Kofta |krydret kødbolle på spyd

Kofta | Krydret kødbolle på spyd

I dag tager vi et smut ned til det mellemøstlige køkken. Der skal nemlig saftige, krydrede kødboller med spyd på bordet.

Er du til en mere fyldig og spicy version, kan du prøve min opskrift på krydret kødbolle på spyd med det fantastisk zhug krydderi fra Yemen.

Kofta eller köfte, som de kaldes i de tyrkiske køkken, er lette at lave og så smager de dejligt for både børn og voksne. Selvom de er krydrede, er de ikke stærke – bare virkelig saftige og lækre enten lige fra grillen eller panden.

Kofta kan laves med både lammefars og oksefars. Om du vælger lam eller oksekød gør ingen forskel i forhold til krydringen. Den er helt den samme. Så du vælger bare det, du og din familie foretrækker.

Tilbehør…

Kofta spises traditionelt som en del af en mezze – flere forskellige små retter a la tapas. Men skal det være nemt og hurtigt, fungerer de nu også fint som fyld i et pitabrød eller med en blandet salat.

Vi kan god li’ at servere dem med friskbagte naanbrød, bulgur eller couscous, myntedressing, bagte hvidløg og salat.

Skal det være ekstra lækkert kan du prøve at lave harissastegt couscous. Det er nemt og hurtigt og smager bare vildt lækkert.

Har du børn, vil du helt sikkert få plus på kontoen, hvis de får et par kofta med i madpakken sammen med lidt gnavegrønt og et stykke groft brød.

Vild med krydret mad, så er de her opskrifter måske lige noget for dig.

Flanksteak med chimichurri

Chiligryde, chili med kylling og quinoa

Kyllinge kødboller i spicy kokossauce

Green hatch chili kylling

Pizza med krydret pølse og chili

Stegt kylling i kokos-ingefærsauce

Der findes rigtig mange opskrifter inde under fanen “Aftensmad”, hvor der er smæk på krydderierne.

Men nu tilbage til kofta-opskriften. Den kommer lige her nedenfor. Rigtig god fornøjelse!

Kofta - krydret kødbolle på spyd

Kofta eller köfte - saftig og krydret kødbolle lavet på lam eller oksekød. Sæt et grillspyd i og steg dem over grill eller på panden.
Her er de serveret med et lækkert tilbehør: Harissastegt couscous, myntedressing, bagte hvidløg, friskbagte naanbrød og en hel enkel salat.
Ret Aftensmad, Grill, hovedmåltid
Keyword kofta, kødboller, kryderier, lammefars, oksefars
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Ingredienser til kofta

  • 500 gram hakket lam eller oksekød
  • 3 fed hvidløg - fintsnittede
  • 1 stort almindeligt løg - fintsnittet
  • 50 gram pinjekerner eller cashewnødder (plus lidt ekstra til pynt ved servering)
  • 1 stk æg
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet (plus lidt ekstra til pynt ved servering)
  • 1/2 håndfuld friske mynte blade - fintsnittede (plus lidt ekstra til pynt ved servering)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivsspids chiliflager
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt olie hvis du steger dem på panden
  • 2 spsk tørrede berberis (til pynt ved servering)

Ingredienser til myntedip

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg - knust
  • 1/2 håndfuld frisk mynte - meget fintsnittet
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne og rør dem grundigt sammen. Jeg kører altid en frikadellefars på min røremaskine, så det gør jeg også når jeg laver kofta.
    Lad farsen hvile i køleskabet en halv times tid.
  • Tag farsen ud og form 8 nogenlunde lige store aflange "frikadeller". Nogle foretrækker at stege deres kofta uden spyd og først sætte spyd i efter stegning. Det kan især gøre sig gældende, hvis du vælger at stege dem på panden.
    Jeg griller altid kofta, så jeg putter grillspyd i med det samme. Så er de meget lettere at vende på grillen. (jeg griller over direkte varme og det går meget hurtigt).
  • Pynt med fintsnittet bredbladet persille, mynte, nødder og berberis
  • Server med friskbagte naanbrød, harissastegt couscous, salat og myntedip, der laves ved blot at røre ingredienserne sammen. Dippen blir bedre, hvis den lige får lov at trække lidt inden servering.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.