Kylling med sorte oliven i cremet tomatsauce

Kylling er ofte på menuen herhjemme og med god grund, for den kan varieres i det uendelige og så er det hurtigt at lave en virkelig smagsfuld aftensmad, som både børn og voksne kan lide. Denne gang har jeg lavet en rigtig lækker, cremet sauce, der koges ind så alle krydderier rigtig kommer til deres ret. Du kan selv spice den op eller ned og er der familiemedlemmer, der ikke er vilde med oliven, så kan de bare serveres i en skål ved siden af.
Retten her kan du servere sammen med en stor blandet salat, pasta, sorte ris, bulgur osv.
Lav gerne en dobbeltportion, så der er til en bowl dagen efter eller frys den ned i en plastbeholder. Så er der nem aftensmad på en travl hverdag.
Du skal bruge følgende:
- 1 mellemstort kyllingebryst pr. person
- 1-2 finthakket løg
- 2-3 fed knuste hvidløg
- 1 bundt frisk basilikum (gem nogle til pynt)
- 1 dåse tomatpuré
- Soltørrede tomater (køber du dem færdiglavede, så undgå dem der ligger i olielage)
- Grøntsagsbouillon (jeg bruger altid Herbamare)
- Fløde (madlavningsfløde hvis du ikke spiser lchf)
- Sorte oliven – helst kalamata
- Lidt olivenolie til stegning
- Krydderier: Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Krydr kyllingebrysterne på begge sider med salt og peber
- Brun kyllingebrysterne i lidt olivenolie i en dyb pande
- Sæt de brunede kyllingebryster til side
- Sauter løg og hvidløg et par minutter til de bliver klare og tilsæt tomatpure, finthakkede soltørrede tomater, lidt grøntsagsbouillon og nogle grofthakkede basilikumsblade.
- Kog saucen godt igennem og tilsæt kyllingebrysterne og læg låg eller staniol henover
- Når kyllingebrysterne er gennemstegte (vigtigt med fjerkræ) kan du evt. jævne saucen med lidt madlavningsfløde. Jeg foretrækker at koge saucen lidt ekstra ind og undlader fløden, men det er en smagssag.
- Pynt med de sorte kalamata-oliven og friske basilikumsblade
- Server med sorte ris eller et andet fuldkornsprodukt og gerne en stor blandet salat
Velbekomme?