Hovedretter,  LCHF/Keto,  Opskrifter,  Retter med kylling,  Sund og nem hverdagsmad

Kylling med ost og svampe

Kylling med ost og svampe…

En nem og lækker panderet med saftige kyllingebryster toppet med ost og ristede svampe.

Jeg laver den ofte, når det bare er manden og jeg der er hjemme til aftensmaden, men du kan hurtigt gange opskriften op, hvis i er flere.

Valg af svampe….

Jeg har brugt champignoner, men du kan fint skifte dem ud med andre varianter, hvis du foretrækker det.

Køber du danske svampe? Ellers vil jeg anbefale dig at gøre det. Måske er det bare mig, der er hysterisk, men at købe svampe der vokser tæt på Chernobyl……

Jeg holder mig langt væk fra svampe og bær fra Ukraine og Hviderusland. Simpelthen ud fra et sikkerhedsprincip. Så betaler jeg hellere lidt ekstra for danske svampe og bær – eller spiser det mindre.

Valg af tilbehør….

Alt efter hvilken kostretning du spiser, er der flere muligheder for tilbehør. Spiser du stivelsesholdige fødevarer, er der de oplagte som små kogte kartofler, smørristede kartoflerknuste kartofler, hasselbagte kartofler, fuldkornsris, fuldkornapasta, quinoa osv.

Spiser du stivelsesfrit eller vil du blot holde lidt igen med de stivelsesholdige fødevarer, må du tænke i andre baner.

Her kommer vi ikke udenom salaterne. Dem finder du mange dejlige opskrifter på inde under fanen “Salater og tilbehør”.

Der er også andre muligheder som f.eks. stripettimos, zucchini med parmesan, søde kartofler i lag, hasselback butternut og blomkålsrösti.

Opskriften på kylling med ost og svampe får du her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Kylling med ost og svampe

Nem og lækker aftensmad med saftige kyllingebryster toppet med mozzarella og ristede svampe.
Ret Aftensmad, hovedmåltid, lchf/keto
Keyword champignoner, kylling, kyllingebryst, mozzarella
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger en pande der kan gå i ovnen. Alternativt bruger du et ildfast fad, når du skal gratinere retten.

Ingredienser

  • Lidt olivenolie eller smør til at stege i
  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 bakke danske champignoner skåret i skiver
  • 1 stk mozzarella skåret i skiver
  • 1 stk gult løg - fintsnittet
  • 2-3 fed hvidløg - fintsnittet
  • 2 dl grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
  • 1/2 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet
  • 2 tsk Chicken Rub fra @EpicSpice eller tørrede krydderier som f.eks. sød paprika, oregano, timian
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (retten skal i ovnen, når osten skal gratineres)
  • Rens champignonerne og skær dem i skiver eller kvarte.
    Rist dem gyldne på en tør pande. Læg dem over på en tallerken til senere.
  • Så er det kyllingernes tur: Varm en pande op med lidt olie eller smør.
  • Krydr kyllingebrysterne med de valgte krydderier og steg dem gyldne på begge sider. Sænk varmen og steg dem færdige. Stegetiden afhænger af, hvor store kyllingebrysterne er.
    TIP: Skal det gå hurtigt, kan du skære dem vandret igennem, så du får fire ret flade kyllingebryster.
    Tag de færdigstegte kyllingebryster over på en tallerken og dæk dem lidt til, så de holder sig varme imens du laver saucen klar.
    Du skal IKKE vaske panden ren for stegerester, da de giver fin smag til saucen.
  • Tilføj om nødvendigt lidt ekstra olie eller smør og sauter løg til de er klare. Tilsæt herefter hvidløg og sauter dem med et minuts tid til de afgiver hvidløgsduft.
  • Tilføj krydderierne og vend dem godt med løgene.
  • Tilføj lidt grøntsagsbouillon og lad saucen koge igennem.
    Smag den til og juster dem flagesalt, friskkværnet peber og evt flere krydderier om nødvendigt.
  • Læg de ristede champignoner tilbage i saucen og læg også de færdigstegte kyllingebryster tilbage.
  • Skær mozzarellaen i skiver, der fordeles henover kyllingebrysterne.
  • Sæt panden ind i ovnen, så osten kan smelte og blive let gylden på overfladen.
  • Tag panden/fadet ud af ovnen og drys med fintsnittet bredbladet persille og server med det valgte tilbehør.
  • Rigtig god fornøjelse!