Kylling med spinat i cremet champignonsauce

Kylling med spinat i cremet champignonsauce

Saftige kyllingebryster og spinat i den lækreste cremede champignonsauce. Sund, nem og virkelig lækker aftensmad til hele familien.

Som tilbehør kan du næsten vælge alt lige fra en stor blandet salat, pasta, ris og kartofler til blomkålsris med et twist. Så uanset om du spiser traditionelt eller lchf kan du være med her.

Mere grønt tak…..

Jeg er så heldig, at jeg altid har elsket grøntsager, som i virkelig E.L.S.K.E.T dem! Derfor er det også ganske nemt for mig, at spise rigtig meget grønt på daglig basis.

Men ikke alle deler min glæde ved grøntsager, det er jeg klar over. En nem måde at snige ekstra grønt ind i f.eks. aftensmaden er ved at tilsætte en masse grøntsager i f.eks. gryderetter og onepots. Det er som om de “forsvinder” lidt, så både grøntsagsforskrækkede voksne og børn får lettere ved at spise en masse sunde grøntsager.

I denne portion, har jeg brugt en stor pose frisk spinat og en stor bakke champignoner – og så kommer der løg, hvidløg og friske krydderurter oven i plus blomkålsris/broccoliris/stripettisquash eller kartofler og salat som tilbehør. Så er du og familien godt kørende på grøntsagsfronten!

Vild med kylling?

Er du også vild med de lækre kyllingeretter med masser af grønt…? Så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter med kylling. Her får du nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at kigge nærmere på:

Kyllingegryde med kartofler og svampe

Wok med kylling og grønt i spicy sojasauce

Tortillaskåle med kylling og masser af grønt

Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt

Kylling i fad med kartofler og citroner

Thaimad med kylling og grønt

Og mange, mange flere opskrifter, når du kigger ind under mine opskrifter og klikker på fanen KYLLING.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Kylling med spinat i cremet champignonsauce

Nem og lækker kyllingegryde spækket med sunde grøntsager
Ret Aftensmad, Gryderet, Hovedret
Keyword champignonsauce, gryderet, kylling, spinat
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til 4 personer:

  • 4 stk. pænt store kyllingebryster
  • Lidt olivenolie eller smør til at stege i
  • 2 stk. bananskalotteløg - fintsnittede
  • 3-4 fed hvidløg - fintsnittede
  • 1 spsk Epic Spic Chicken Rub eller lav din egen blanding tørret rosmarin, timian, all-round/røget paprika salt og friskkværnet peber
  • 1 pose økologisk frisk spinat (200 gram)
  • 1 bakke økologiske champignoner (350 gram) - skåret i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.
  • 2 dl hvidvin (kan erstattes med grøntsagsbouillon)
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 håndfuld friskrevet parmesan
  • Lidt salt og friskkværnet peber at smage til med
  • Evt. Fintsnittet bredbladet persille som drys på den færdige ret.

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Krydr kyllingerne grundigt med chicken rub.
  • Varm en pande op med smør eller olie og steg kyllingerne så de får en fin stegeskorpe og er næsten gennemstegte.
    Læg dem over på en tallerken og lad dem hvile imens du laver saucen
  • Hvis det er nødvendigt tilsætter du en smule ekstra fedtstof og sauterer heri hvidløg og skalotteløgene til de er klarede.
  • Tilsæt champignonerne og lad dem stege indtil de bliver fint gyldne på alle sider.
  • Tilsæt lidt ad gangen hvidvin/bouillon og fløden - og dernæst sennep og den revne parmesanost. Rør alt godt sammen - og smag til om der evt skal justeres lidt med ekstra salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt nu spinatbladene og lad dem falde lidt sammen inden du putter kyllingestykkerne tilbage i saucen og lader det hele simre lidt indtil kyllingen er helt gennemstegt.
  • Giv evt retten et drys fintsnittet bredbladet persille og server med blomkålsris, broccoliris, strimpetti mos, søde kartofler, alm små kogte kartofler, brune ris eller en dejlig skål salat.
  • Velbekomme!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.