Kokossuppe med sød kartoffel, kål og linser

Kokossuppe med sød kartoffel, kål og linser

Hver årstid, sin charme…..

Jeg elsker efteråret af flere årsager, men mest af alt de smukke farver i naturen – og så simremaden, der ligesom gir mere mening, når temperaturen falder til noget nær minusgrader.

Nå, men det her efterår, har indtil videre ikke bragt temperaturerne ned i bare noget der ligner minusgrader og forleden målte vi den højeste temperatur i 50 år……men efterår har vi. Det er mørkt derude og lige nu pisker vinden omkring huset og de smukke blade flyver rundt i gårdhaven.

Så i dag skal der laves en rigtig dejlig kokossuppe med sød kartoffel, kål og linser – det blir lækkert!

Min nye frugt og grøntleverandør….

Jeg har et bundt palmekål og en stor fin sød kartoffel tilbage i min grøntkasse fra @greenpleasure, der er min grøntleverandør.

Ja, jeg er hoppet med på vognen og får nu leveret størstedelen af mit frugt og grønt lige til døren – og jeg er vild med deres koncept.

De leverer økologisk og bæredygtigt produceret frugt og grønt direkte fra jord til bord.

Det gir mig helt friske råvarer og det betyder både bedre smag og længere holdbarhed – nåh ja, og selvfølgelig mindre madspild. Vi kender nok alle det her med, at vi får smidt alt for meget mad ud simpelthen fordi holdbarheden er så kort, at vi ikke kan nå at spise det.

Kan du ikke undvære kød….?

Jeg ved det godt, der er mange der spiser lchf/keto, hvilket jeg også gør i og med, at jeg skærer de hurtige kulhydrater ud af kosten i det omfang, det kan lade sig gøre.

Men jeg er bare vild med vegetarisk mad og da jeg ikke har det som mål, at være i ketose og jeg for den sags skyld ikke bryder mig om fanatisme af nogen art, spiser jeg også vegetariske retter som denne.

Den her gryderet eller suppe, indeholder ingen kød, men vil du gerne lave opskriften og kan du ikke undvære kød, kan du sagtens tilsætte kyllingekød.

Spiser du brød, kan du også servere et lækkert stykke groft brød til eller friskbagte naanbrød.

Vild med kål…? Så prøv de her opskrifter:

Thai suppe med kål og kylling

Rosenkålssalat med sprød parmaskinke

Kylling med Pak choy

Blomkålsbearnaise

Salat med spidskål og varmrøget laks

Opskriften på den lækre kokossuppe kommer her nedenfor – Rigtig god fornøjelse!

Kokossuppe med sød kartoffel, kål og ingefær

Fyldig og lækker vegetarisk suppe med kokosmælk, palmekål og varme krydderier.
Ret Aftensmad, antiinflammatorisk, Hverdagsmad, Suppe
Keyword grønne linser, ingefær, kokosmælk, palmekål, sød kartoffel
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 10 cm frisk ingefær - fintrevet
  • 1 stk sød kartoffel - 400 gram skrællet og skåret i mindre tern
  • 6-7 blade palmekål - stilken fjernes og skæres i tynde strimler alternativ: Grønkål
  • 230 gram grønne linser (fra dåse eller brik) - skyllet og drænet for væde.
  • 2 store gule løg - fintsnittede
  • 3-4 stk hvidløgsfed - fintsnittede
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk - 400 ml
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon fx Herbamare
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk knuste korianderfrø
  • 1 stor tsk Roasted coconut kerala curry Alternativt: Dit eget foretrukne karryblend
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • 2 store tsk gurkemeje
  • Lidt knuste chiliflager
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet som pynt på den færdige suppe
  • 1 spsk sorte sesamfrø eller nigellafrø som pynt
  • 1 stk lime skåret i både - til servering

Sådan gør du

  • I en stor gryde varmes olien op og løgtern sauteres til de er klare. Herefter sauteres hvidløg og den fintrevne ingefær med et minuts tid.
  • Tilsæt krydderierne og lad dem sautere med indtil de frigiver duft - pas på at varmen ikke er for høj, for så brænder du karryen på.
  • Tilføj nu søde kartoffeltern og sauter dem med et par minutter inden du tilsætter grøntsagsbouillon. Hold evt lidt tilbage, så du selv kan justere suppens tykkelse senere i processen.
  • Sæt låget på sned og lad det småkogte indtil de søde kartofler er godt møre og retten er kog lidt ind.
  • Tilsæt nu kokosmælken, de kogte grønne linser og fintsnittede palmekål. Vend det hele grundigt rundt og kog det ved svag varme indtil palmekålen er mør og lækker blød.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber og evt flere krydderier efter smag og behag.
    Føles retten for tyk, tilføjer du blot lidt ekstra bouillon.
  • Pynt med limebåde, bredbladet persille og sorte sesamfrø eller nigellafrø.
    Server evt med groft brød eller friskbag naanbrød
  • TIP: Ønsker du at servere kød til retten, kan du fint bruge kyllingefiletter.