Knuste kartofler med parmesan
Knuste kartofler
Altid et hit både som lækkert tilbehør til aftensmaden og som en del af en tapasanretning.
De er heldigvis meget lette at lave og har du f.eks. en rest kolde kartofler på køl, så er de oplagte at bruge til knuste kartofler i stedet for den klassiske biksemad.
I en tidligere opskrift på knuste kartofler med hvidløg og parmesan, brugte jeg smeltet smør tilsat friske krydderurter og hvidløg. Det smager vildt godt, men den her gang, har jeg valgt at bruge en dejlig olivenolie i stedet for og jeg har valgt ikke at tilføje hvidløg.
Dippen er nem at lave og det er blot en creme fraiche fra Thiese, der laver en rigtig lækker creme fraiche fra græsspisende kør. Har du ikke prøvet den endnu, kan den varmt anbefales! Jeg har rørt den med finthakket bredbladet persille og timian, knust hvidløg, flagesalt, chiliflager og lidt citronsaft.
Vild med kartofler…?
Er du også vild med kartofler, vil du helt sikkert være interesseret i mine andre opskrifter, hvor kartoflen får lov til at spille en vigtig rolle. Herunder får du nogle direkte links, du måske vil have lyst til at afprøve. Ellers kan du blot skrive “kartofler” (uden anførselstegn) i søgefeltet.
Hører du til dem, der foretrækker de søde kartofler, så skriver du bare “søde kartofler” (uden anførselstegn) i søgefeltet. Så kommer der naturligvis også nogle lækre opskrifter frem til dig.
Kylling med kartofler og svampe i lækker kokossauce
Hasselback kartofler med grøn pesto
Broccolisalat med kartofler og sprødstegt seranoskinke
Flødekartofler med Pikantost – opskrift på flødekartofler
Laksefad, laks med spinat og kartofler
Flødekartofler | Nem opskrift på de lækreste flødekartofler
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Knuste kartofler
Ingredienser
- 800-900 gram små kartofler
- 1 håndfuld bredbladet persille og frisk timian eller oregano
- Ca 1 håndfuld friskrevet parmesan (groftrevet)
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Dip:
- 1 bæger creme fraiche fx fra Thiese
- Knust hvidløg, flagesalt, friske krydderurter, chiliflager og lidt citronsaft
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle en smule af.
- Varm ovnen op til 200 grader
- Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp lidt olivenolie henover og knus hver kartoffel med bunden af et glas. Olien sørger for, at kartoflen ikke hænger fast i glasset. Sørg for at kartoflerne blir mast men stadig er sammenhængende.
- Dryp med olivenolie og riv et gavmildt lag parmesan henover.Slut af med at krydre med flagesalt og friskkværnet peber.
- Sæt dem ind i den varme ovn i ca 15 minutter til osten er smeltet og kartoflerne er sprøde på overfladen.
- Tag kartoflerne ud og dryp lidt ekstra olivenolie henover, ekstra friskrevet parmesan og friske krydderurter.
- Server med dip - og nyd dem imens de stadig er lune og sprøde.
- Rigtig god fornøjelse!