Mousserende kold ærtesuppe med sprød topping

Mousserende kold ærtesuppe med sprød topping
Mousserende kold ærtesuppe med sprød topping

Mousserende kold ærtesuppe med sprød topping

Smuk og cremet blød ærtesuppe, der tilsættes lidt mousserende vin eller champagne lige før servering. Så får du den perfekte appetizer eller forret, du kan servere året rundt.

Det gir lige lidt ekstra lethed og skøn konsistens med de små bobler i den kolde ærtesuppe, så prøv det. Dine gæster vil elske det!

Lyder det svært…? Det er det ikke! Faktisk er den kolde ærtesuppe både nem og hurtig at lave og du kan lave den på både friske og frosne ærter og i god tid, inden gæsterne kommer. Så skal der blot tilføjes lidt mousserende vin og lidt lækker topping lige før servering.

Er du slet ikke til brus og bobler, kan den fine ærtesuppe sagtens serveres uden. Så skal den serveres for børn, gravide og andre, der ikke må nyde alkohol, kan du fint undlade boblerne – de er der kun som lidt ekstra luksus.

Psst…er du vild med ærtesuppe, så prøv den varme opskrift med sprød parmaskinke og ærteskud.

Mousserende kold ærtesuppe med sprød topping

Kold ærtesuppe med friske eller frosne ærter.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på KOLD ÆRTESUPPE – mousserende og med sprød topping kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Kold ærtesuppe - mousserende og med sprød topping

Nem og lækker appetizer eller forret du kan lave med både friske og frosne ærter. Gør den ekstra festlig ved at tilsætte lidt mousserende vin eller champagne lige før servering.
Ret appetizer, Forret, gæstemad, sommermad, Suppe
Køkken dansk
Keyword ærter, ærtesuppe, champagne, kold ærtesuppe, mousserende vin, parmaskinke, suppe
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Topping:

  • 4 tsk creme fraiche 18%
  • Lidt friskrevet økologisk citronskal
  • Lidt friske ærteskud eller brøndkarse
  • Lidt friskkværnet peber
  • Evt lidt sprødstegt parmaskinke (jeg laver den i ovnen - se hvordan nedenfor)
  • Ca 1 dl mousserende vin eller champagne

Kold ærtesuppe:

  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 stk banamskalotteløg - fintsnittede
  • 1 fed hvidløg - fintsnittet
  • 400 gram friske eller frosne ærter (tag nogle fra til topping)
  • 3-4 dl hønsebouillon eller grøntsagsbouillon, hvis du ønsker en vegetarisk suppe
  • 1 spsk mascarpone
  • 1 spsk friske mynteblade - fintsnittede
  • Lidt citronsaft til at smage til med
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Start med at lave ærtesuppen sådan her:

  • Varm olivenolien op og sauter løg og hvidløg til de er klare.
  • Tilsæt herefter ærterne og herefter bouillon, læg låg på og lad det koge i ca 10 minutter
  • Tilsæt herefter mascarpone og de friske mynteblade og med blend suppen direkte i gryden med en stavblender.
  • Smag suppen til med flagesalt, friskkværnet peber og citronsaft.
    Sæt suppen til afkøling. Den skal være HELT kold, når den skal serveres.
    Tip: Jeg laver altid suppen dagen i forvejen, når den skal serveres kold.

Sådan laver du sprød parmaskinke i ovnen:

  • Tænd ovnen på 225 grader (alm ovn). Fordel skinken på ovnristen og stil en bageplade beklædt med bagepapir nedenunder til at opfange eventuelle dryp.
    Bag skinken i 10-12 minutter indtil den er gylden og sprød. Tag den ud og lad den køle af inden du tager den fra risten.
    Nu er den nem at brække i stykker eller knuse henover suppen.
    Tip: Lige som suppen, kan du med fordel også lave den sprøde parmaskinke dagen i forvejen. Opbevar den på køl i en tætsluttende beholder.

Sådan serverer du den kolde ærtesuppe med mousserende vin:

  • Hæld den helt kolde ærtesuppe i glas eller små fine skåle.
    Når der skal tilsættes mousserende vin, foretrækker jeg at servere ærtesuppen i fine champagnebowls, så gæsterne kan se de fine bobler langs kanten.
    Her kan du med fordel afkøle glassene inden servering. Det er med til at holde suppen dejlig kølig på en varm sommerdag.
  • Pynt med lidt rørt creme fraiche, friske ærteskud eller brøndkarse, friskrevet citron, friskkværnet peber og evt lidt sprød parmaskinke.
    Tilføj først den mousserende vin/champagne i forbindelse med serveringen. Hæld den forsigtigt langs kanten af glasset, så overfladen på suppen skummer smukt og indbydende op.
  • Rigtig god fornøjelse!

Smukke appetizers med mousserende kold ærtesuppe og sprød topping

Opskrift på smuk og lækker appetizer eller forret med mousserende kold ærtesuppe med sprød topping.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.