Kylling med bagte lime og oliven

En rigtig nem og dejlig kyllingeret……

Jeg elsker de her lette kyllingeretter, der stort passer sig selv i ovnen. Det sikrer altid en lækker saftig kylling og de sorte oliven, blir helt vidunderlige.

Hos os serveres de med en stor blandet salat og er vi ekstra sultne, kommer der lidt lækkert grovbrød på bordet. De kan naturligvis også spises sammen med små kogte kartofler, quinoa eller perlebyg – eller hvad du og familien nu foretrækker.

Dagens kyllingefad er spækket med friske krydderurter, der sammen med olivenolie, lidt smør,  og saften fra de bagte lime og hvidløgsfed, gir en skøn dressing, der hældes over den færdige kylling lige inden servering. Det er SÅ godt!

Jeg bruger som oftest kyllingebryst og jeg beregner 1 stk pr person. Du kan naturligvis bruge andre udskæringer, men vær opmærksom på, at stykkerne bliver nogenlunde lige store og du skal være obs på om stegetiden skal ændres.

Opskriften kommer her nedenfor – Rigtig god fornøjelse!

Kylling med bagt lime og soltørrede tomater

En nem og dejlig kyllingeret med bagte lime og sorte oliven i en lækker krydderurte dressing
Ret Hovedret, hurtig aftensmad, kylling, lchf/keto
Keyword krydderurter, kylling, lime, oliven
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster af god kvalitet
  • 1/2 dl olivenolie
  • 6 fed hvidløg: 4 hele og 2 fintsnittede
  • 1 spsk Chicken rub fra @EpicSpice (kan udelades)
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk basilikum - fintsnittet
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1-2 stk lime - halverede
  • 4 tsk smør
  • 2 håndfulde sorte kalamata oliven (gerne uden sten)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber (smag til)

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Lav en lille marinade af 2 spsk olie og 1 spsk Chicken Rub fra @EpicSpice og masser den grundigt ind i kyllingebrysterne, så de er godt dækket på alle flader.
    Har du ikke chicken rub kan du bruge 3/4 dele af de friske krydderurter, som hakkes fint, lidt flagesalt og friskkværnet peber.
    Gem resten af olien og krydderurterne til dressingen, der skal hældes over kyllingen lige før servering.
  • Læg kyllingerne over i et ildfast fad og fordel en tsk smør oven på hvert bryst. Fordel de sorte oliven og halverede lime rundt om kyllingestykkerne.
  • Stil fadet ind i ovnen i ca 30-40 minutter eller indtil kyllingen er gennemstegt (er du i tvivl, så stik med en kødnål og saften skal være helt klar).
  • Tag fadet ud og pres saften ud af de bagte lime. Vip fadet og øs så meget af stegevæden op, som du kan. De hele hvidløgsfed maser du med en gaffel. Miks stegevæden med hvidløg, den sidste olie og resten af de fintsnittede krydderurter til en lækker dressing. Smag den til og juster med lidt ekstra salt og friskkværnet peber (hvis det er nødvendigt).
  • Skær kyllingebrysterne i halve eller kvarte og læg dem over på et serveringsfad sammen med de bagte oliven og de tomme limeskaller (som pynt). Hæld krydderurtedressingen henover lige før servering.
  • Server med en stor blandet salt og godt brød til.
    Alternativt kan du også servere små fine kartofler, fuldkornsris, quinoa eller hvad du og familien holder af.
  • Rigtig god fornøjelse!