøve disse små krydrede kiks – de smager SKØNT!

Det er lidt en udfordring med brød, kiks og kager, når man fravælger mel og sukker og dermed også afskærer sig fra stort set alt færdiglavet, der nærmest altid indeholder mel, sukker og diverse tilsætningsstoffer.

Men med lidt eksperimentering i køkkenet, synes jeg at det er lykkes ganske godt, at finde et rigtig velsmagende alternativ, som kan spises med god samvittighed.

Jeg varierer krydderierne med f.eks. italienske krydderier som oregano og timian eller chipotle chili, når de skal være ekstra stærke og nogen gange tilsætter jeg friske krydderurter, som snittes fint – især rosmarin smager rigtig godt. Skal det være ekstra lækkert, river jeg en godt modnet cheddar ned i dejen.

Prøv dem til pesto eller avocado-spread

Kiks - low carb

Sprøde low carb kiks med krydderier
Ret Brød og kager, småt og godt
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 1/2 dl mandelmel Lav det selv ved at blende mandler til fint mel
  • 1/2 dl hørfrømel Blend hørfrø til fint mel
  • 1 stk æg str. L
  • 25 gram kokosolie skal have stuetemperatur
  • Lidt flagesalt
  • Lidt krydderier f.eks. frisk fintklippet rosmarin eller tørret orenago eller timian
  • Lidt hvid sesam som drys

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Bland alle ingredienser i en skål - blandingen skal være meget tyk, men alligevel til at arbejde med. Er den for tyk kan du evt tilsætte et ekstra æg eller lidt ekstra kokosolie.
  • Når dejen er æltet til en ensartet masse, lægges den imellem to stykker bagepapir eller madpakkepapir og rulles tyndt ud.
  • Skær dejen ud i små aflange stykker og drys med lidt hvide sesamfrø
  • Bag kiksene i 10-15 minutter til de er let gyldne
  • Lad dem køle helt af inden de pakkes i en lufttæt beholder
  • Smager skønt til pesto, avocado-spread og som knas i salater