Kong Fiddes livret med flank steak

Kong Frederik den 9. Livret eller Kong Fiddes Livret

Når man både er født og bor på det skønne Als, og nærmere betegnet Sønderborg, så kender man Kong Frederik den 9. livret – den vi i daglig tale kalder Kong Fiddes Livret.

Det er en meget nem og hurtig panderet med flanksteak i krydret flødesauce. Den serveres med sprøde pommes frites, små kogte kartofler, hakkede rødbeder, hakkede løg og hakkede hårdkogte æg. Lyder det underligt…? Ja det synes de fleste, men det smager altså rigtig godt.

Du kan lave retten med både oksemørbrad og flanksteak, men de fleste laver den med flanksteak og det gør jeg også.

Kong Fiddes livret med flank steak

Kong Fiddes Livret

Vær den første til at vurdere!
Lavet med flank steak og med traditionelt tilbehør som pommes frites, kogte kartofler, hakkede rå løg, hakkede hårdkogte æg og hakkede syltede rødbeder
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Til saucen:

  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 stk gule løg – fintsnittede
  • 600 gram flank steak skåret i strimler
  • 2-3 tsk karry – medium styrke
  • 3 tsk paprika
  • 4 spsk ketchup
  • 1-2 spsk engelsk sauce
  • 4-5 dl madlavningsfløde
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med

Topping/Tilbehør

  • 2 stk gule løg – fintsnittede
  • 4 stk æg – hårdkogte og grofthakkede
  • ½ glas syltede rødbeder- skåret i tern
  • 500 gram små kartofler – kogt i letsaltet vand (Kan udelades, men hører til den klassiske opskrift)
  • Pommes frites
  • Lidt bredbladet persille som drys

Instruktioner

  • Start med pommes frites, da de kræver længere tilberedning end selve saucen:
    Jeg laver dem "fra bunden" på min airfryer, da jeg så sparer på fedtstofferne. Du kan naturligvis vælge at lave dem i ovnen.
    Se min opskrift på de perfekte pommes frites næsten uden olie her:
    https://majspassion.dk/pommes-frites-2/
  • Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er lige netop færdige. Hæld vandet fra og hold dem varme indtil servering.

Imens laves saucen klar:

  • Varm olivenolie op i en pande med høje kanter og steg kødet til det har fået stegeskorpe.
  • Tilføj løg og karry og vend det godt rundt – steg ved middel varme indtil løgene er klare.
  • Herefter tilsættes paprika, ketchup, engelsk sauce og fløde. Rør det hele godt sammen og lad det småkoge.
  • Imens klargøres tilbehøret:
    Kog æggene hårde, pil dem og hak dem groft.
    Snit de syltede rødbeder i små tern
    Snit de gule løg i fine tern
    Hæld de kogte kartofler over i en skål
    Hæld de sprøde pommes frites over i en skål
    Drys lidt fintsnittet bredbladet persille henover saucen.
  • Så er i klar til at nyde Kong Fiddes Livret.
    Rigtig god fornøjelse!
    Kong Fiddes livret med flank steak
  • Husk du kan følge mig på Instagram. Så er du altid opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
    Du finder mig ved at klikke på linket her:
    https://www.instagram.com/majspassion
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Kong Fiddes Livret med flanksteak og lækkert tilbehør

Er du vild med lækre gryderetter…?

Jeg er vild med gryderetter – måske er du også det? I så fald vil du finde flere dejlige opskrifter herinde og nedenfor får du nogle direkte links, som du måske har lyst til at afprøve:

Oksegryde – gryderet oksekød, rodfrugter og rødvin

Gryderet med kylling og grønt i lækker gurkemejesauce

Mørbradgryde med rodfrugtchips – nem og lækker aftensmad

Chiligryde, chili med kylling og quinoa

Kyllingegryde med ris og grønt – nem og lækker onepot

Boeuf Daube – provencalsk gryderet

Caribisk kyllingegryde

Kong Fiddes livret med flank steak

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Kong Fiddes livret med flank steak
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments