Kylling med Pak choy

Alt-i-een pande…

Åhhh altså jeg er SÅ vild med de her one-pots eller….hvad hedder de egentlig på dansk? Gryderetter….ja, måske.

Men hvorom alting er, så er den her low carb pande spækket med saftige kyllingestykker og grønt – og en vildt lækker spicy kokossauce med ingefær.

Pak choy…

Endnu en skøn kål – denne gang en kinesisk kål – der efter min mening er en helt fantastisk lækker kål. Den smager lidt henad sølvbeder og jeg er vild med den let bitre og sprøde kål.

Egentlig skulle jeg skrive “Kylling med bok choy” i overskriften, for jeg har brugt miniudgaven af pak choy – og den hedder faktisk bok choy.

Pak choy kan du bruge i både varme retter som wokmad, fyld i supper, gryderetter og så kan de ristes i smør på panden – lige som spidskål. Pak choy smager også skønt fintsnittet i salater f.eks. i stedet for den nævnte spidskål eller grønkål.

Vild med pak choy, så er den her opskrift på Kødboller i thai-sauce måske lige noget for dig.

Mæthed….

Du behøver ikke overveje ekstra tilbehør eller kulhydrattilskud, for det er der allerede sørget for. Jeg har nemlig tilføjet blomkålsris, der både gir en dejlig fylde og god mæthed uden at du får tilføjet stivelse i din mad. 

Skulle du nu alligevel blive bekymret for mætheden, kan du naturligvis servere et mere traditionelt tilbehør til i form at små kogte kartofler, ris, pasta eller bulgur – lige som du og familien ønsker det.

Lyst til mere low carb…

Shepard’s Pie | low carb

Ostegratineret kyllingegryde – LCHF

Enchilada med pulled chicken / lchf

Spaghetti squash lasagne | LCHF

Lasagne med spidskål/LCHF

Men nu til opskriften – den kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Kylling med pak choy

Lækker one-pot pande med saftige kyllingestykker og kål i en skøn kokossauce med ingefær.
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad, KETO, LCHF, One-pot
Keyword blomkålsris, ingefær, kokosmælk, kylling, pak choy
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 800 gram kyllingebryst (3 store kyllingebryster)skåret i mundrette stykker
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg - fintsnittede
  • Ca. 10 cm frisk ingefær - fintrevet
  • 3-4 stk mini pak choy (bok choy) - groftsnittede
  • Ca 500 gram blomkålsris (du kan fint bruge dem fra frost)
  • 2 store håndfulde palmekål - groftsnittede kan erstattes af grønkål
  • 2 dåser fuldfed kokosmælk
  • 2-5 dl kyllingebouillon alt efter hvor meget sauce du ønsker
  • 3-4 tsk karrypaste alt efter hvor stærk saucen skal være
  • 2 tsk gurkemeje
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber - til at smage til med
  • 1 stk lime skåret i både (til servering)
  • 1 håndfuld cashew nødder (til servering)
  • 1 spsk frisk citrontimian (som pynt)

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor pande/stegegryde og sauter hvidløg og ingefær.
  • Steg kyllingestykkerne, så de får en gylden stegeskorpe og tilføj herefter pak choy, palmekål og blomkålsris. Sauter i 4-5 minutter under omrøring.
  • Tilføj nu kokosmælk, *halvedelen af kyllingebouillonen, karrypaste og gurkemeje. Kog det hele godt igennem til kyllingen er gennemstegt og blomkålsrisene møre.
    *Hold halvdelen af bouillonen tilbage, så du kan justere på saucens tykkelse.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber og evt mere friskrevet ingefær og karrypaste alt efter, hvor stærk du ønsker saucen.
  • Server den med cashewnødder og et drys frisk citrontimian.