Forside,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Opskrifter med kartofler

Krydrede kødboller på spyd | opskrift på de lækre kofta

Krydrede kødboller på spyd

Jeg har tidligere delt en opskrift på de lækre krydrede kødboller, der også kaldes kofta – og de var en succes.

Nu har jeg lavet en lille udvikling af opskriften, hvor der er tilsat det ældgamle og helt fantastiske krydderiblend fra Yemen, nemlig Zhug Spice.

Zhug indeholder bl.a. chili, hvidløg og kardemomme og den er lidt til den stærke ende, men ikke som rene chiliflager ville være.

Foruden zhug krydderiet, har jeg tilsat godt med bredbladet persille, hvidløg, rød peberfrugt og knasende sprøde cashewnødder.

Lækker tilbehør

Tilbehøret er vigtigt og i dag har jeg lavet friskbagte fladbrød eller naan, som kan bruges som wrap sammen med de krydrede kofta, dressing og grønt.

Dressingen er nem at lave, for det er blot creme fraiche rørt op med lidt zhug spice, flydende honning og smagt til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.

Vi er ret vilde med bagte søde kartofler, så de har også fået en plads på menuen.

Bagte søde kartofler, kan være en langsommelig proces, da de ofte sælges ret store og derfor kræver lang tid i ovnen. Det er der heldigvis råd for. Vask dem grundigt og skær dem i passende skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber – og evt lidt zhug spice (ja jeg ved det, men jeg er bare vild med det krydderi).

Sæt dem ind i en 200 grader varm ovn evt sammen med broccolistave og hele tomater på stilk. Så er det hele klar på samme tid.

Er du også vild med krydret mad….?

Hvis du også er vild med krydret mad med inspiration fra det sydlandske køkken, så vil du helt sikkert blive glad for de her opskrifter:

Pizza mexicana med sprøde chips, salsa og avocado

Teriyaki kylling med ris og grønt

Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad

Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad

Paella med kylling

Marinerede kyllingespyd med pico de gallo

Kyllinge kødboller i spicy kokossauce

Thai suppe med kål og kylling

Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde holde dig opdateret på, når der kommer nye opskrifter herind på bloggen. Klik her!

Opskriften på de krydrede kødboller på spyd kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Krydrede kødboller på spyd - kofta

Ret Aftensmad, hovedmåltid
Keyword fladbrød, kofta, kødboller, søde kartofler, zhug spice
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Træ- eller metalspyd - kan udelades og du steger blot dine kofta som aflange kødboller.

Ingredienser

  • 700 gram hakket okse eller lammekød
  • 2 stk fintrevet
  • 3-4 fed knust hvidløg
  • 2 stk æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk Zhug Spice f.eks. fra EpicSpice
  • 1 håndfuld cashewnødder -ristet ganske kort på en tør pande og grofthakkede
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet
  • 1 stk rød peberfrugt - fintsnittet

Bagte søde kartofler:

  • 2 stk store søde kartofler
  • 2 spsk god olivenolie
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt zhug spice

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne enten med hænderne eller på en røremaskine.
  • Lad farsblandingen stå på køl 30 minutter
  • Form en kødbolle rundt om et spyd af træ eller metal og lav dem lidt aflang i formen. Tryk dem godt sammen, så de ikke går i stykker på panden eller grillen.
    Tip: Spyd kan sagtens udelades. Så steger du blot kofta som aflange kødboller.
  • Varm olivenolie op til middel varme og steg dine kofta, så de får en fin stegeskorpe og er lige netop gennemstegte. Det er lettest at vende dem under stegningen med to gafler.
    Det går ret hurtigt og særligt, når de tilberedes på grill.

Sådan laver du hurtigt bagte søde kartofler

  • Vask de søde kartofler grundigt. Er skrællen fin, så bevar den gerne.
    Skær dem i tynde skiver på ca 0.5 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Dryp med olivenolie og krydr med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt zhug spice.
    Bag dem evt sammen med tomater på stilk og broccolibuketter, der også dryppes med olivenolie og krydres.
    180-200 grader til de er gennembagte og får en gylden overflade. Mine fik ca 20 minutter.

Servering:

  • Server gerne med friskbagte fladbrød, grønt og en lækker dressing af rørt creme fraiche, zhug spice, fintsnittet bredbladet persille og smagt til med flagesalt, friskkværnet peber og lidt citronsaft.
  • Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.