Knuste kartofler med hvidløg og parmesan

En virkelig lækkerbisken ud fra devisen, hellere lidt, men godt…

Jeg har i flere år fravalgt kartoflen pga stivelsesindholdet og det har været rigtig svært, for jeg elsker kartofler, som i virkelig E.L.S.K.E.R!!

I starten blev fravalget gjort ud fra et ønske om vægttab, hvor jeg i samme ombæring også skar pasta, ris og lyst brød ud af kosten – og det virkede fantastisk.

Efterfølgende fandt jeg ud af, at jeg i høj grad selv kunne regulere mine ledsmerter via kosten og igen måtte kartoflen i skammekrogen sammen med alle andre stivelsesholdige fødevarer – suk. 

Knuste kartofler er ingen nyhed, det ved jeg godt. Men ind imellem går opskrifter og lækkerier lidt i glemmebogen fordi vi hele tiden bliver bombarderet med nye opskrifter. Så i må bære over med mig, at jeg nu hiver en god gammel traver frem fra gemmerne, men den måtte bare med.

Jeg har i denne opskrift brugt almindelige kartofler, men de kan sagtens laves på søde kartofler. Problemet er bare, at i mit supermarked sælger de udelukkende meget store søde kartofler, så det er lidt svært at lave dem i de her fine hapsere, der præsenterer sig så fint som tilbehør eller som en lækker vegetarisk tapasanretning.

Opskriften er beregnet til 4 personer, serveret som tilbehør sammen med salat. Skal kartoflerne serveres uden andet tilbehør bør mængden justeres.

Jeg har brugt følgende:

 • 800-900 gram kartofler (gerne små)
 • 5 spsk smør eller olivenolie 
 • 1 stort fed knust hvidløg
 • Finthakket bredbladet persille
 • Friskrevet parmesan
 • Flagesalt og friskkværnet peber

 Sådan gør du:

 1. Rengør kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand
 2. Hæld vandet fra og damp dem lidt
 3. Smelt smørret eller opvarm olien og rør knust hvidløg og finthakket bredbladet persille i
 4. Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem med bunden af et glas – de skal stadig hænge sammen.
 5. Fordel smør- eller olieblandingen henover hver kartoffel og drys med lidt flagesalt
 6. Sæt dem ind i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter de til der gyldne og sprøde
 7. Tag dem ud og drys fintrevet parmesan henover og stil dem tilbage i den varme oven 5-10 minutter.

Velbekomme!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.