Krydrede kødboller på spyd | opskrift på de lækre kofta

Krydrede kødboller på spyd

Jeg har tidligere delt en opskrift på de lækre krydrede kødboller, der også kaldes kofta – og de var en succes.

Nu har jeg lavet en lille udvikling af opskriften, hvor der er tilsat det ældgamle og helt fantastiske krydderiblend fra Yemen, nemlig Zhug Spice.

Krydrede kødboller på spyd – kofta

Vær den første til at vurdere!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 700 gram hakket okse eller lammekød
  • 2 stk fintrevet
  • 3-4 fed knust hvidløg
  • 2 stk æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk Zhug Spice f.eks. fra EpicSpice
  • 1 håndfuld cashewnødder -ristet ganske kort på en tør pande og grofthakkede
  • 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
  • 1 stk rød peberfrugt – fintsnittet

Bagte søde kartofler:

  • 2 stk store søde kartofler
  • 2 spsk god olivenolie
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt zhug spice

Instruktioner

  • Bland alle ingredienserne enten med hænderne eller på en røremaskine.
  • Lad farsblandingen stå på køl 30 minutter
  • Form en kødbolle rundt om et spyd af træ eller metal og lav dem lidt aflang i formen. Tryk dem godt sammen, så de ikke går i stykker på panden eller grillen.
    Tip: Spyd kan sagtens udelades. Så steger du blot kofta som aflange kødboller.
  • Varm olivenolie op til middel varme og steg dine kofta, så de får en fin stegeskorpe og er lige netop gennemstegte. Det er lettest at vende dem under stegningen med to gafler.
    Det går ret hurtigt og særligt, når de tilberedes på grill.

Sådan laver du hurtigt bagte søde kartofler

  • Vask de søde kartofler grundigt. Er skrællen fin, så bevar den gerne.
    Skær dem i tynde skiver på ca 0.5 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Dryp med olivenolie og krydr med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt zhug spice.
    Bag dem evt sammen med tomater på stilk og broccolibuketter, der også dryppes med olivenolie og krydres.
    180-200 grader til de er gennembagte og får en gylden overflade. Mine fik ca 20 minutter.

Servering:

  • Server gerne med friskbagte fladbrød, grønt og en lækker dressing af rørt creme fraiche, zhug spice, fintsnittet bredbladet persille og smagt til med flagesalt, friskkværnet peber og lidt citronsaft.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Zhug indeholder bl.a. chili, hvidløg og kardemomme og den er lidt til den stærke ende, men ikke som rene chiliflager ville være.

Foruden zhug krydderiet, har jeg tilsat godt med bredbladet persille, hvidløg, rød peberfrugt og knasende sprøde cashewnødder.

Lækkert tilbehør

Tilbehøret er vigtigt og i dag har jeg lavet friskbagte fladbrød eller naan, som kan bruges som wrap sammen med de krydrede kofta, dressing og grønt.

Dressingen er nem at lave, for det er blot creme fraiche rørt op med lidt zhug spice, flydende honning og smagt til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.

Vi er ret vilde med bagte søde kartofler, så de har også fået en plads på menuen.

Bagte søde kartofler, kan være en langsommelig proces, da de ofte sælges ret store og derfor kræver lang tid i ovnen. Det er der heldigvis råd for. Vask dem grundigt og skær dem i passende skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber – og evt lidt zhug spice (ja jeg ved det, men jeg er bare vild med det krydderi).

Sæt dem ind i en 200 grader varm ovn evt sammen med broccolistave og hele tomater på stilk. Så er det hele klar på samme tid.

Er du også vild med krydret mad….?

Hvis du også er vild med krydret mad med inspiration fra det sydlandske køkken, så vil du helt sikkert blive glad for de her opskrifter:

Pizza mexicana med sprøde chips, salsa og avocado

Teriyaki kylling med ris og grønt

Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad

Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad

Paella med kylling

Marinerede kyllingespyd med pico de gallo

Kyllinge kødboller i spicy kokossauce

Thai suppe med kål og kylling

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments