Kylling med spinat, friske tomater og basilikum

 

Endnu en fantastisk one-pot med smag af Italien…..

Jeg er simpelthen bare vild med one-pots fordi den ellers lidt ferske kylling både bliver lækker saftig og får en fantastisk dejlig smag, når den får lov til at simre i den krydrede sauce. At det samtidig sparer på opvasken gør jo heller ikke noget, vel…?

I dagens version, har jeg valgt at tilsætte nogle skønne friske tomater, babyspinat og kalamata oliven – og et gavmildt drys ristede græskarkerner.

Ved servering, kan du evt. sætte et stykke parmesan eller en godt modnet cheddar og et rivejern på bordet, så familien selv kan tilføje lidt friskrevet ost. Det behøves ikke, men smager altså bare rigtig godt.

Retten er lchf/keto venlig.

Jeg serverer den med en stor skål blandet salat og til kartoffelspiserne, har jeg kogt nogle af de nye små babykartofler og vendt dem i fintsnittet bredbladet persille. Du kan også koge din favoritpasta og vende den i den færdige kyllingeret.

Lav gerne en ekstra stor portion, så der er nem aftensmad dagen derpå eller måske en ekstra lækker frokost, hvis du er så heldig at der er en mikroovn på din arbejdsplads.

Det bruger jeg til 4 personer:

  • 4 kyllingebryst (beregn 1 kyllingebryst pr person) skåret i mundrette stykker
  • Lidt olivenolie
  • 2 mellemstore skalotteløg – finthakkede
  • 2-3 fed fintsnittede hvidløg
  • 1 rød peberfrugt – skåret i tern
  • 2 store håndfulde spinat
  • 1 håndfuld kalamata oliven
  • 1 håndfuld små modne tomater (vælg nogle med god smag)
  • Ristede græskarkerner (græskerkerner ristes i lidt olie og drysses med salt)
  • 2.5 dl fløde, madlavningsfløde eller kokosmælk
  • Lidt grøntsagsbouillon – jeg bruger altid Herbamare
  • Tørrede krydderier: Salt, friskkværnet peber, chipotle chili, gurkemeje
  • Friske krydderurter: Frisk basilikum (topskuddene)

Sådan gør jeg:

  1. Svits kyllingekødet i lidt olivenolie. Lad det gerne få lidt stegeskorpe. Læg det over på en tallerken
  2. Sauter skalotteløg og hvidløg til de er klare og møre
  3. Tilsæt peberfrugterne og sauter dem et par minutter sammen med løgene
  4. Læg kyllingekødet tilbage i panden
  5. Tilsæt de ønskede krydderier, men vent med den friske basilikum til allersidst
  6. Tilsæt også fløden og lidt bouillonpulver  og lad det hele simre nogle minutter til kyllingekødet er gennemstegt
  7. Smag saucen til og juster evt. med ekstra krydderier
  8. Tilsæt spinatbladene og vend dem i saucen til bladene falder sammen
  9. Snit tomaterne i halve og fordel dem over sammen med nogle kalamata oliven
  10. Til sidst drysses lidt ristede græskarkerne henover og topskud fra frisk basilikum
  11. Server med en dejlig blandet salat eller måske et par nye kartofler
  12. Friskrevet parmesan eller en godt modnet cheddar gir lige det hele et ekstra pift – en kalorietung affære, men det smager fantastisk.

Velbekomme 🧡