Kylling i salviesauce

Kylling i salviesauce…

En dejlig nem og lækker gryderet med stegte kyllingeoverlår i en cremet kokossauce med ristede svampe, bacon og den skønne krydderurt salvie.

Salvie er en dejlig krydderurt, der efter min mening bruges alt for lidt. Mange kender dem fra te mod ondt i halsen – og mange har desværre også dårlige erfaringer med salvie. De dårlige erfaringer skyldes salviens meget kraftige duft og smag, der ved overforbrug simpelthen ødelægger hele retten.

På grund af dens kraftige smag, bruges den traditionelt i fede retter, hvor dens kraftige smag kan overdøve den fede smag og fornemmelse. Men salvien kan meget mere end det – du kan bruge den i brød, i salater og som her – i en dejlig gryderet.

Du kan høste den året rundt og trives i både bede og krukker og de kan blive rigtig flotte planter med små fine blomster.

I denne kyllingegryde, har jeg anvendt friske salvieblade og kun ganske få, der lige giver smag af salvie – ikke mere. Jeg vil i det hele taget altid anbefale at bruge friske krydderurter fremfor tørrede, men når det angår salvie, er det nærmest et must. Jeg synes det er svært at dosere den tørrede salvie, der alt for nemt bliver overdoseret. Så har du ikke lige salvie i haven og kan du ikke finde den i din grøntafdeling, vil jeg klart anbefale dig helt at udelade den.

Vild med gryderetter…..så se mere her:

Vegetarisk gryderet med sød kartoffel og grønne linser i cremet kokossauce

Toscansk gryderet med kylling og brune ris

Kylling med svampe og sprød bacon – lækker gryderet

Stegt kylling i kokos-ingefærsauce

Kylling med Pak choy

Kødboller i thai-sauce

Tilbehør…

Kyllingegryden er LCHF/KETO venlig og vil du gerne holde stilen og dermed undgå stivelsesholdige fødevarer, kan du selvfølgelig servere en dejlig salat som tilbehør.

Du finder under fanen “Salter og tilbehør” forslag til mange lækre salater, dressings og toppings.

Du kan også servere stegte blomkålsris som et lækker tilbehør eller simpelthen tilføje blomkålsrisene til gryderetten og lad dem indgå i retten.

Har du prøvet mine blomkålsrösti...? Ellers vil de være lækre som tilbehør – og lav gerne en ekstra portion. De er nemlig fryseegnede!

Foretrækker du et mere traditionelt tilbehør, kan du selvfølgelig servere små kogte kartofler, brune ris, quinoa eller lige det som din familie foretrækker.

Rigtig god fornøjelse! Opskriften kommer her nedenfor.

Kylling i salviesauce

Dejlig nem og lækker gryderet med stegte overlår i en cremet kokossauce med ristede champignoner, bacon og salvie.
Ret Aftensmad, Hovedret, lchf/keto
Keyword bacon, champignoner, kokossauce, kylling, salvie
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4-6 stk kyllingeoverlår
  • Ca 75 gram bacon af god kvalitet - skåret i tern
  • 1 alm gult løg - fintsnittet
  • 2 fed hvidløg - fintsnittet
  • 250 gram champignoner - renset og skåret i halve eller kvarte
  • 1 dåse kokosmælk - fuldfed 400 ml)
  • 1/2 spsk Spicy Caribbean chicken rub fra @epicspice Alternativt kan du bruge chipotle chili, røget paprika, cayennepeber og lidt muskatnød
  • 2 kviste friske timianblade
  • 3 blade frisk salvie - fintsnittede
  • 2-3 kviste frisk bredbladet persille - fintsnittet
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 tsk gurkemeje

Sådan gør du

  • Start med at gnide kyllingerne ind i chicken rub eller dit eget krydderiblend
  • Steg bacontern sprøde i en pande, der kan klare en tur i ovnen. Har du ikke sådan en pande, kan du færdiggøre retten direkte på komfuret.
    Du skal IKKE rengøre panden for baconrester.
  • Steg kyllingerne sprøde på skindsiden i resterne af baconfedtet og vend dem og lad dem stege 4-5 minutter. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de kommer ned i den varme sauce senere.
    Læg dem over på en tallerken imens du laver salvie-saucen.
    Du skal IKKE rengøre panden for stegerester, der giver dejlig smag til saucen.
  • Olien skal være godt varm og så rister du champignonerne til de får en fin gylden overflade. Sænk varmen og tilføj løg og hvidløg og lad dem stege med indtil de bliver klare.
  • Tilføj nu de fintsnittede salvieblade, friske timianblade og gurkemeje og vend dem rundt i blandingen.
  • Tilføj kokosmælken og lad den koge med et par minutter. Smag saucen til og juster med ekstra krydderier, flagesalt og friskkværnet peber efter behov.
  • Læg kyllingeoverlårene tilbage i saucen og stil den enten ind i en 200 grader varm ovn eller dæk panden med låg eller staniol og lad den simre indtil overlårene er helt gennemstegte.
    Brug en kødnål, hvor kødsaften skal være klar - så er kyllingen gennemstegt.
  • Drys med bredbladet persille og pynt med et par salvieblade.
  • Server med stegte blomkålsris og en dejlig salat. Find inspiration i de mange opskrifter inde på bloggen.
    Rigtig god fornøjelse!