Kylling i cremet sauce med kokosmælk og masser af grønt

Kylling i cremet sauce med kokosmælk og masser af grønt
Kylling i cremet sauce med kokosmælk og masser af grønt

Kylling i cremet sauce med kokosmælk og masser af grønt

Nem og super lækker alt-i-en-gryde med saftig kylling, masser af dejlige grøntsager i en krydret sauce lavet med kokosmælk. Er du ikke vild med smagen af kokosmælk, så kan du altid skifte kokosmælken ud med f.eks. madlavningsfløde.

Jeg bruger enten kyllingebryst, der skæres i mundrette stykker eller inderfilet alt efter, hvad jeg lige har liggende i fryseren. Det forkorter tilberedningstiden ganske betydeligt, så derfor passer denne opskrift perfekt til hverdagsmad.

Her serverer jeg løse ris til, men både kartofler og pasta passer fint. Så du går bare med det, du og familien foretrækker.

De grøntsager jeg har brugt er fra de frosne grøntsagsposer, der for næsten ingen penge kan købes i f.eks. Rema. Frosne grøntsager er fuldt ud lige så sunde som de friske. Så dem er jeg storforbruger af mest af alt, fordi jeg så undgår at smide halvtslatne grøntsager i skraldespanden. Efter at vi kun er to voksne tilbage i huset, har vi nemlig lidt svært ved at få spist op, når vi køber friske grøntsager. Denne pose hedder “Efterårsblanding” og indeholdt gulerødder, rødløg og skorzonerødder. Du kan naturligvis skifte grøntsagerne ud med andre, hvis du ikke lige kan få fat i den samme slags, som jeg bruger.

Vild med kylling…?

Hvis du følger med herinde på Majspassion, så har du sikkert opdaget, at vi er ret vilde med kylling her hos os. Faktisk udgør kylling og æg den største andel af vores proteiner. Derfor finder du også rigtig mange opskrifter på netop kylling herinde. Nedenfor har jeg delt nogle direkte links til opskrifter, hvor der indgår kylling. Jeg håber du vil have lyst til at afprøve dem:

Gryderet med kylling, svampe og karameliserede perleløg

Thaisuppe – lækker opskrift med kokosmælk, risnudler og kylling

Salat med kylling, æg og avocado ranch dressing

Teriyaki kylling med ris og grønt med kokosdressing

Græsk pastasalat med feta og lynstegt kylling og grønt

Fajitas bowl med kylling og peberfrugt, tortillas og ris

Cremet pasta med kylling og grønt – hurtig pastaret

Og mange, mange flere, når du kigger under OPSKRIFTER og herefter fanen med KYLLING & FJERKRÆ.

Kylling i cremet sauce med kokosmælk og masser af grønt

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Kylling i cremet sauce med kokosmælk og masser af grønt

En sund og nem alt-i-en-gryde med saftig kylling og masser af dejlige grøntsager i en cremet sauce lavet på kokosmælk.
Server løse ris, kartofler eller pasta til.
Ret Aftensmad, hovedmåltid, Hverdagsmad
Køkken dansk
Keyword alt-i-en-gryde, grøntsager, kokosmælk, kylling, rodfrugter
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 600 gram kyllingefilet eller kyllingebryst skåret i tynde strimler
 • 1 stk gult løg - fintsnittet
 • 2 fed hvidløg - fintsnittet
 • Lidt olivenolie til at stege i
 • 500 gram frosne grøntsager Jeg har brugt "Efterårsblanding" fra Rema 1000
 • 2-3 stk forårsløg - fintsnittede
 • 1-2 store tsk Rotisserie Chicken Rub fra @EpisSpice Alternativt: Frisk eller tørret rosmarin, timian, et lille nip chiliflager
 • 1 dåse fuldfed kokosmælk - 400 ml Eller tilsvarende mængde madlavningsfløde
 • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
 • Lidt sorte sesamfrø til drys på den færdige ret
 • Lidt friske krydderurter fx timian som pynt

Forslag til tilbehør: Løse ris pyntet med grofthakkede nødder, små kogte kartofler, ristede kartofler, kartoffelmos eller pasta

  Sådan gør du

  • Varm olivenolien op i en pande med høje kanter eller stegegryde og brun kyllingen et par minutter før løg og hvidløg tilsættes.
  • Når løgene er klare tilsættes krydderier og de frosne grøntsager samt forårsløgene. Vend det hele godt rundt og lad det stege lidt.
  • Tilføj herefter den fuldfede kokosmælk og rør den, sæt låg på eller dæk med staniol og lad retten simre 10 minutter. Ønsker du en tykkere sauce, undlader du at dække gryden til.
   Tjek at kyllingen er gennemstegt!
  • Smag retten til med salt og friskkværnet peber og evt lidt ekstra krydderi, alt efter smag og behag.
   Giv retten et drys sorte sesamfrø og lidt friske krydderurter lige før servering og server med løse ris vendt med sorte sesamfrø og grofthakkede nødder, små kogte kartofler, stegte kartofler, kartoffelmos eller pasta.
  • Rigtig god fornøjelse

  Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.