Kylling i hokkaido sauce

Du skønne græskar…..

Jeg er glad for græskar – spisegræskar vel at mærke. Pyntegræskar har aldrig været et hit herhjemme, men ok vi tænker også mest i mad…..Så derfor blev jeg også glad, da jeg fik to fine små hokkaido med i min grøntkasse forleden.

Det ene brugte jeg i en rigtig dejlig bagt hokkaido-salat, som vi spiste til stegt kyllinge kyllingebryster. Uhmmm det var lækkert!

Det andet har jeg brugt i dagens kyllingegryde og sikke en lækker, cremet sauce det blev til. Ren ganeguf og stadig med kant, fordi jeg har spicet saucen op med lidt chili. Det fungerer super fint og du kan selvfølgelig altid selv justere, hvor hot du ønsker saucen.

Low carb…..

Dagens kyllingegryde er som de fleste andre jeg laver lchf og keto venlig. Hokkaido indeholder kun 4.2 gram kulhydrat pr 100 gram og det er godt nyt, hvis du gerne vil holde et stabilt blodsukker. Samtidig er de kaloriefattige, så endelig noget vi kan spise løs af….

Jeg har faktisk svært ved at finde noget mindre godt at sige om græskar…….jo måske, at de ikke indeholder mange kostfibre. Dem har vi brug for, for at holde vores mave/tarm system i god form – så husk at tilføje kostfibre f.eks. i form af groft brød eller en salat med f.eks. kål.

Du kan f.eks. servere den her dejlige Spidskålssalat med gule beder eller Rosenkålssalat med sprød parmaskinke.

Du kan også servere Stegte blomkålsris eller Blomkålsrösti  som tilbehør. Uanset hvilke du vælger, får du et sundt og lækkert tilbehør, der også sikrer dig de nødvendige kostfibre.

Tip: Mandler er en rigtig god fedtkilde, men er også en kilde til gode kostfibre. Jeg har pyntet maden med grofthakkede mandler. Det smager skønt med lidt knas og samtidig får vi et ekstra tilskud af gode olier og kostfibre.

Opskriften kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Kylling i hokkaido sauce

En lækker kyllingegryde med stegte overlår i en dejlig cremet kokossauce med hokkaido.
Ret Aftensmad, Blodsukkerstabil, Gryderet, Hovedret, lchf/keto
Keyword græskar, hokkaido, kokosmælk, kylling
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4-6 stk kyllingeoverlår eller den udskæring du holder af
  • Lidt smør eller olivenolie til at stege i
  • 1/2 spsk Rotisserie Chicken Rub fra @Epicspicenapavalley eller bland din egen rub af lidt røget paprika, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt chipotle chili
  • 1 stk alm gult løg - fintsnittet
  • 2-3 fed hvidløg - fintsnittet
  • 1 lille hokkaido - skåret i tern
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 nip tørret chili (juster selv hvor stærk du ønsker din sauce)
  • Ca 10 cm frisk ingefær - fintrevet
  • 2-3 kviste frisk timian - kun de små blade
  • 1 stor kvist frisk rosmarin - fintsnittet
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk - 400 ml
  • 1/2 dåse vand
  • 1/2 tsk grøntsagsbouillon - jeg bruger Herbamare
  • Lidt fishsauce til at smage til med
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • 2-3 stk forårsløg - fintsnittede (som pynt)
  • 1 håndfuld mandler - skåret i halve (som pynt ved servering)

Sådan gør du

  • Gnid kyllingeoverlårene godt ind i krydderiblandingen.
  • Varm lidt olie op i en stegegryde og steg kyllingeoverlårene gyldne og sprøde på skindsiden, vend dem og giv dem et par minutter på undersiden.
    De behøver ikke være gennemstegte, da de kommer ned i saucen, hvor de steger færdige.
    Læg dem over på en tallerken imens du laver saucen.
    Du skal IKKE rengøre stegegryden, da stegeresterne giver dejlig smag til saucen.
  • I stegeresterne sauterer du nu først løg til de er klare og tilsætter herefter hvidløg. Lad det simre til de frigiver duft. Pas på med for høj varme!
  • Tilføj hokkaido tern, frisk rosmarin, timian, chili (pas på det ikke bliver for stærkt),gurkemeje og friskrevet ingefær. Vend det hele godt rundt og lad det stege nogle minutter. Hokkaidoternene må gerne tage lidt farve, men pas godt på, at de ikke brænder på.
  • Tilføj kokosmælken og fyld dåsen halvt op med vand, som også tilsættes.
    Lad saucen koge op og smag den til med fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber. Ønsker du den mere stærk - tilføj ekstra chili. Pas dog på, for smagen blir stærkere når saucen koger ind.
  • Læg kyllingeoverlårene tilbage i stegegryden og lad retten simre indtil kyllingen er færdigstegt og saucen kogt lidt ind. Den skal nærmest have konsistens som en grov stuvning.
    Tjek kyllingerne med en kødnål, hvor saften skal være helt klar.
  • Pynt med snittede forårsløg, lidt friske timiankviste og giv et gavmildt drys halverede mandler.
    Tip: Skal noget af retten gemmes til dagen efter eller nedfryses vil jeg anbefale at du serverer mandlerne i en lille skål ved siden af.
  • Rigtig god fornøjelse!