Kylling i fad

onepot kylling med grøntsager

Så blir det altså næsten ikke lettere! Kylling med en ordentlig gang blandede grøntsager. Ned i et fad med ynglingskrydderierne og måske lidt bouillon i bunden – ind i ovnen og voila, så er der aftensmad til hele banden.

Kylling i fad

Vær den første til at vurdere!
Sundt, nemt og virkelig lækker aftensmad med kylling og grøntsager. Alt sammen i samme fad, krydderier på og så bare ind i ovnen. Så blir det vist ikke lettere!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 500 gram kylling (bryst skåret i mindre stykker eller filet)
  • 1 stk frisk broccoli
  • 3-4 stk gulerødder (ca 300 gram)
  • 3 stk persille rod, pastinak eller 200 gram knoldselleri
  • 3 stk rødbede (ca 300 gram)
  • 1 stk stort rødløg
  • 2 stk sød kartoffel (ca 300 gram)
  • Evt. 2 stk almindelige kartofler (ca 300 gram)
  • 1 helt hvidløg
  • Krydderier Flagesalt, friskkværnet peber
  • Friske krydderurter: Rosmarin, timian eller bredbladet persille (Har du ikke friske krydderurter, kan du fint anvende tørrede krydderier.)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 dl grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Klargør alle grøntsagerne. Bevar så vidt muligt skrællen, da den indeholder kostfibre og vitaminer. Ellers skræl og skær i passende og nogenlunde lige store stykker.
    Broccoli brækkes i buketter, men ikke alt for små stykker, da de så blir hurtigere færdige end resten af retten.
  • Læg alle grøntsagerne ned i et stort fad eller på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Vend dem med kyllingestykkerne, olie og de valgte krydderier, salt og friskkværnet peber.
  • Skær det hele hvidløg midt igennem og læg det ved (med skal og det hele)
  • Tilføj gerne lidt grøntsagsbouillon. Det gør retten lidt mere "smovset"
  • Sæt fadet/bradepanden ind i den varme ovn i ca 30 minutter. Prik i grøntsagerne med en kødnål og mærk om de er møre. Saften på kyllingen skal være klar!
  • Tag fadet ud af ovnen (hvis altså grøntsagerne og kødet er færdigt) og drys med gavmild hånd med enten bredbladet persille eller lidt ekstra rosmarin eller timian. Og så er der ellers mad på bordet!
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Undgå madspild…

Retten er samtidig en god måde til at få brugt alle de der grøntsagsrester, der ellers har det med at putte sig bagest i grøntsagsskuffen. Så selv en lidt slatten rødbede, kan sagtens reddes i stedet for at ryge i skraldespanden. Det er godt for både miljøet og vores pengepung.

Du kan bruge alle former for rodfrugter og faste grøntsager som broccoli, spidskål, porre, forårsløg, squash/zucchini, aubergine….ja også tomater. Især cherrytomater gør sig rigtig godt med deres dejlige sødme og krydrede smag.

Lige store stykker…

Det vigtigste er egentlig, at du tilsætter de grøntsager som du holder af og så brug gerne masser af friske krydderurter. Bland f.eks. grøntsagerne med frisk rosmarin eller persille og giv den færdige ret endnu et drys lige før servering.

Husk at skære grøntsagerne i nogenlunde lige store stykker. På den måde sikre du dig, at det hele er færdigt på samme tid. Der er dog lige en undtagelse. Vær obs på at de meget hårde rodfrugter kræver længere tilberedning end f.eks. squash/zucchini. Det kan du dog nemt komme omkring ved, hvis du bare skærer rødbederne lidt mindre ud end f.eks. squash.

Er du også vild med kyllinge onepot, så se lige med her…..

Kyllingegryde med ris og grønt – nem og lækker onepot

Kylling i salviesauce

Kyllingegryde med spinat og orzo

Kylling med svampe og spinat i cremet dijon-sauce

Kylling med porre/bacon topping

Stegt kylling i kokos-ingefærsauce

Kylling Toscana

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments