Kylling med porre/bacon topping – onepot kyllingepande

Kylling med små kartofler og dejlig porre/bacon topping.

Dejlig nem kyllingepande, der fungerer som en slags onepot, da alt er lavet i en og samme pande. Det  synes jeg bare er perfekt, for jeg hader at vaske pander og gryder af.

I dag er der tilsat kartoffelbåde, men spiser du lchf/keto kan de sagtens udelades eller erstattes af blomkåls eller broccoliris.

Har du prøvet mine andre gryderetter med kylling…?

Måske du har lyst til at prøve den her dejlige Tandoori kylling eller kylling i gurkemeje-sauce.

Lyst til mere mad i dit feed…?

Jeg elsker at følge med i din madlavning. Derfor blir jeg glad, hvis du laver mine opskrifter og tagger mig på Instagram under enten #Majspassion eller @majspassion. Her deler jeg gerne dine madfotos på min story – hvis du ønsker det.

Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og Facebook. På den måde kan du altid følge med i alt det nye herinde på bloggen.

Rigtig god fornøjelse!

Kylling med kartofler og porre/bacon topping

Nem og lækker gryderet med masser af smag og mæthed til hele familien.
Spiser du lchf/keto er det nemt at udskifte kartoflerne med blomkåls- eller broccoliris.
Ret Gryderet, Hovedret, hurtig aftensmad, Hverdagsmad
Keyword bacon, kartoffel, kokosmælk, kylling, porrer
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Pande med høje kanter

Ingredienser

  • 600 gram kyllingebryst eller inderfilet skåret i mundrette stykker
  • 500 gram kartofler vasket og skåret i både
  • 5 stk tynde porrer ca 300 gram - skyllet og fintsnittet
  • 1 lille pakke bacon (kan fint være kalkunbacon)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk Rosemary Garlic Rub fra Epic Spice eller lav din egen krydderiblanding af rosmarin, timian, hvidløg, løgpulver, flagesalt og friskkværnet peber.
  • 1 håndfuld friske og fintsnittede krydderurter f.eks. bredbladet persille, timian og rosmarin.
  • Ca 1.5 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld mandler - grofthakkede

Sådan gør du

  • Start med at riste bacon i panden til det er gyldent og sprødt. Fordel porrestykkerne på panden og rist det kort sammen med bacon. Hæld blandingen over i en skål indtil senere.
    Vask endelig IKKE panden af, for resterne af baconfedtet gir smag til gryderetten.
  • Tilføj 1 spsk olivenolie til panden og steg kyllingestykkerne sammen med krydderierne indtil de får en fin gylden farve. Sænk varmen og lad dem stege et par minutter indtil de er gennemstegte. Læg dem over i en skål indtil senere.
  • Tilføj evt lidt ekstra olivenolie til panden og fordel kartofbådene på panden. Rist dem godt af, så de lige tar en smule farve, hvorefter du tilsætter 1.5 dl vand.
    Skrab evt stegerester fri fra bunden. De indeholder meget smag, så smid dem endelig ikke væk.
    Sæt låg på eller dæk med staniol og sænk varmen, så vandet kun lige koger omkring kartoffelbådene. Hold lidt øje med dem og tilsæt gerne en smule ekstra vand, hvis det bliver nødvendigt. Lad kartoflerne koge næsen helt møre.
  • Når kartoflerne er næsten møre, tilsætter du de stegte kyllingestykker og kokosmælken samt de friske krydderurter. Lad det hele koge godt igennem og smag til. Juster med ekstra krydderier efter behov.
  • Drys med grofthakkede mandler og server med porre/bacon topping i en skål ved siden af eller fordel den ovenpå kyllingen lige før servering.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.