Knuste kartofler – sprøde knuste kartofler med smør og parmesan

Knuste kartofler med smør og knuste kartofler
Knuste kartofler med smør og parmesan

Knuste kartofler

Altid et hit både som lækkert tilbehør til aftensmaden og som en del af en tapasanretning.

De er heldigvis meget lette at lave og har du f.eks. en rest kolde kartofler på køl, så er de oplagte at bruge til knuste kartofler i stedet for den klassiske biksemad.

I en tidligere opskrift på knuste kartofler med hvidløg og parmesan, brugte jeg smeltet smør tilsat friske krydderurter og hvidløg. Det smager vildt godt, men den her gang, har jeg valgt at bruge en dejlig olivenolie i stedet for og jeg har valgt ikke at tilføje hvidløg.

Dippen er nem at lave og det er blot en creme fraiche fra Thiese, der laver en rigtig lækker creme fraiche fra græsspisende kør. Har du ikke prøvet den endnu, kan den varmt anbefales! Jeg har rørt den med finthakket bredbladet persille og timian, knust hvidløg, flagesalt, chiliflager og lidt citronsaft.

Vild med kartofler…?

Er du også vild med kartofler, vil du helt sikkert være interesseret i mine andre opskrifter, hvor kartoflen får lov til at spille en vigtig rolle. Herunder får du nogle direkte links, du måske vil have lyst til at afprøve. Ellers kan du blot skrive “kartofler” (uden anførselstegn) i søgefeltet.

Hører du til dem, der foretrækker de søde kartofler, så skriver du bare “søde kartofler” (uden anførselstegn) i søgefeltet. Så kommer der naturligvis også nogle lækre opskrifter frem til dig.

Kylling med kartofler og svampe i lækker kokossauce

Hasselback kartofler med grøn pesto

Broccolisalat med kartofler og sprødstegt seranoskinke

Flødekartofler med Pikantost – opskrift på flødekartofler

Laksefad, laks med spinat og kartofler

Flødekartofler | Nem opskrift på de lækreste flødekartofler

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Knuste kartofler

Sprøde og lækre knuste kartofler med parmesan
Ret tapas, Tilbehør
Køkken dansk
Keyword kartofler, knuste kartofler, parmesan
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 800-900 gram små kartofler
  • 1 håndfuld bredbladet persille og frisk timian eller oregano
  • Ca 1 håndfuld friskrevet parmesan (groftrevet)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Dip:

  • 1 bæger creme fraiche fx fra Thiese
  • Knust hvidløg, flagesalt, friske krydderurter, chiliflager og lidt citronsaft

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle en smule af.
  • Varm ovnen op til 200 grader
  • Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp lidt olivenolie henover og knus hver kartoffel med bunden af et glas. Olien sørger for, at kartoflen ikke hænger fast i glasset. Sørg for at kartoflerne blir mast men stadig er sammenhængende.
  • Dryp med olivenolie og riv et gavmildt lag parmesan henover.
    Slut af med at krydre med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Sæt dem ind i den varme ovn i ca 15 minutter til osten er smeltet og kartoflerne er sprøde på overfladen.
  • Tag kartoflerne ud og dryp lidt ekstra olivenolie henover, ekstra friskrevet parmesan og friske krydderurter.
  • Server med dip - og nyd dem imens de stadig er lune og sprøde.
  • Rigtig god fornøjelse!

Knuste kartofler - opskrift fra Majspassion.dk

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.